Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Smart GPS SG601 kopia
Autor Wiadomość
Marco3103
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Kwi 2014
Posty: 8
Wysłany: 2014-09-03, 09:50   Smart GPS SG601 kopia

Witam.
Posiada może ktoś z Was kopię oprogramowania z SG 601?
Mam kopię, ale w formacie *.stg, czyli z ActivSync, którego nie odpalę na Win 7..
Pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2014-09-03, 10:14   

Co masz na myśli pisząc o kopii oprogramowania - Windows? Pliki odpowiedzialne za fabryczne menu? Oryginalny program nawigacyjny?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Marco3103
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Kwi 2014
Posty: 8
Wysłany: 2014-09-03, 10:26   

Mam na myśli wszystkie pliki które pomogą mi uratować tego gpsa.
Dostałego go, włączą się i słychać jak działa dotyk, dźwięki wszystkie itd, ale jest biały ekran. Łączność przez CERegEditor jest, ale nie mam żadnej pewności czy pliki, albo program nawigacyjny nie zostały naruszone...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2014-09-03, 10:55   

Biały ekran może też oznaczac uszkodzenie , nie brak softu.
Połącz przez MyMobilera i zobacz, czy na kompie widzisz normalny ekran urządzenia
I podaj liste folderów w Smarcie
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Marco3103
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Kwi 2014
Posty: 8
Wysłany: 2014-09-03, 11:15   

Próbowałem MyMobilerem się połączyć, ale nie mogę się połączyć, mimo tego, że zmieniałem w pliku tekstowym, z 0 na 1. Może mam złą instalkę...
Mam 4 partycje:
Network - pusta
PocketMory - Documents and Settings, GPS_NVM i jakieś pojedyncze pliki
ResidentFlash - MapaMap, MobileNavigator
\ - My Documents, Program Files, Temp, Windows, Control Panel.lnk

To są wszystkie foldery które są na Smarcie.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2014-09-03, 11:46   

Spróbuj jeszcze http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.17
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Marco3103
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Kwi 2014
Posty: 8
Wysłany: 2014-09-03, 12:19   

Stosowałem się do tego i nic, a Mobilera pobrałem z http://mymobiler.com/windowsmobile.html.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2014-09-03, 12:23   

Marco3103 napisał/a:
Mobilera pobrałem z http://mymobiler.com/windowsmobile.html.
Pobierz go stąd: http://chomikuj.pl/G.o.o....,1758828280.rar

Hasło: nawigacja .

Poradnik masz w podpisie.
_________________
Poradniki
 
 
Marco3103
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Kwi 2014
Posty: 8
Wysłany: 2014-09-03, 12:29   

A którą dokładnie instalkę pobrać z Twojego chomika?
Poradnik świetnie opracowany.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2014-09-03, 12:36   

Tą którą masz w linku czyli My Mobile v.1.23 build 80615.032

http://chomikuj.pl/G.o.o....,1758828280.rar
_________________
Poradniki
 
 
Marco3103
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Kwi 2014
Posty: 8
Wysłany: 2014-09-03, 12:48   

Robię wszystko wedle instrukcji i nic to nie daje.
Mimo, że jest połączenie przez Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile nie mogę się podłączyć Mobilerem ; /

[ Dodano: 2014-09-03, 13:29 ]
Ok, obraz MyMobilerze śmiga. Mam tam obraz itd, ustawienia jasności działają itd.
Co radzicie?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2014-09-03, 13:33   

Czyli programowo jest OK - biały ekran to raczej sprawa uszkodzenia
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Marco3103
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Kwi 2014
Posty: 8
Wysłany: 2014-09-03, 13:35   

Dziwna sprawa, bo jeszcze przed wgrywaniem Automapy ponoć wszystko działało..
Dzięki za pomoc.

Zainstalowałem Automapę na karcie SD, wybrałem ścieżkę do automapy, dodatkowo autostart przy uruchomieniu gpsa.
Na Mobilerze wszystko działa, po odłączeniu od niego, słychać jak włącza się automapa na gpsie.
Czyli walnięty ekran? Od czego mógł się uszkodzić?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2014-09-03, 22:43   

Marco3103 napisał/a:
dodatkowo autostart przy uruchomieniu gpsa.
Tego było nie zaznaczać. Jedno kliknięcie więcej ale mniej kłopotów jak coś pójdzie nie tak przy instalacji itp.
Marco3103 napisał/a:
Czyli walnięty ekran? Od czego mógł się uszkodzić?
A kto wie co działo się z nawigacją. Czy reaguje na dotyk? Po podłączeniu poprzez MyMobiler możesz klikać w miejscach gdzie widzisz na kompie opcje i czy one się otwierają.
_________________
Poradniki
 
 
Marco3103
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Kwi 2014
Posty: 8
Wysłany: 2014-09-04, 09:50   

Ok, z tym autostartem mój błąd, przyznaję rację.
Dotyk działa, mając podgląd na MyMobilerze mogę wszystko normalnie robić.
Jak zmieniać ustawienia jasności na gpsie, to jego podświetlenie też działa.
Tak jakby po prostu nie było obrazu i tyle..
Może to być wina jakiś sterowników?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11