Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2010-03-11, 17:35
Wyłączenie nawigacji i iGO/Primo po odłączeniu zasilania
Autor Wiadomość
feliks 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 1593
Wysłany: 2009-08-09, 09:57   Wyłączenie nawigacji i iGO/Primo po odłączeniu zasilania

Wyskakuje komunikat "Wyłączenie nastąpi za 8 sek." gdzie to zmienić?

Screen05.jpg
Plik ściągnięto 23 raz(y) 20,16 KB

_________________
MIO Moov 500v2 - AutoMapa 6.10 PL i Samsung Galaxy Note
http://w492.wrzuta.pl/aud...reussens_gloria
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-04-10, 20:57, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-08-09, 10:08   

Kiedy wyskakuje ten komunikat? Wgrana skórka Guriona z half-patches?
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-08-09, 10:28   

feliks napisał/a:
gdzie to zmienić?


W sys.txt wstaw to:

[interface]
exit_on_restart=0
shutdown_time=0
_________________

 
 
Lewy1 
Waypoint
Lark 35.3


Pomógł: 2 razy
Wiek: 49
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 107
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-25, 08:43   Autoexitshut w iGO8

Witam!
Chodzi o automatyczne uspienie Larka po odlączeniu go od zasilania. Miałem przez chwilę iGO Amigo lub MioMap 3.3 (nie pamiętam w którym) i tak to właśnie działało. Kilka sekund po zgaszeniu silnika navigacja gasła.
W iGO8 ze skórka gurjona jakoś nie wiem jak ta funkcje aktywować. Mam wgrany AutoExitShut. Tylko co dalej?
 
 
 
*columb* 
Waypoint



Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 188
Wysłany: 2009-09-25, 15:17   

A ja mam pytanie jak to dezaktywować ? (oczywiście oprócz skasowania wtyczki)
_________________
Nie rzucaj guanem, bo możesz nie trafić. A smród na rękach pozostanie.
 
 
ycbo 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 225
Skąd: Ziemia
Wysłany: 2009-09-25, 16:28   

Zamieńcie się programami.
 
 
*columb* 
Waypoint



Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 188
Wysłany: 2009-09-25, 16:49   

Dobre! Na to nie wpadłem!:))
_________________
Nie rzucaj guanem, bo możesz nie trafić. A smród na rękach pozostanie.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2009-09-29, 14:12   

Lewy1 napisał/a:
Chodzi o automatyczne uspienie Larka po odlączeniu go od zasilania.

w pliku sys.txt odpowiadaja za to nastepujacy wpisy:
[interface]
show_exit=1
show_minimize=1
exit_on_restart=1
shutdown_time=20

gdzie: 1 - wlaczono, 0 - wylaczono
20 - cas do wylaczenia w sekundach

Pozdrawiam..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
tomgrab 
Waypoint


Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 20
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-12, 19:57   Automatyczne wyłączenie nawigacji z iGO 8.3.4

Witam.
Podobno temat był juz omawiany ale wybaczcie nie udało mi się dotrzeć do odpowiednich postów. Proszę o podanie jaki wpis w pliku sys.txt decyduje o deaktywacji automatycznego wyłączania programu nawigacji po odłączeniu kabla USB od zasilania.
_________________
LARK Freebird 50.1 WinCE 6.0 / iGo 8.3.4
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-12, 20:03   

Spróbuj w sys.txt w lini [interface] dodać takie wpis:
exit_on_restart=0
shutdown_time=0
Zrób reset i sprawdź czy zadziałało.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
tomgrab 
Waypoint


Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 20
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-12, 20:57   

Cybant. Jesteś wielki. Zadziałało.Wielkie dzięki.
_________________
LARK Freebird 50.1 WinCE 6.0 / iGo 8.3.4
Ostatnio zmieniony przez Sahem 2010-01-12, 21:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-12, 21:52   

No nie aż tak bardzo wielki :mrgreen: tylko 190cm wzrostu ;-)
Nie ma za co :-) Najważniejsze, że problem masz rozwiązany.
Temat można zamknąć.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
collie2 
Waypoint


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 80
Wysłany: 2010-01-13, 12:06   IGO 8.3.4 - "Wyłączenie nastąpi za 10 sek"

Ponieważ temat "Automatyczne wyłączenie nawigacji z z IGO 8.3.4" został zamknięty (choć nie wiem komu to przeszkadzało), to tylko tą drogą - poprzez utworzenie podobnego tematu - mogę poinformować, że sposób na tę dolegliwość IGO, podany przez Cybanta, niestety nie działa w każdym przypadku. U mnie nie zadziałał, mimo wprowadzenia w sys.txt wspomnianej modyfikacji, czyli:
[interface]
exit_on_restart=0
shutdown_time=0

W dalszym ciągu, po odłączeniu zasilania nawigacji, pojawia się komunikat "Wyłączenie nastąpi za 10 sek." No i następuje, jeśli się na czas nie kliknie w "nie". Jest to dosyć uciążliwe szczególnie w samochodach, gdzie gniazdo zapalniczki podaje zasilanie tylko wtedy, gdy przekręcony jest kluczyk zapłonu. Wystarczy wyłączyć zapłon, stojąc na ten przykład w korku, by IGO próbowało iść w ślady samochodu i też się wyłączyć. Gdyby jeszcze przy tym podawany był jakiś sygnał ostrzegawczy, to byłoby pół biedy, ale pokazuje się tylko komunikat, a człowiek przecież bez przerwy w ekranik dżipiesa się nie gapi. ;-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18958
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-01-13, 14:01   

Pozwoliłem sobie otworzyć i scalić - wygląda na to, że mamy ciąg dalszy problemu
_________________

 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-13, 15:19   

collie2 napisał/a:
Ponieważ temat "Automatyczne wyłączenie nawigacji z z IGO 8.3.4" został zamknięty (choć nie wiem komu to przeszkadzało)

collie2 nikomu to nie przeszkadzało, problem poruszony przez kolegę tomgrab został rozwiązany(z resztą wystarczy zerknąć na forum i sprawdzić, że identyczny temat był już swego czasu poruszany i również rozwiązany) pozwoliłem sobie obecny temat zamknąć. No ale jeśli u ciebie problem dalej jest to Jacek zrobił dobrze otwierając go(tnx Jacek).
collie2 zapytam tylko tak proforma czy po dodaniu wpisu, zapisaniu zmian, zrobiłeś reset nawigacji? Jeśli tak to ja innego rozwiązania tego problemu nie znam.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14