Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MM - aktualizacja zdarzeń drogowych
Autor Wiadomość
slivkam 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-26, 18:39   MM - aktualizacja zdarzeń drogowych

MapaMap 7.4.2 na lak free bird 35.7.
Nie mogę zaktualizować informacjni drogowych.
Połączenie z internetem, jest, ActiveSync zsynchronozowsny a aktualizować się się nie chce.
W czym tkwi problem?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-03-25, 06:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-01-26, 18:50   

slivkam, Jaki komunikat ?
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
slivkam 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-26, 20:00   

Jeżeli twoje urządzenie posiada możliwoś komunikacji z komputerem w trybie Activesync, połącz urządzenie do komputera mającego dostęp do internetu, zaczekaj aż nastapi połaczenie i ponów próbę.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-01-26, 20:05   

slivkam napisał/a:

Z tego wynika ,że nie masz dostępu do internetu. Zmień kabelek USB , lub port USB w PC.



_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
slivkam 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-26, 21:15   

Inny kabelek, inny port USB bez efektu
Firewall wyłączony.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-01-26, 21:25   

slivkam,
Może masz coś uszkodzone w aplikacji MapaMap . Zrób ponowną instalację.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18830
Wysłany: 2013-01-26, 21:42   

A urządzenie łączy sie z kompem? Sprawdź na wyłączonej MapieMap
_________________

 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 869
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2013-01-26, 22:16   

miałem to samo.
Przed włączeniem mapy map musisz podłączyć kabelek.
Potem włączasz mapemap, i próbujesz
jak nie to wyłącz mm i włącz po chwili z powrotem i znowu spróbuj pobrać
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
pakeroso 
Waypoint


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 129
Skąd: Toruń
Wysłany: 2013-03-24, 16:26   

A czy informacja o zdarzeniach drogowych, to w ogóle działa??
Na stronie MM chwalą się, że posiadają najnowsze dane o robotach drogowych i utrudnieniach z GDDKiA. No więc wchodzę na stronę GDDKiA i znajduję pierwszy z brzegu punkt robót - remont mostu w Zieleńcu na trasie Łochów - Brok.
Odpalam mapę, ustalam trasę Łochów-Brok i nic nie widzę...
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-03-24, 16:33   

pakeroso,
Aktualizowałeś dane w swojej navi :?:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
pakeroso 
Waypoint


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 129
Skąd: Toruń
Wysłany: 2013-03-24, 16:37   

Nie mam połączenia z internetem, podmieniłem plik tj.1
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-03-24, 16:39   

pakeroso napisał/a:
podmieniłem plik tj.1
Może masz już nieaktualny.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
pakeroso 
Waypoint


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 129
Skąd: Toruń
Wysłany: 2013-03-24, 16:43   

Przed chwilą pobrany ze strony MM :-)

A Tobie wyświetla roboty w Zieleńcu, na trasie Łochów - Brok, albo choćby Gniewkowo na trasie Toruń - Inowrocław ?

EDIT: Widzę, że też miałaś ten problem http://www.my-navia.pl/vi...p=387235#387235
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2013-03-24, 17:06   

A masz włączone pokazywanie zdarzeń drogowych? http://www.my-navia.pl/vi...p=387237#387237

[ Dodano: 2013-03-24, 17:16 ]
W Gniewkowie nic nie ma, a Zieleniec to ten na północny wschód od Warszawy? Tam tez nie ma. A na Emapi.pl widać http://www.emapi.pl/?zoom...NNNNNNNNNNNNTTT
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jestem_ktoś 2013-03-24, 17:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
pakeroso 
Waypoint


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 129
Skąd: Toruń
Wysłany: 2013-03-24, 17:18   

Oczywiście, że tak.
A wiesz może, w którym miejscu powinny mi się wyświetlić utrudnienia? Sprawdziłbym czy w ogóle coś się wyświetli.

W Gniewkowie powinien być ruch wahadłowy związany z budową ronda, a Zieleniec jest w mazowieckim, pod Ostrowem Mazowieckim, na wschód od Wyszkowa.
Ostatnio zmieniony przez pakeroso 2013-03-24, 17:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13