Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
sigma st20 problem po odblokowaniu
Autor Wiadomość
hkol999 
młodszy inspektor GPS
Hkol


Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 7
Skąd: Z daleka od szosy...
Wysłany: 2009-12-13, 11:00   sigma st20 problem po odblokowaniu

Witam
Po wgraniu menu (opartego na wolfncu) pozmieniały mi się nazwy pamieci zewnetrznej. Menu oparte na wolfncu nie działa, za to mam problem bo nie wiem jak przywrocic to zanim instalowalem menu.
A oto co mi sie wykluło:


Jak przywrocic do poprzednich ustawien?? Czy ma moze ktos pomysł na to jak w tej nawigacji zrobic zeby polazywał mi sie pulpit z (Ikonkami: My device; Recycle bin...)...
_________________
Sigma ST20 from Biedronka :P/ Qtek 9090i
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-10-06, 16:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-12-13, 11:33   

Jak widzę to masz za duzo tylko o SDMMC2. Usuń go ręcznie a jezeli to nie pomoze to przywróć kopię zapasową Linki w tym poście

A w ResidentFlash nie masz żadnych zmian? Porównaj
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
hkol999 
młodszy inspektor GPS
Hkol


Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 7
Skąd: Z daleka od szosy...
Wysłany: 2009-12-13, 12:15   

SDMMC2 to jest moja karta pamieci a w SDMMC jest tylko my documents.

Jak usune SDMMC2 to nie bede widział plikow na karcie. nie da sie zmienic nazw w CeRegistryEditor:


sprobuje zmienic cos w uruchamianiu.

>>> nie mam juz pomysłow. Co za tandeta ja mu bakup a on nic.nie wime co jest grane ale bakupy nie daja rady. robie tak jak jest napisane i nerwa :evil: juz mnie bierze.
Jak zrobic Master reset w tej nawigacji??

>>>>

Master resetu nie zrobiłem ale mi sie cos porobiło innego.
przywracałem z rejestr za pomoca paczki z sd.
Nio działa ale coś jest nie tak. Nie odświeża się ekran i się strasznie muli.

JAK ZROBIĆ MASTER RESET??
_________________
Sigma ST20 from Biedronka :P/ Qtek 9090i
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-13, 14:42   

Partycja SDMMC2 najczęściej tworzy się wtedy kiedy jakiś program próbuje coś zapisać w SDMMC zanim załaduje się device.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-12-13, 18:38   

Masz na myśli reset 9 nóżka?
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
hkol999 
młodszy inspektor GPS
Hkol


Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 7
Skąd: Z daleka od szosy...
Wysłany: 2009-12-14, 11:24   

Może jakas kombinacja inna. Przyciskami czy coś. A jak nie da rady to ktos juz ją rozbierał??

>>
Instalowałem menu oparte na 'wolfncu'. Na Navii nv35 zadziałało i jest bez problemu. A tutaj SDMMC2 powstaje i nic nie działa. Dobrze że jest backup wiec można przywrocic sigme do pożądku. Sciagałem tez inne Menu tez oparte na wolfncu i to samo...

>>
Ja robię to tak:
Miałem menu na resident flash. Działało bez zarzutu. Chciałem cos nowego i fajniejszego wiec sciagnołem menu oparte na wolfncu z aplikacjami itd. z racji na wielkość nie litość tego ładować na resident flash, wiec wrzuciłem to na karte (zgodnie z załączonym README)...
_________________
Sigma ST20 from Biedronka :P/ Qtek 9090i
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-14, 19:07   

Podaj HKEY_LOCAL_MACHINE\init. Może trzeba kombinować z Depend lub czymś takim
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
hkol999 
młodszy inspektor GPS
Hkol


Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 7
Skąd: Z daleka od szosy...
Wysłany: 2009-12-15, 13:33   

Przepraszam za zwłokę...

a oto screen z cereg

_________________
Sigma ST20 from Biedronka :P/ Qtek 9090i
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-15, 15:45   

Co masz w HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Explorer\Shell Folders:My Documents?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
hkol999 
młodszy inspektor GPS
Hkol


Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 7
Skąd: Z daleka od szosy...
Wysłany: 2009-12-15, 20:19   

A oto znow screen:



Jak otwieram folder (My Documents) za pomoca active sync znajduje sie tam plik desktop.ini
nie można go zedytować (znanymi mi sposobami)...
_________________
Sigma ST20 from Biedronka :P/ Qtek 9090i
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-16, 18:15   

Na moje oko wszystko ok.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
hkol999 
młodszy inspektor GPS
Hkol


Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 7
Skąd: Z daleka od szosy...
Wysłany: 2009-12-16, 19:25   

Spróbowałem jeszcze raz skorzystać z dobroci bakup-u rejestru. Nic się nie zmieniło.
Probowałem rownież zainstalować inne menu (coś w podobie MioPocket 3.0). Zrobiłem zgodnie z README. A tu po restarcie przywitało mnie standardowe (sigmy) okno powitania.
klikajac na nawigacje pokazał sie bład (brak pliku itd >> szukał pliku mapamap3.exe). Wiec wgrałem "stare" menu. I tak:
Uruchamiam sigme >> okno "seryjne" >> klikam na nawigacja >> uruchamia mi sie stare menu (wgrałem je żeby cokolwiek zrobić) >> pozniej w explorerze wybieram plik launch.exe (ten od tego MioPocket 3.0) uruchamia mi sie menu iiii... znow SDMMC2 mi sie robi i żadna (nawet po edycji ścieżek dostępu na \SDMMC2\... ) aplikacja sie nie uruchamia, natomiast pojawia się bład ( nie można odnaleźć pliku).
Poźniej usunołem pliki (Te menu miałem skopiowane tylko na karcie pamięci) tego MioPocket i wgrałem je na nowo ( wpierw dla pewności format karty SD) znow odpalając instalatorka, podajac ścieżki dostepu itd i znow to samo. podejrzewam ze gdzieś na resident_flash sie zapisał pliczek z poprzedniej (nawet z pierwszej instalacji) i mąci cały mój plan.

>> Jeszcze raz przepraszam za długie moje odpowiedzi ktore wynikają z moich obowiązków.
_________________
Sigma ST20 from Biedronka :P/ Qtek 9090i
 
 
 
radsonPL
azymut


Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-10, 12:36   

Nie wiem czy juz sobie porqadziles, ale ja wlasnie zainstalowalem MipPocket 3.0 na ST20

1) zgrywamy katalogi na karte SD tak jak jest w instrukcji
2) tworzymy explorer.exe
3) uruchamiamy instalatora MioPocket

4) Tutaj pojawia sie problem opisany w watku, nalezy w rejestrze zmienic sciezke do My Documents, instalator przestawil ja na /SDMMC/MyDocuments i jest problem bo zapisuje sie tam plik desktop.ini a dopiero potem karta jest montowana
5) zmieniamy wpis w rejestrze na /MyDocuments
6) Kasujemy katalog /SDMMC
7) Wyjmujemy i wsadzamy karte SD

8) Wszystko dziala

---
maly tuning:
w skrypcie startowym panelu ubijamy proces JBHello.exe
i wykomentowujemy petle sprawdzajaca czy karta jest juz zainstalowana
 
 
renjan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2012-09-23, 13:05   Stary pulpit_nowa mapa???

Witam
W Sigmie ST20 skasowano (delete) stare mapy, navigacja pokazuje tylko startowy , orginalny pulpit, co zrobić aby nowa mapa uruchamiała sie przez przez przycisk "nawigacja".
Podejżewam że zostały przy okazji usuwania map usunięte jeszcze jakieś pliki.Porównywałem z opisami na forum, i brakuje mi róznych "shell" .pzdr
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9602
Wysłany: 2012-09-23, 13:11   

Wrzuć kopie zapasową http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19785 , a potem zainstaluj program nawigacyjny
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10