Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2015-04-19, 08:09
TomTom na Win CE 6
Autor Wiadomość
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 848
Wysłany: 2016-04-20, 08:46   

rrudas napisał/a:
Aby program zadziałał na Win CE 6.0 musi zostać uruchomiony z wyznaczoną trasą

Jak również zamykać go trzeba i jest "bezpieczniej" z wyznaczoną trasą...
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2016-04-20, 16:03   

Serdeczne dzięki gmpl. Zrobię wszystkie zalecane zmiany. Dam znać.
Pozdrowienia.

.......................................................
Niestety po 3 krotnej nowej instalacji z uwzględnieniem Twoich uwag moje samochodowe Adayo 800x480 na Win CE6 zatyka się po ekranie początkowym. Dalej jest już znane "out of memory".
Poddaję się.
Pozdrawiam
 
 
mako69
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 12
Wysłany: 2016-04-23, 23:01   

Panowie problem następującego typu: navi odblokowana tak jak nalezy, program uruchomiony, działą jak nalezy, dział przez dwa dnia a nastepnie błąd odnośnie pamieći- czy ktoś jest w stanie cos na to poradzić?
 
 
softtel 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 47
Skąd: Śrem
Wysłany: 2016-04-29, 10:57   

Witam was. Dawno mnie tu nie było. Powiem szczerze że tez korzystam z TT od kolegi bomb63. Wszytko ładnie śmiga ale.... no właśnie na LArku 50.9 udaje sie uruchomić i działa bez problemu ale miałem inne nawigacje ostatnio Modecom SX 128RAM 800MHz czylli standard i po przekopiowaniu plików i próbie odpalenia po raz pierwszy żeby uzyskać plik ttnavigator.bif wyskakiwał bład z pamięcią i zamyka się program gdzie normalnie się uruchamia z brakiem aktywacji. I to co zauważyłem na larku wszystko oki ale miałem juz pare nawigacji na których problem występował. Może jakieś ścieżki trzeba pozmieniać albo coś innego?Może razem to przeanalizujemy.Proszę o retorykę a nie kłótnie.
Ostatnio zmieniony przez softtel 2016-04-29, 11:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9641
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-04-29, 11:07   

softtel napisał/a:
Proszę o retorykę
Czyli pustosłowie.

A jeżeli chodzi o merytoryke, to zacznij od szczegółów:
1. Co z plikiem MapSettings.cfg ?
2. Z którego pliku uruchamiasz?
3. Jakie efekty po zmianach zaproponowanych w wątku o problemach z pamięcią?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
softtel 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 47
Skąd: Śrem
Wysłany: 2016-04-29, 11:10   

Kolego jestem_ktoś plik MapSettings.cfg jest nic go nie ruszam siedzi z pozostałymi na LArku 50.9 odpala normalnie na innych nie więc nigdzie więcej w plikach nie grzebałem. Mam uruchamiana oczywiśćie z pliku TT7 Navigator.exe
 
 
softtel 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 47
Skąd: Śrem
Wysłany: 2016-04-29, 11:57   

Mam pliki ściągnięte z linków kolegi bomba63 i za każdym razem kopiuje na karte w zależności jaka navi robię. Odpalam normalnie i aktywuje. Jak wspomniałem na larku 50.9 idzie bez problemu program odpala tworzy plik ttnavigator.bif i aktywuje. Jak wspomniałem na modecomie sx i na innej ale jakie nie pamietam był komunikat odrazu po odpaleniu. Wiez uznałem skoro na larku idzie nic wiecej nie robiłem
 
 
molwis
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2016-05-03, 22:22   

Witam,

Mam problem z uruchomieniem Tom Toma na urządzeniu Modecom MX3 HD
Pobrałem plik - "Gotowiec TT na WinCe6 Europe_965_7280"
Rozpakowałem i cały katalog "Gotowiec TT na WinCe6 Europe_965_7280" wgrałem do urządzenia.

Urządzenie odłączyłem od PC. Uruchomiłem w trybie win ce 6, otworzyłem folder "Navigator" i uruchomiłem aplikację "TomTom Navigator".
Otrzymałem komunikat - nie znaleziono map, klikałem dalej, aż wyświetlił się błąd - "Cannot find explore (or one of its componensts)...
Próbowałem również odpalić plik TT7 Navigator, ale wyskoczył jakiś błąd.

Podłączyłem urządzenie do PC i uruchomiłem na komputerze najnowsze FastActivate.
Przeprowadziłem z powodzeniem procedurę:

1.Update Meta.txt, zostanie pobrany plik: Updated_meta.txt z kodami meta.
2.Patch Maps,Voices,Speedcams and Fuel Prices.Komputer troche pomieli i pojawi się info o wygenerowaniu "dct".

W katalogu głównym urządzenia pojawiły się pliki:
ttnavigator.bif
Updated_meta

W katalogu mapy Europe_965_7280 jest plik Europe-100670.meta.dct

Pomimo tego po uruchomieniu aplikacji "TomTom Navigator" otrzymuję komunikat nie znaleziono map.
Nie mogę również odpalić Tom Toma przez interfejs urządzenia (klikając na ikonę GPS), otrzymuję info:

AutoMapa EU WCE
"Nie powiodła się próba uruchomienia modułu: Dane Rozdzielczości ekranu (CXxCY): 800:480)"

Wcześniej była na urządzeniu zainstalowana właśnie Auto mapa.
Co robię źle, może jest do tego jakaś instrukcja krok po kroku?

Pozdrawiam

Edit.

Znalazłem instrukcję:

Kod:
Rozpakowujemy z zip. na karte SD folder z mapą i Navigatora . Teraz kartę SD do navi i gotowca uruchomić z TT7 Navigator.exe w celu utworzenia pliku .bif ( ID naszej navi ), po ukazaniu się komunikatu „Aktywacja nie powiodła się…….” Zamykamy navi.
Kartę SD wkładamy do kompa ( czytnik SD).


Teraz aktywujemy mapę (robimy to na własną odpowiedzialność - tylko do celów testowych) –

1) kopiujemy do folderu z mapą nowo utworzony plik ttnavigator .bif (patrz główny katalog SD obok folderu Navigator i folderu z mapą)

2) kopiujemy aktywatora do katalogu z mapą np.( FastActivate ) od usera Stif45
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14910&start=30&sid=2e8f0363231ca1b05f9eba56773f4bc0

3) odpalamy aktywatora np.( FastActivate-)
- update meta
- patch map,voices...
- zamykamy aktywatora

Po utworzeniu się pliku meta.DCT mamy aktywną mapę , więc SD do navi i w drogę


Wszędzie gdzie czytałem jest napisane aby - "uruchomić z TT7 Navigator.exe".
Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale po przegraniu gotowca na urządzenie, wchodzę do katalogu "navigator" i odpalam plik "TT7 Navigator" (odpalam to przez urządzenie).
U mnie wyskakuje wówczas error - "Application MortScript.exe encountered a serious error and must shut down." Z instrukcji wynika, że powinna pojawić się informacja - aktywacja nie powiodła się. Co może być nie tak?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9641
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-05-04, 06:13   

molwis napisał/a:
wyskoczył jakiś błąd.
Gdybyś powiedział jaki, byłoby łatwiej.

molwis napisał/a:
wówczas error - "Application MortScript.exe encountered a serious error and must shut down
Najprawdopodobniej brakuje dll - zobacz post kolegi mkkk23 z 25.10.2011 w tym wątku oraz http://www.my-navia.pl/vi...p=389608#389608
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 848
Wysłany: 2016-05-04, 06:36   

molwis napisał/a:
U mnie wyskakuje wówczas error - "Application MortScript.exe encountered a serious error and must shut down."

Może, a raczej napewno z MortScript.exe pomoże zamiana tego pliku:
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#415283 (strona 79 mój wpis i w cytacie "klik")
 
 
molwis
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2016-05-04, 11:47   

Pobrałem plik toolhelp i podmieniłem z istniejącym w katalogu navigator.
Teraz po próbie uruchomienia TT7 Navigator nic się nie dzieje, ale uruchamiając TomTom Navigator uruchomiła się aplikacja i otrzymałem info na czerwonym - aktywacja nie powiodła się.
Jeszcze raz wykonałem procedurę 1 i 2 przez FastActivate.
Kiedy próbuję uruchomić TT7 Navigator znów nic się nie dzieje, natomiast uruchamiając TomTom Navigator dostaję błąd "Unable to start. Not enouch memory is available."
:-(
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 848
Wysłany: 2016-05-04, 11:59   

molwis napisał/a:
natomiast uruchamiając TomTom Navigator dostaję błąd "Unable to start. Not enouch memory is available."

Spróbuj jeszcze podmienić plik "MapSettings.cfg" na ten który był w paczce, ale na "oryginał" z paczki aby był taki jak jeszcze przed jakimkolwiek uruchamianiem aplikacji...
Plik ten ulega uszkodzeniu nawet przy jednorazowej próbie uruchomienia aplikacji z pliku TomTom Navigator
 
 
molwis
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2016-05-04, 12:14   

Podmieniłem wciąż to samo, uruchamiając TT7 Navigator nic się nie dzieje, a klikając na TomTom Navigator błąd jak poniżej:



Jakieś sugestie?
Rozumiem, że aplikację powinno dać się uruchomić przez plik TT7 Navigator, bo widziałem na jakimś filmie instruktażowym na youtubie jak odpalali normalnie przez "TomTom Navigator"?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9641
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-05-04, 13:41   

molwis napisał/a:
uruchamiając TT7 Navigator nic się nie dzieje,
Uruchamiaj z poziomu Windowsa, będziesz widział komunikaty, które mogą się chowac pod fabrycznym menu. I czy uruchamiasz plik *.exe, czy *.mscr
I sprawdź poprawnośc wpisów w pliku TT7 Navigator.mscr
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
molwis
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2016-05-04, 13:52   

Uruchamiając TT7 Navigator z windowsa otrzymuję błąd:
"H:\Navigator\TT7 Navigator.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32."

Plik "TT7 Navigator.mscr" wygląda tak, szczerze to się nie orientuję czy jest ok.
Kod:
Errorlevel ("off")

RegDeleteKey ("HKLM", "System\CurrentControlSet\Control\Power\ActivityTimers", True, True)
RegDeleteKey ("HKLM", "System\CurrentControlSet\Control\Power\State\SystemIdle", True, True)
RegDeleteKey ("HKLM", "System\CurrentControlSet\Control\Power\State\UserIdle", True, True)
RegDeleteKey ("HKLM", "System\CurrentControlSet\Control\Power\Timeouts", True, True)

# Delete ("\SDMMC\Europe_965_7280\MapSettings.cfg")
# sleep 100

# Delete ("\SDMMC\Navigator\CurrentMap.dat")
# Delete ("\SDMMC\Navigator\UserPatch.dat")

# sleep 100

# XCopy( "\SDMMC\Navigator\MapSettings\*.*", "\SDMMC\Europe_965_7280\")
# sleep 100

SET SETMEM, "\SDMMC\Navigator\SetMem.exe"

Run (%SETMEM%, "70000")
sleep 100

#Start Navigator
#Run(SystemPath("ScriptPath")\"TomTom Navigator.exe")

Run("\SDMMC\Navigator\TomTom Navigator.exe")
Waitfor("TomTom Navigator", 1000)

while (WndActive ("TomTom Navigator"))
sleep(15000)
endwhile
Kill("Tomtom Navigator.exe")

Exit
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11