Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odblokowanie SmartGps SG650BT
Autor Wiadomość
merygold
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-01-02, 18:55   Odblokowanie SmartGps SG650BT

Witam.

Czy ktoś z forumowiczów próbował może odblokować model SG650BT. Jeśli tak to bardzo prosiłbym o o pomoc. Przeglądałem posty z innych modeli ale wszędzie pisze o pliku autorun.ini u mnie niestety takiego nie ma nigdzie.

Urządzenie łączy się przez ActiveSync.

Poniżej zamieszczam link do zrzutów ekranu z zawartością wszystkich katalogów. Jeśli któregoś nie ma to znaczy, że był pusty. Na karcie pamięci jest tylko Automapa.

http://merygo.fotosik.pl/albumy/720485.html

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Ostatnio zmieniony przez merygold 2010-01-02, 19:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2010-01-02, 19:05   

Niewiele z tego wynika...

Jaki masz program nawigacyjny?
na karcie SD, czy w pamięci urządzenia?
jak wygląda menu?
Czy masz w menu fabrycznym opcje wyboru programu nawigacyjnego?
_________________

 
 
merygold
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-01-02, 19:13   

Program nawigacyjny w całości na MicroSD- Automapa 6.0.0 EU
W menu nie mam możliwości wyboru programu, poniżej link do fotek - całe menu

http://merygo.fotosik.pl/albumy/720509.html
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2010-01-02, 19:25   

Skopiuj na kartę SD (inną) rozpakowane pliki:

Ściągnij menu testowe KLIK i rozpakuj. Folder Automapa EU skopiuj na kartę SD i włóż do nawigacji.
Powinno uruchomić sie menu, a z niego odpal INFORMACJE. Sprawdź, jakie masz uruchomione procesy.
Jeśli sie nie włączy, spróbuj z druga wersją: KLIK
_________________

 
 
merygold
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-01-02, 19:43   

Niestety nic z tego ani jedna, ani druga wersja minimenu nic nie dała. Rozpakowałem włożyłem do SG i nic. Próbowałem i na działającym i po wyłączeniu wkładać kartę. Jedyna zmiana to to że po naciśnięciu menu nawigacja nic się nie dzieje.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2010-01-02, 21:15   

A co masz na karcie SD?
_________________

 
 
merygold
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-01-02, 21:28   

Na tej na którą zgrywałem podpowiedziane w poście wyżej programy - nic, karta była pusta (wyciągnięta z telefonu i wyczyszczona)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2010-01-02, 21:32   

A ta z Automapą?
_________________

 
 
merygold
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-01-02, 21:37   

Jak włożę kartę z automapą to po kliknięciu w "nawigacja" odpala się automapa, czyli wszystko bez zmian. Na karcie jest tylko oryginalna Automapa w wersji 6.0.0 ściągnięta jako aktualizacja w zeszłym tygodniu.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2010-01-02, 21:45   

Chodzi mi o foldery i pliki z rozszerzeniem exe
Zrób jeszcze screena jak na http://merygo.fotosik.pl/albumy/720485-6.html ale z włożona kartą SD - chcę sprawdzić, ajk urządzenie widzi kartę (czy jako SDMMC, czy jako StorageCard)
_________________

 
 
merygold
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-01-02, 23:00   

Poniżej fotki z włożoną kartą

http://merygo.fotosik.pl/albumy/720583.html
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2010-01-02, 23:04   

Dzięki.
Pokaż jeszcze zawartości folderów AutoMapa EU oraz Mobilenavigator.
Otwórz notatnikiem plik shell.ini i kopiuj zawartość do postu

Wygląda na to, że trzeba podmienić jeden plik na skrypt, wyłączający menu. Jak dojdziemy, który to plik, uzupełnię skrypcik i wrzucę na sieć. A potem prosta droga do własnego pulpitu (np. TEN lub TEN)
_________________

 
 
merygold
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-01-02, 23:33   

Zawartość shell.ini:

\SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe


reszta na zdjęciach
http://merygo.fotosik.pl/albumy/720595.html
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2010-01-02, 23:55   

OK, chyba coś mam.

Skopiuj z oryginalnej karty na drugą folder Mobilenavigator (z zawartości) oraz plik shell.ini. Utwórz folder Automapa EU i wrzuć do niego pliki z paczki: KLIK tak, aby w folderze AutoMapa Eu znajdowało się 8 plików (m.in. automapa eu.exe i automapa eu.mscr oraz 3 foldery)
Spod przycisku NAWIGACJA powinien pojawić sie panel testowy (z minimum programów). powrót do fabrycznego menu przez EXIT TO MENU SG na ekranie SYSTEM
_________________

 
 
merygold
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-01-03, 00:06   

Po przegraniu tego na kartę i odpaleniu nawigacja wywala komunikat:

Nie powiodła się próba uruchomienia modułu: Dane Rozdzielczość ekranu (CXxCY):480x272
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9