Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 22:21
Lark 50.2 mp3, avi i inne multimedia
Autor Wiadomość
kasuj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 48
Dołączył: 10 Cze 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-06-16, 15:26   

Od kilku dni mam Larka 50.2. Wiem jak zgrać TCPMP na kartę pamięci, ale nie mam pojęcia jak uruchomić Player.exe z tejże karty. Proszę o pomoc, bo już całe forum przeszukałem i odpowiedzi nie znalazłem. Chodzi mi o wyjaśnienie krok po kroku. Pozdrawiam!
_________________
akedet
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-16, 16:24   

kasuj, przeszukałeś całe forum, ale na stronę producenta nawigacji nie wszedłeś:
http://www.lark.com.pl/do...trukcja_502.pdf strona 16
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kasuj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 48
Dołączył: 10 Cze 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-06-16, 21:15   

Dzięki Dzakus za odpowiedź, jednak na stronie 16-tej jest napisane w tej instrukcji o włączaniu Transmitera. Proszę objaśnij co i jak zrobić z uruchomieniem playera.exe (TCPMP).
_________________
akedet
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2010-06-16, 21:25   

Strona 15 - uruchamianie programu spod NAWIGACJA

Albo wgraj jakis panel i włączaj z niego
_________________

 
 
kasuj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 48
Dołączył: 10 Cze 2010
Posty: 7
  Wysłany: 2010-06-16, 22:05   

jacekp1313 - jak zrobię wg Twojej podpowiedzi "Strona 15 - uruchamianie programu spod NAWIGACJA" to przecież pokicham sobie ścieżkę dostępu do uruchamiania Mapy Map! Przecież tego zrobić nie mogę. Chodzi mi o uruchamianie player.exe - nagranego na karcie - po raz trzeci piszę o tym, a sensownej podpowiedzi nie mam.
_________________
akedet
 
 
slawomirmarczak 
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Wiek: 58
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 198
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-06-16, 22:24   

kasuj napisał/a:
jacekp1313 - jak zrobię wg Twojej podpowiedzi "Strona 15 - uruchamianie programu spod NAWIGACJA" to przecież pokicham sobie ścieżkę dostępu do uruchamiania Mapy Map! Przecież tego zrobić nie mogę. Chodzi mi o uruchamianie player.exe - nagranego na karcie - po raz trzeci piszę o tym, a sensownej podpowiedzi nie mam.

Ty chyba coś nie rozumiesz.
Jak masz nieodblokowany Lark to z klawisza Nawigacja możesz uruchamiać dowolny program czy to z karty czy z nawigacji np. mobilenavigator.exe lub player.exe. Może to być rónież menu startowe panelu, który rozszerzy ci możliwości nawigacji.
Tylko ten klawiśz możesz przeprogramować - inne możliwości dostepne są po odblokowaniu.
_________________
Lark-FreeBird-43.1 + MapaMapTOP-7.2.8-2012Q2
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2010-06-16, 22:35   

Pytałeś o uruchamianie - dostałeś odpowiedź. I to dwie: http://www.my-navia.pl/vi...p=202191#202191

Formułuj pytania precyzyjniej - chciałbyś, aby ten odtwarzacz był niejako "domyślnym" odtwarzaczem larka? Bez odblokowania nie da rady.

Czy chcesz, aby fabryczny odtwarzacz czytał AVI? Wówczas spróbuj http://www.my-navia.pl/vi...p=184147#184147

Innych sposobów nie ma.

Zobacz też http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=50.2
http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=50.2
_________________

 
 
kasuj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 48
Dołączył: 10 Cze 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-06-18, 10:33   

Już Panowie! Mieliście rację - szacunek!
Odpaliłem playera.exe w TCPMP jak opisaliście.
Muzyka (MP3) gra, natomiast nie odtwarza mi AVI.
Próbowałem odpalając playera w TCPMP 0.81RC1_ver1 i TCPMP 0.81RC1_ver2 (oba z chomikuj od jakiegoś gościa), niestety AVI się nie uruchamia - macie może jakąś radę na to?
_________________
akedet
 
 
dovydas
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-06-24, 11:59   lark 50.2 wideo

co trzeba zrobić zeby skonwertowane wideo nie zacinało sie?
konwertuje do odpowiedniego formaru i zmieniam rozdzielczość do rozdzielczości ekranu a filmy dalej laguja

co trzeba ostawić zeby dobrze działały? bitrate??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2010-06-24, 12:54   

Poczytaj o konwersji w dziale http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=59
_________________

 
 
dovydas
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-06-24, 23:14   

czytałem.. ale nic mi to nie daje jakos ;;/

juz powoli ogarniam, trzeba tylko dobrac odpowiednia ilosc kratek na sekunde

przy ustawieniu 30k/s laguje natomiast przy ustawieniu 12k/s ale nie chodzi płynnie , staram sie dorabc ale wolno to idzie przy moim konwerterze
 
 
slawomirmarczak 
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Wiek: 58
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 198
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-06-25, 10:05   

W moim Laru 43.1 też WMV zachowywały się podobnie.
Rozdzielczośc Larka 480x272 a WMV chodzą płynnie jak są w rozdzielczości 320x240 i oglądam je na FULLSCREEN.
Coś jest nie tak z tym programem do oglądania WMV.
Lepiej upskaluje niż downskaluje.
Nie wiem jaką rozdzielczośc ma twój LARK 50.2, ale chyba tak jak mój - więc może zachowuje się podobnie.
_________________
Lark-FreeBird-43.1 + MapaMapTOP-7.2.8-2012Q2
 
 
 
Lark_50.2 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 194
Wysłany: 2010-06-25, 10:36   

też mam taki problem z filmami na Larku 50.2 dlatego odpuściłem sobie walkę żeby się nie zacinało
_________________
Lark 50.2
 
 
juzmam
azymut


Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-07-13, 15:05   

Czy ktoś rozwiązał ten problem cięcia się filmów?
Rozumiem że bez konwersji pliku avi do WMV się nie obejdzie tylko diabeł tkwi w szczegółach :evil: .

Czekam na kartę pamięci do do larka 50.2 i dopiero będę się bawił filmami.
Nie chcę wyważać otwartych drzwi więc zapytam o szczegóły:
- jakiej rozdzielczości używacie aby filmy płynnie działały ?
- jaka ilość klatek na sekundę ?
- czy jakość karty SD ma na to wpływ, bo jakbym nie kombinował to filmy z wbudowanej pamięci się tną przy rozdzielczości ekranu 480x727 czyli takie przy której powinny śmigać jak ta lala,
- niższe rozdzielczość upscalowane są tragicznie pokazywane przez larka pikseloza na maxa.
 
 
Restraint
azymut


Dołączył: 24 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-24, 15:38   

Witam!

Filmy na larka 50.2 re-kompresuje za pomocą PocketDivXEncoder (program opisany w poście http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2118)

Z tym że przy opcji Select your device: wybieram PC
następnie ustawiam rozdzielczość na 480x -i tu zostawiam aspect ratio do policzenia przez program
wszystko dalej idzie tak samo tylko bitrate ustawiam w przedziale 500-640 (na suwaku 30-40) audio zostawiam jak jest.

Osobiście używam playera z menu adja jednak ostatnio dokopałem się do jakiegoś innego (jak znajdę go znowu to dam znać) w którym nie trzeba przestawiać sterownika wideo, żeby obraz nie wyglądał jak radosna twórczość niedocenianego w naszych czasach artysty :P.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10