Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-18, 18:53
mio moovo 200 jak to odblokowac?
Autor Wiadomość
kalcyt13 
Waypoint


Dołączył: 02 Cze 2014
Posty: 27
Wysłany: 2014-07-01, 09:12   

Czy jest możliwość takiego odblokowania mio300 za pomocą zawartości tej paczuszki, żeby po każdorazowym włączeniu nie pytała czy odblokować? Bo jak się komuś pożyczy nawigację i zamiast dać przełącznik na Off da na Reset to będzie miał zabawę.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18828
Wysłany: 2014-07-01, 09:43   

Ani M300 ani żadnego innego - to odblokowanie jest tak skonstruowane, żeby się cofało po resecie
Spróbuj innych sposobów z wątku o M300
_________________

 
 
kalcyt13 
Waypoint


Dołączył: 02 Cze 2014
Posty: 27
Wysłany: 2014-07-01, 09:47   

jacekp1313 napisał/a:
to odblokowanie jest tak skonstruowane, żeby się cofało po resecie

czyli mnie trochę pocieszyłeś, bo myślałem że coś nie tak zrobiłem. Ale jak ta nawigacja do mnie trafiła, to po włączeniu bez dodatkowych zabiegów pojawiał się pulpit. A z tego co wypatrzyłem w zabezpieczonych z niej plikach widać, że również była odblokowana Cobią.

[ Dodano: 2014-07-08, 15:42 ]
No i mam zagwozdkę. Mam mio 300, a cobia pyta czy odblokować mio 200. Czemu tak się dzieje?
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 273
Wysłany: 2015-05-21, 14:48   

proszę o odświeżenie paczki z postu z forum bo nie działa.

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=40046
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2015-05-21, 15:00   

A nie chcesz jakiegoś innego? Dowolne z działu http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155 uruchamiane wpisem w appstartupsec.ini?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 273
Wysłany: 2015-05-28, 22:27   

witam
Trafiła się do mnie nawigacja Mio Moov 200 N177 - została odblokowana wszystko działa

Lecz mam problem podczas gdy wkładam kartę pamięci wyskakuje okno na niebieskim tle i pisze tak

Cobra300_R02_0828 Ram32 MLC 256M
0=WinCe Upgrade
1=GPS Tools
2=BT Tools
3=Uboot Upgrade
4=Memory Tools
5=Other tools
Choice :3

Czy to wina że jest karta pamięci 4GB SDHC ??

Kiedyś miałem taką nawi i normlanie działała 4GB.....

Prosze o pomoc

P.s. gdy wyjmuje kartę nawigacja włącza się normalnie i pokazuje okno z oblokowaniem.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2015-05-29, 07:01   

Ka innych kartach jest to samo, czy tylko na tej jednej sztuce?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 273
Wysłany: 2015-05-29, 09:21   

256 mb karta znalazłem to samo.

[ Dodano: 2015-05-29, 15:57 ]
czy ktoś pomoże ztym problemem ??
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2015-05-29, 20:25   

Ktoś wgrywał rom z karty i nie zablokował z powrotem dostępu do panelu aktualizacji.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 273
Wysłany: 2015-05-30, 12:19   

Tego nie wiem trafiła do mnie z fabrycznym oprogramowanie, jak to zmienić by działał poprawnie ?? Pomożesz mi ?
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2015-05-30, 12:34   

Możemy spróbować, tylko już nie pamiętam dokładnie jak to było. Ściągnij UPGRADE_MIO_11Jun10.zip z tego linku: http://chomikuj.pl/xwertyx/Nawigacja/Romy+do+mio . Przekopiuj na kartę katalog Cobia_300_32 i UPGRADE . Kartę wsadź tak jak odblokowujesz ( w tym przypadku chyba jak pojawi się program nawigacyjny). Pojawi się okno i w nim kliknij na "No". Podejrzewam , że nawi się zrestartuje , jeżeli tak to wyłącz ją i spróbuj włączenia z kartę. Jak nie to będziemy próbowali inaczej.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 273
Wysłany: 2015-05-30, 12:58   

rozpakowałem skopiowałem folder który powiedziałeś uruchomiłem navi i to samo jest.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2015-05-30, 13:18   

Ale pojawiło się to okno do odblokowania?
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 273
Wysłany: 2015-05-31, 09:23   

pojawiło się to samo okno te na niebieskim tle
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2015-05-31, 09:57   

Prawdopodobnie w złym momencie wsadzasz kartę, załącz nawi i w momencie ładowania programu wsadź kartę chyba tak to działa w mio 200.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11