Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-18, 18:53
mio moovo 200 jak to odblokowac?
Autor Wiadomość
cml
azymut


Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-10-31, 21:58   

witam,

odblokowalem mio 330 ale przy uruchamianiu AM 5.0.5 dostaje komunikat:
Nie można uruchomić programu
Cannot run application

co moze byc przyczyna ?
 
 
kavka
azymut


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-02, 21:50   

A ja mam problem z utworzeniem skrótu MioMap ... Jak go utworzyć na pulpicie lub w programs bo ja mimo tego że daje "utwórz skrót" i plik sie dodaje to przy próbie włączenia pokazuje sie komunikat : "error opening the shortcut or location the target filename" . Próbowałem go kopiować na pulpit ale wtedy też wyskakuje jakiś błąd i tworzą sie nowe pliki ... AutoMapa i reszta działa tylko z tą Mio są problemy .

Za pomoc z góry dzięki ;-)
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-11-02, 22:09   

kavka napisał/a:
A ja mam problem z utworzeniem skrótu MioMap ... Jak go utworzyć na pulpicie lub w programs bo ja mimo tego że daje "utwórz skrót" i plik sie dodaje to przy próbie włączenia pokazuje sie komunikat : "error opening the shortcut or location the target filename" . Próbowałem go kopiować na pulpit ale wtedy też wyskakuje jakiś błąd i tworzą sie nowe pliki ... AutoMapa i reszta działa tylko z tą Mio są problemy .

Za pomoc z góry dzięki ;-)


Jeżeli odblokowałeś moją paczuszką i zastosowałeś się do punktu 10-tego to na pewno skrót będzie działał (sprawdzone).
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
Orionator
Waypoint


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 20
Wysłany: 2008-11-03, 22:11   

Witam

Mam prośbę do MAXPL, możesz tak przerobić plik "auto.mscr" z katalogu instalacynjnego, aby podczas instalowania nie pokazywał żadnych okien z pytaniami. Chodzi o to aby była tzw. cicha instalacja. Zmodyfikowałem ścieżkę w pliku PATHS.XML, w taki sposób aby po twardym restarcie odpalał odrazu Twoją modyfikację. Ale pojawiają się te okienka z pytaniami do akceptacji, trochę upierdliwe przy częstych restartach. Sam próbowałem coś w nich grzebać ale mi nie wyszło.
Generalnie można powiedzieć że zrealziwanie mojego pomysłu załatwia nam temat problemu tracenia ustawień po twardym restarcie.

Tak więc, prosiłbym o udostępnienie na forum tego pliku w wersji bez okienek z pytaniami.

Pozdrawaim
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-11-03, 23:09   

Orionator napisał/a:
Mam prośbę do MAXPL, możesz tak przerobić plik "auto.mscr" z katalogu instalacynjnego, aby podczas instalowania nie pokazywał żadnych okien z pytaniami.


Proszę bardzo ;-) .

auto2.rar
Pobierz Plik ściągnięto 185 raz(y) 701 Bajtów

_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
Orionator
Waypoint


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 20
Wysłany: 2008-11-03, 23:59   

Dzięki za szybką odpowiedź, ale chyba coś poszło nie tak, z nowym plikiem podczas startu, system wpada w niekończącą się pętle restartów.

Prosił bym zatem o porawkę.
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-11-04, 00:24   

Orionator napisał/a:
Dzięki za szybką odpowiedź, ale chyba coś poszło nie tak, z nowym plikiem podczas startu, system wpada w niekończącą się pętle restartów.

Prosił bym zatem o porawkę.


Tak ponieważ masz odwołanie do skryptu który kończy się restartem,. Gdy przy każdorazowym starcie odwołuje się do tego skryptu to restart zapętla.
Wywal z skryptu ostatnią linijkę czyli:

Kod:
#Restart.
#~~~~~~
Reset

_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
Orionator
Waypoint


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 20
Wysłany: 2008-11-04, 20:46   

No, może będę upierdliwy, ale po usunięciu ostatniego wiersza, po restarcie pokazuję się tylko ekran pokazujący łączność USB (taki sam jak podczas podłączenia urządzenia do komputera) i na tym się kończy. Także dalej coś jest nie tak.
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-11-05, 01:20   

Jak znajdę chwilkę czasu to napiszę warunek do skryptu a polega on na tym gdy w rejestrze jest dana wartość to exit jeżeli nie to restart i to powinno rozwiązać twój problem.
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
kubenty
azymut


Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-11-05, 17:41   Mio moov 200 błąd

Cześć wszystkim zakupiłem niedawno mio moov 200 pl chciałem go odblokować zgodnie z instrukcją zawarta na tym forum. Problem polega na tym, że chyba trzeba najpierw uruchomic plik auto.exe na karcie a potem ją włożyć. Ja mam kartę już włożoną (nie mam czytnika kart) i chcąc uruchomić wspomniany plk pojawia się komunikat auto.exe nie jest prawidłowa aplikacja systemu Win 32. Czy da się coś z tym zrobić? Czy da się odblokować mio z włożoną kartą SD? Czy jest możliwość wgrania np. Auto Mapy bez odblokowania? Z góry dziekuje za pomoc
 
 
tkisiel
azymut


Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-05, 19:29   

Kolego a mi się zupełnie nie udaje tego odpalić. Wrzuciłem na kartę pamięci oba katalogi. Wsadziłem kartę do nawigacji i nic się nie odpala. Jak w menu start wejdę i kliknę "auto" to mam komunikat, że nie ma wszystkich lib albo niewłaściwy plik. O co tu chodzi?
 
 
tomogr 
azymut


Wiek: 40
Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-05, 19:50   

Cześć. Jestem świeży na forum i od wczoraj szczęśliwym posiadaczem mio 200pl. Powiedzcie mi jak wgrać AM do tej navi nieodblokowanej. Wrzuciłem te 2 katalogi na SD i teraz jak dodać AM?
 
 
Orionator
Waypoint


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 20
Wysłany: 2008-11-05, 20:38   

maxpl napisał/a:
Jak znajdę chwilkę czasu to napiszę warunek do skryptu a polega on na tym gdy w rejestrze jest dana wartość to exit jeżeli nie to restart i to powinno rozwiązać twój problem.


Dzięki za info, w takim razie czekam na efekt twojej pracy.

Pozdrawiam
 
 
kubenty
azymut


Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-11-05, 22:45   

Witam odblokowałem mio moov 200 pl ale przy uruchamianiu Auto Mapy albo Mio jest komunikat cannot find 'wceAm' albo cannot find 'MioMap' jaka moze byc przyczyna? pozdrawiam
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1275
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2008-11-06, 22:24   

Kubenty, sprawdź skrót do Auto Mapy i Mio. Pewnie masz te pliki w innej lokalizacji niż w w skrócie
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 13