Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odblokowanie SmartGPS SG310
Autor Wiadomość
piotr00
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-01-13, 13:50   Znikniecie wszystkiego z pulpitu

Witam. mam pewien problemik, a mianowicie włączyłem dzisiaj swoją nawigację smart sg310 i zniknęły mi wszystkie skróty z pulpitu i tapeta pojawiło się tylko Mydevice i kosz oraz napis po środku ekranu ' Microsoft Windows" Nie mogę ponownie wrócić do poprzednich ustawień. Co jest tego powodem? proszę o pomoc....
_________________
piotr
 
 
wwoland
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lut 2008
Posty: 6
Wysłany: 2009-01-13, 15:56   Re: Znikniecie wszystkiego z pulpitu

piotr00 napisał/a:
Witam. mam pewien problemik, a mianowicie włączyłem dzisiaj swoją nawigację smart sg310 i zniknęły mi wszystkie skróty z pulpitu i tapeta pojawiło się tylko Mydevice i kosz oraz napis po środku ekranu ' Microsoft Windows" Nie mogę ponownie wrócić do poprzednich ustawień. Co jest tego powodem? proszę o pomoc....

prawdopodobnie miales odblokowana nawigacje i zaladowane pewne ustawienia i programy na odblokowany winCE. W chwili rozladowania baterii lub resetu wrocil do czystego systemu odblokowanego. Najlepszym rozwiazaniem jest stworzenie wlasnego menu.ini, ikon (przyciskow), tapet, zaladowanie ich do smarta i ponowne jego zablokowanie. Wszystkie programy, biblioteki natomiast zaladowac do karty pamieci. Przy takim ukladzie nawet reset nie nisczy twojej pracy.
 
 
piotr00
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-01-13, 16:52   

Jak taki własne menu.ini utworzyć i gdzie? jak przywrócić tapetę?
_________________
piotr
 
 
amrochem 
azymut


Wiek: 89
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 3
Skąd: google
  Wysłany: 2009-01-20, 19:35   

a co mam zrobić jeśli mi się nie włącza
 
 
 
andrus1976
Waypoint


Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-05-11, 09:37   smart gps 310 pasek zadań

witam wszystkich mam taki problem odblokowałem smarta wszystko ładnie działa ale nie mam paska zadań na dole i nie wiem jak go dograć ,przejrzałem forum ale nie znalazłem wyczerpującej odpowiedzi. Słyszałem że jest do tego jakiś program ale nie wiem jaki .Za pomoc z góry dziękuję
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-13, 16:38   

Musisz podmienić explorer-a. Znajdziesz go w Apteczce
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
raymaxxx 
azymut


Dołączył: 14 Maj 2009
Posty: 4
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-05-14, 11:06   

Kolega poprosił mnie o odblokowanie smarta SG 320.
Podany na początku tematu sposób też nie pomógł, system startował u dołu pasek postępu dochodził do końca ekranu i w takim stanie pozostawał.

Można to zrobić inaczej, mianowicie skopiować przez ActiveSync na komputer stacjonarny plik autorun.inf z katalogu \flash_storage zmienić w nim ścieżkę
z orginalnej: \flash_storage\smartgps\menu.exe
na : \windows\explorer.exe
zapisać i podmienić z orginalnym autorun.inf w urządzeniu. Po wyłączeni i włączeniu urządzenia wyłącznikiem z tyłu uruchomi się pulpit Windows CE. Nie trzeba zmieniać nazw plików, warto sobie zostawić kopię orginalnej wersję pliku autorunf.inf w celu przywrócenia ustawienia fabrycznego.

Powodzenia.
 
 
andrus1976
Waypoint


Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-05-16, 09:36   

podmieniłem ale nadal niema paska zadań
 
 
andrus1976
Waypoint


Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-05-16, 16:21   problem z windowsem ce w smart 310

witam wszystkich mam taki problem po odblokowaniu windowsa core 5 wszystko ładnie działa oprucz paska zadań i playera do muzyki bo nie wiem jak go zminimalizować żeby włączyć sobie automapę co do paska start podobno jest jakiś prosty sposób na dogranie go ale nie mam pojęcia jak proszę o pomoc
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-16, 16:29   

Poczytaj o odblokowaniu Navii nv35
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-16, 16:54   

W jaki sposób go podmieniłeś?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
andrus1976
Waypoint


Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-05-17, 12:33   

skopiowałem z dysku i zrobiłem wklej spytał się czy ma zamienić plik zrobiłem tak
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-18, 16:57   

Po resecie się przywrócił stary
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
andrus1976
Waypoint


Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-05-22, 12:42   

nawet jak nie resetuje to nic się nie dzieje a może powiedz mi krok po kroku jak mam to zrobić to może się uda .Dziwi mnie 320 już ma pasek a mój nadal nie ,może to wina okrojonego windowsa
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-22, 12:48   

Edytuj init. Zmień z
Kod:
explorer.exe
na
Kod:
\FLASH_LUB_SDMMC\explorer.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10