Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-18, 18:53
mio moovo 200 jak to odblokowac?
Autor Wiadomość
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 274
Wysłany: 2015-06-01, 09:40   

nic nie idzie... nic się też nie pokazuje.
 
 
m3er23
azymut


Dołączył: 19 Lip 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-07-19, 16:57   

Witam
Chciałem odblokować urządzenie Mio Moov N206, korzystając ze sposobu podanego na stronie
Cytat:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=40046
jednak przy próbie ściągnięcia paczki wywala mi błąd 404 file not found. Można prosić o ponowną wrzutę?
pozdrawiam
 
 
m3er23
azymut


Dołączył: 19 Lip 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-07-19, 19:51   

Wbijam do Program Files, ale mam tam tylko folder Navman, tam też jest plik appstartupsec.ini . Edytowałem wpis ProcesFile i podałem ścieżkę do pliku .exe panelu AdJa ale coś się pokiełbasiło bo navi nie chciało wystartować (pojawiła się tylko ikonka podłączania navi z PC, przy czym kabel był rozpięty). Coś mi się wydaje że idę w złą stronę.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2015-07-19, 20:41   

A co wpisałeś?
I gdzie jest adja.exe?

Panel ma byc w folderze ProgramFiles, a w appstartupsec.ini ma taki początek:
RelativePath=False
ProcessFile=Program Files/AdJa/AdJa.exe

Ew.
RelativePath=False
ProcessFile=My Flash Disk\Program Files/AdJa/AdJa.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
m3er23
azymut


Dołączył: 19 Lip 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-07-19, 23:45   

Wszystko śmiga. Wcześniej nie zmieniłem tego atrybutu z true na false, no i możliwe że namieszałem z tą ścieżką. Dzięki wielkie
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2015-07-20, 06:56   

Mio są trochę dziwne - na przykład po podłaczeniu do kompa nie widać "My Flash Disk" tylko od razu jego zawartość, stąd częste pomyłki w ścieżce
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
prosperopro
azymut


Dołączył: 21 Lip 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-07-21, 23:20   

ja tez mam problem z moov 200, nie widać karty sd 4GB karta sprawna. Wie ktoś jak to naprawić? w device.xml mam Cobia_300_32 wiec chyba odblokowana.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2015-07-22, 07:10   

prosperopro napisał/a:
nie widać karty sd 4GB
zapraszam do wątku o kartach pamięci na M200 - ten jest tylko o odblokowaniu

prosperopro napisał/a:
chyba odblokowana.
Czym jest odblokowanie: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
prosperopro
azymut


Dołączył: 21 Lip 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-07-22, 08:24   

słuchaj próbowałem przez active sync na starszych kompach na nowym przez centrum urządzeń z karta sdhc i sd i nic po podłączeniu do komputera mam możliwość zarządzania jedynie pamięcią wbudowana do nawigacji.

nawigacja wygląda na to ze jest zablokowana z tych opisów, ale na automapie. po włączeniu od razu włącza się automapa, chciałem ja zaktualizować ale tak dziwnie jest wgrana w katalog miomap. nie mam do niej oryginalnego softu.

bawiłem się ostatnio mi moov s501 to takich problemow nie było wystarczyło panel wgrać + automape na kartę i wszystko działało tam miałem dostęp do karty jaki i innych programów z panelu.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2015-07-22, 08:52   

Karta - podałem gdzie masz pytać.

I zdecyduj się, co chcesz zrobić - odblokować urządzenie (do Windowsa lub jakims panelem), czy tylko aktualizować AM ?

P.S. Zacznij korzystać z interpunkcji, bo naprawde trudno zrozumieć taką wypowiedź
prosperopro napisał/a:
na starszych kompach na nowym
prosperopro napisał/a:
sd i nic po podłączeniu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Lawryn
azymut


Dołączył: 12 Wrz 2015
Posty: 1
Wysłany: 2015-09-12, 15:42   

Ktoś posiada paczkę z głównego tematu?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2015-09-12, 18:07   

A który to jest ten główny temat?

Poza tym - jest kilka sposobów odblokowania, na pewno musi byc ten?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2015-09-12, 22:16   

Jeżeli Ci chodzi o odblokowanie v2.0 to tu masz: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=40046
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
nawigacja101
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-09-25, 19:03   

Jak pobrać plik z głównego wątku.

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5301

Bo jest komunikat:

Wybrany załącznik już nie istnieje

404 File Not Found: The File files/v20_173.rar does not exist.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2015-09-25, 19:17   

Pisz PW do autora postu z linkiem

Albo uzyj innego odblokowania
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11