Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-18, 18:53
mio moovo 200 jak to odblokowac?
Autor Wiadomość
andy08
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2008
Posty: 60
Wysłany: 2008-10-09, 14:38   

nitro192007 napisał/a:

Ostatnie małe pytanie, czy Mio obsłuży SD-HC 4GB?

Moje Mio Moov 330 (na Mio 200 tak samo było)obsługiwać nie chce, choć w instrukcji napisane jest że obsługuje. Występowały błędy przy zapisie i odczycie z urządzenia. Kupiłem 4 Gb ale NIE HC, i nie mam problemów.
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-10-09, 19:59   

Ja testuję SDHC Sandisk 4GB w Mio 200 i 360 i problemów nie ma żadnych.

Pozdrawiam,
_________________
Nie prowadzę HelpDesku dotyczącego navii na PW. Od tego jest forum.
 
 
nitro192007
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-09, 22:35   

Dziękuję na razie za odpowiedzi. Kupię, zrobię to co się dowiedziałem stąd, w razie kłopotów będę dalej pytał. ;)
 
 
Gregorikos
azymut


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 2
  Wysłany: 2008-10-13, 10:36   problem z wyszukaniem odbiornika GPS

Cześć. Po odblokowaniu MIO MOOV 200PL wszystko (no prawie wszytko) działa. Jest jednak mały problemik gdyż nie udaje się znaleźć odbiornika GPS w Automapie 5.0 Cały czas mam takie same komunikaty że nie można znaleźć odbiornika. Zmieniałem porty, ale nic to nie pomaga. Podpowiedzcie co jeszcze mogę zmienić w ustawieniach lub jaką dograć aplikację aby wszystko biegało jak należy. Dodam że mapa miomap działa i znajduje elegancko odbiornik.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Gregorikos
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-10-13, 20:39   

Ustaw parametry w AM na: COM2, prędkość 57600

Pozdr,
_________________
Nie prowadzę HelpDesku dotyczącego navii na PW. Od tego jest forum.
 
 
bob35
azymut


Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-10-13, 20:48   

W auto mapie ustaw na com2 szybkość 57600.. oprucz tego trzeba usunąć 2 pliki . jest to opisane na innym forum poszukaj na gogle . lub prościej wgraj panel PanelMio200 opis na http://www.my-navia.pl/vi...ght=panelmio200 nie jest to odblokowanie ale masz wszystko co potrzeba
 
 
szawel
azymut


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-10-13, 21:21   

Witam mam wgrany backup od hackgps z 10.10.2008
Gdy chcę odpalić AutoMape mam komunikat "cannot find wceAm... bla bla bla..."
Jak to prawidłowo odpalić. Mam na SD wgraną AM bezinstalacyjną ale widać coś robię nie tak.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-10-13, 21:22   

Podaj pełna ścieżkę dostępu do pliku wceAm.exe?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Gregorikos
azymut


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-10-14, 22:41   

Payti napisał/a:
Ustaw parametry w AM na: COM2, prędkość 57600

Pozdr,


Dzięki, problem leży w tych plikach co je trzeba usunąć. Po tym kroku wszystko działa i jest OK. Niestety pominąłem ten punkt wgrywając automapę. pozdrawiam
 
 
PONTIKOS 
Waypoint
serwis GPS



Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 78
Wysłany: 2008-10-16, 03:51   

port: com 2
rate: 57600
_________________

Gość -Zapraszam na CHOMIKA
:)
"..a dla Chomyka, kupyli coś dla Chomyka? ":)
 
 
 
wlos1975
azymut


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 3
  Wysłany: 2008-10-17, 13:03   

Witam.
Podjarałem się możliwością synchronizacji Moov 200 poprzez activesync. Tego mi kurna brakowało. W końcu mógłbym aktualizować kategorie Miplo bez korzystania z PDA, przekładania kart itp.
Ale nic z tego.
Mio synchronizuje się z PC porzez Activesync- OK.
Miplo poprawnie się instaluje (opcja Pocket PC/WinMobile//WINCE- OK
Odpalam po instalacji Miplo a tu taki krzak:
"miplosetup is not a valid Windows CE application"
Nie wiem co jest grane? Jak kurna nie jest valid? :-o
Jakieś pomysły???
Za wszelką pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam.
Wlos.
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-10-17, 19:08   

Brakuje jakiegoś .dll'a lub jest nieodpowiedni - najprawdopodobniej chodzi o plik wininet.dll

Pozdrawiam,
 
 
wlos1975
azymut


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-10-18, 09:56   

Akurat wininet.dll jest obecny... Chyba że plik jest zły... Albo to coś innego... Będę szukał dalej. Gdyby coś się udało- dam namiary.
Pozdrawaim. Wlos.
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-10-18, 10:13   

Podobnie jest w TomTom7 potrzebuje wininet.dll i jak się podstawi plik, który ma 510 kB najnowszy to 'krzyczy' to samo " ... is not a valid Windows CE application" jednakże naorginalnym z Mio 360, który ma 400kB chodzi ok. Pliku niestety z Mio 360 nie da się zgrać ponieważ siedzi w ROM i ma ustawioną flagę 'systemowy' przez co nie daje się wprost skopiowac. Może ktoś zna jakąś metodę by wyciągnąć pliki z ROM może być np. z innych sprzętów z WinCE to rozwiązałoby to sporo problemów.

Chętnie bym nad tym posiedział.

Pozdrawiam,
_________________
Nie prowadzę HelpDesku dotyczącego navii na PW. Od tego jest forum.
 
 
XTROnETS 
Waypoint



Wiek: 41
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 19
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-10-18, 10:52   

Ja mam taki plik , niezgrałem go z 360 bo nie mam do takowego dostępu, plik pochodzi z akiry na której TT7 działa. Pomimo wrzucenia bibliotek "akirowych" nie udało mi się uruchomić TT.

Po nie jest prawdą że nie da się wyciągnąć plików które siedzą w ROm-ie, ja wyprułem 100% bibliotek jakie siedzą w akira 517.
_________________
Mio Moov 300+ AM 5.2b +IGO8 +MioMap2008 +Sygic 7.6
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 11