Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2009-12-16, 22:02
MaxCom NAVI 501 Problem z AutoMapą
Autor Wiadomość
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2009-11-05, 11:01   MaxCom NAVI 501 Problem z AutoMapą

spirool napisał/a:
witam wszystkich serdecznie mam problem nigdzie w internecie jak i na tym forum nie moge zalezc opisu jak odblokowac ta nawigacje ,a chcialbym wgrac sobie automape gdyz moja jest niedokladna , prosze o jakakolwiek pomoc linki itp....

Myślę,że nie musisz odblokowywać tego sprzętu aby mieć np.AM.Poczytaj sobie ten wątek,inny numerek navi,ale to nie powinno przeszkadzać :roll:
http://www.my-navia.pl/vi...ighlight=maxcom
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-06-05, 17:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
franko111 
azymut


Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-11, 11:53   MaxCom NAVI 501

Witam!
Podłączę się pod post kolegi.
Po przeczytaniu i przetestowaniu róznych sposobow uruchomienia AM z SD ,nic mi nie wyszłko.Nie wiem dlaczego ale nie czyta mi nic z karty SD, Nawigator jest w grany w urządzenie i tylko z niego mogę odpoalić org. mapę .Moje pytanie - co zrobić aby urządzenie widzialo kartę SD? abym mógł uruchamiać mapy z karty a nie z urządzenia.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-11-11, 12:26   

Napisz czy masz połączenie z navi po USB, jak tak to jakie katalogi masz??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
franko111 
azymut


Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-11, 12:47   

Łączę sie z navi przez usb ale widzi tylko ją jako dysk wymienny, przez Activesync nie łączy sie wcale, takze bogrzebac w niem nie ma jak, Potrafie sam odblokowac inne nawigacje ale jak mozna się z nimi połaczyć przez Activesync
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-11-11, 13:09   

No ale na tym dysku wymiennym coś musi być.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
franko111 
azymut


Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-11, 13:17   

jest główny folder Mobilenavigator z mapą
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-11-11, 13:24   

To na pewno jest w nim plik Mobilenavigator.exe, podmień na explorer.exe i odpali sie Windows. Zrób wcześniej kopie Mobilenavigator.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
franko111 
azymut


Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-11, 14:05   

Win. się nie odpalił , ale zauważyłem że , teraz potrafi zczytac z karty wgraną mapę mobilenawigator
 
 
rainbrow 
azymut
rainbrow


Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2009-12-08, 16:17   MaxCom NAVI 501 Problem z AutoMapą

Witam

Pozamieniałem nazwy w maxcom n501 w automapie eu (6)
Katalog główny-mobilenavigator
plik wce-mobilenavigator.exe
Co nie tak działam,ponieważ nic sie nie dzieje?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-06-05, 17:47, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
milosz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-12-14, 15:48   MaxCom navi 501

Witam! Przeczytałem wcześniejszy post dotyczący tego modelu, próbowałem na wszystkie sposoby jakie tam były opisane ale nawigacje nie chce czytać AM. ściągnąłem sobie AM553Pl. Czy ktos pomógłby mi coś z tym zrobić??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-14, 19:01   

milosz napisał/a:
nawigacje nie chce czytać AM.
Możesz dokładniej? O co dokładnie chodzi?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
milosz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-12-15, 11:36   

Kupiłem wczoraj MaxComa NAVI 501PL chciałem wgrać AM. Ściągnąłem gotowca 553PL. Wrzuciłem to na karte. Nazwy folderów pozmieniałem że wyglądają tak: mobilenavigator/mobilenavigator/mobilenavigator.exe . (plik startowy 'mobilenavigator.exe' zmieniłem z nazwy "wm5AM.exe' bo znajduje się tam jeszcze Automapa EU.exe, to też próbowałem zmienić ale nic nie działo)
No i jeszcze nie wiem co zrobić z folderem 2577??
Czy w folderze pamięci wewnętrznej nawigacji też muszę coś zmieniać??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2009-12-15, 11:40   

A twoja nawigacja chodzi na WindowsMobile, czy WinCE?
Plik wm5AM.exe jest do WM, a na WinCE jest wceAM.exe lub wce42AM.exe (zależy, czy masz WinCE5, czy 4.2)
_________________

 
 
milosz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-12-15, 12:29   

mam napisane że jest to Windows CE Core 5.0
Czyli muszę ściągnać inną AutoMapę??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2009-12-15, 12:42   

Wystarczy plik wceAM.exe - czyli tzw. witaminka.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12