Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
IGO na Nokii 500
Autor Wiadomość
piotrwal 
Waypoint
Mio V735; Nokia 500


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 134
Skąd: Lodz
Wysłany: 2010-08-16, 08:12   

Super, jesli masz nie odblokowana nokie i zainstalowales iGO Primo tzn. ze mozesz uzywac w zasadzie wszystkie jej funkcje Shell, przynajmniej te standardowe za pamoca przyciskow. Mozesz napisac jak to dziala. Przymierzam sie do wrzucenia tej wersji pod Shell.
 
 
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 468
Wysłany: 2010-08-16, 23:24   

piotrwal napisał/a:
Mozesz napisac jak to dziala.
Na razie nie mogę bo jeszcze nie testowałem :cry:
Jak przetestuję, na pewno się odezwę i opiszę co i jak.
 
 
piotrwal 
Waypoint
Mio V735; Nokia 500


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 134
Skąd: Lodz
Wysłany: 2010-08-19, 18:16   

Witam, interesuje mnie czy Primo ma funkcje shell na nieodblokowanej nokii, a w szczegolnosci czy przyciski dzialaja, bluetooth itd. Ja probowalem zarowno na Primo i Primo 1.1 i niestety przyciski nie dzialaja. Gdy robie to na AM to jest ok. Dzieki
 
 
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 468
Wysłany: 2010-08-19, 19:33   

piotrwal napisał/a:
Witam, interesuje mnie czy Primo ma funkcje shell na nieodblokowanej nokii,...
Z tego co już przetestowałem to:
1. Przycisk Menu Nokii (środkowy) działa tak jak z AM, poza menu "Nawigator", który raz działa - tzn. można za jego pomocą ponownie wywołać "zamknięte" iGO, innym razem nie i żeby ponownie "wywołać" aplikację, trzeba wyłączyć program przyciskiem u góry i ponownie włączyć. Od czego to zależy, jeszcze nie wyczaiłem :-(
2. Bluetooth - W AM (po uprzednim skonfigurowaniu) okienko BT pojawia się automatycznie zaraz po uruchomieniu aplikacji i po kliknięciu weń łączy się z telefonem,
W przypadku iGO 8.3.4 11; Primo i Primo v1.1. okienko BT samoczynnie się nie pojawia - trzeba je "wywołać" ręcznie - środkowym przyciskiem, a następnie kliknąć w "Telefon"- a dalej działa już standardowo.
3. Przyciski " + " i " - " nie działają na komunikaty nawigacyjne. Działają za to, na głośność "klikania" i odtwarzacza mp3. Telefonu - nie sprawdzałem.
4. Transmiter FM z poziomu Noki działa z AM i iGO tak samo.
Próbowałem uruchomić odtwarzacz mp3 w iGO i słuchać w radiu za pośrednictwem transmitera. Chwilę działało, a potem się wyłączyło i nie dało ponownie uruchomić. Fakt, może zbyt szybko się poddałem - dwie próby. Jeszcze do tego wrócę.
5. Dla odtwarzaczy mp3, jpg. i Video, zainstalowane oprogramowanie nie ma znaczenia.
Działają tak samo z AM jak i iGO.

Reasumując: większość funkcji shell w nieodblokowanej Nokii 500, z wgraną iGO8, Primo i Primo 1.1 - działa.

I to by było na tyle, chyba że... o czymś zapomniałem.
Jeśli tak - pytaj, jak będę wiedział - odpowiem. ;-)
 
 
piotrwal 
Waypoint
Mio V735; Nokia 500


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 134
Skąd: Lodz
Wysłany: 2010-08-20, 09:09   

Witam, mysle ze mam problem z moim plikiem app3info.dat, ktory w notepadzie informuje ze mam A u t o M a p a 5 . 5 . 2 . 7 1 0. Jak masz nie odblokoana to chyba nie mozesz mi przeslac kopie tego pliku
 
 
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 468
Wysłany: 2010-08-21, 11:59   

piotrwal napisał/a:
...Jak masz nie odblokoana to chyba nie mozesz mi przeslac kopie tego pliku...
Raczej nie :-(
Wprawdzie próbowałem go znaleźć w pliku aktualizującym soft Nokii, : "Nokia_500_Auto_Navigation_Software_Update_Wizard.exe", ale albo go tam nie ma, albo żle szukałem albo - co będzie najprawdopodobniejsze - nie umiałem go znaleść.
Jedyne co mogę Ci doradzić, to przywrócenie Noki do "ustawień fabrycznych" i ewentualne ponowne odblokowanie (robiąc przy okazji beckup'y interesujących Cię plików) . To jakaś godzinka "zabawy" ;-)

Stronkę, skąd ściągniesz w.w. plik, znajdziesz tu, a - w razie kłopotów - instrukcję - tu
 
 
piotrwal 
Waypoint
Mio V735; Nokia 500


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 134
Skąd: Lodz
Wysłany: 2010-08-22, 14:15   

Zrobilem upgrade. Ale ciagle mam problemy z funkcjonowaniem pod Shell. Czy moglbys przeslac obraz plikow na Twojej karcie, moze to pomoze. Niby wszystko uruchomilem, ale shell nie funckjonuje prawidlowo i podejrzewam ze moze nie wszystkie pliki skopiowalem. Niestety nie jestem w stanie wyslac moich obrazow

[ Dodano: 2011-07-17, 12:34 ]
Zrobilem upgrade. Mialem problemy z funkcjonowaniem pod Shell. Wystarczylo dopisac w sys.txt pod

Cytat:
[debug]
catch_all_keys=0


i wszystko dziala wlacznie z oryginalnymi przyciskami Nokii.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10