Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio M610 reanimacja
Autor Wiadomość
aborygo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-03-03, 15:29   Mio M610 reanimacja

niewiem co się stało ale jak wyjmę kabel usb i załączę to wyskakują dwa monitory i logo usb co robić pomocy
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-04-06, 10:18, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
robak26 
Waypoint


Wiek: 45
Dołączył: 08 Paź 2008
Posty: 25
Wysłany: 2013-03-03, 15:41   

Musisz odtworzyć oprogramowanie lub wgrać zawartość urządzenia jeśli masz kopię.
 
 
aborygo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-03-03, 16:05   mio610

robak26 napisał/a:
Musisz odtworzyć oprogramowanie lub wgrać zawartość urządzenia jeśli masz kopię.
jak mozna odtworzyć oprogramowanie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-03-03, 16:20   

Co masz w pliku appstartupsec.ini?
Jaką metodą odblokowałeś?

P.S. Wydzieliłem z wątku "Mio M610 i AutoMapa"
_________________

 
 
aborygo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-03-03, 18:08   m610

jacekp1313 napisał/a:
Co masz w pliku appstartupsec.ini?
Jaką metodą odblokowałeś?
P.S. Wydzieliłem z wątku "Mio M610 i AutoMapa"
teraz wywala ze klucz uruchamiania jest zły mogę go odzyskać przez miomore desktop ściągłem ten program ale chyba jakas kicha
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-03-03, 18:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
slevy70
Waypoint


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 46
Wysłany: 2013-12-07, 22:21   Moov m610 zawieszony , brak komunikacji z PC

Witam , mam kolejny problem z Mio M610 , zawiesił się i brak komunikacji Z PC przez usb , slotu na kartę brak w tym urządzeniu, wewnątrz flash BGA .
Czy zna ktoś sposób na komunikację z pamięcią w celu upgrade, ew jakiąś metodę na przywrócenie poprawnej pracy urządzenia ?
Mio wyświetla błąd appstartupsec.exe

zdjęcia zamieściłem tu

http://www.elektroda.pl/r...5484&highlight=
 
 
Dav100Procent 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 24
Dołączył: 05 Kwi 2014
Posty: 11
Skąd: Gubin
Wysłany: 2014-04-05, 23:31   Mio Moov M610 po formacie

Witam.
Dostalem do roboty nawigacje wyzej wymieniona i niestety mam z nia problem..
Byla sformatowana przez kogos, wiec wgralem do niej backup z chomikuj i zaczelo wyswietlac, ze nie ma zadnej mapy.
Pobralem tez oczywiscie NavDesk 7.50 i odzyskalem klucze bo wyswietlalo, zeby je przywrocic.
Nastepnie pobralem mapy (dalej w navdesk), lecz pojawia sie kolejny problem który mówi:
Nie załadowano danych mapy. Proszę zmienić mapę w preferencjach lub przez MioMore Desktop.
Chce, żeby nawi działała, z obojetnie jaka mapa praktycznie.

PYTANIA:
Czy coś źle zrobiłem, lub czegoś nie zrobiłem?
Czy jest możliwość posiadania na tej nawi legalnej bezplatnej mapy ? (Oczywiscie jesli takie sa, bo sie jeszcze z takową nie spotkalem)
Czy ewentualnie moze ktos gdzies wstawic swoją identyczną kopie tej nawi, abym mógł pobrać, wrzucić i odrazu odpalić?

Wydaje mi sie, ze wszystko napisalem.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2014-04-06, 10:22   

Dav100Procent napisał/a:
Czy coś źle
Za mało opisałeś, żeby cos powiedzieć - na przykład jakie mapy pobrałeś. I czy były to mapy, czy program nawigacyjny

Dav100Procent napisał/a:
egalnej bezplatnej mapy
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13181

Dav100Procent napisał/a:
swoją identyczną kopie tej nawi,
Raczej nie zadziała - licencja jest na ogół powiązana z urządzeniem

I przeczytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094 - bo mylisz pojęcie mapy i programu do nawigowania

Do scalenia z http://www.my-navia.pl/vi...p=395729#395729
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Dav100Procent 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 24
Dołączył: 05 Kwi 2014
Posty: 11
Skąd: Gubin
Wysłany: 2014-04-06, 13:31   

Cytat:
Za mało opisałeś, żeby cos powiedzieć - na przykład jakie mapy pobrałeś. I czy były to mapy, czy program nawigacyjny

MapData TAEU1 v1309 5001
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/10155126_640903582629788_1361696268_n.jpg

Cytat:
Raczej nie zadziała - licencja jest na ogół powiązana z urządzeniem

Dziwne, bo mój ojciec mówił, że kiedyś robił tak, że całą nawi kopiował z chomikuj i działało
Co prawda możliwe, ze nie o ten model mu chodzilo lub cos, bo jednak to bylo w miare dawno i mamy taka samą niezaciekawą pamięć :-)

Cytat:
mylisz pojęcie mapy i programu do nawigowania

Wybacz.. zrozumialem i postaram sie nie popelniac wiecej tego bledu :-)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2014-04-06, 13:53   

A co z przedłużeniem subskrypcji?
O mapach zobacz też http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=35315
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Dav100Procent 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 24
Dołączył: 05 Kwi 2014
Posty: 11
Skąd: Gubin
Wysłany: 2014-04-06, 14:07   

Ogladalem ten temat jeszcze przed zarejestrowaniem sie tutaj i nie pomogl.
Kiedy klikam przedluzenie subskrypcji przenosi mnie na strone której nie ma.. tzn
http://www.navman.com/sto...n=software-maps

Page not found...

[ Dodano: 2014-04-07, 21:58 ]
To moze inaczej..
Wgralem backup i probuje na nim zrobic automape pl 6.15.
Po wgraniu i oczywiscie zamienieniu plikow smart z wceam czy jakos tak nawi nie wylacza sie. gdzie musze umiescic powerbuttona i gdzie konkretnie dodac linijke w pliku zeby nacisniecie przycisku dawalo efekt off.
Lub, zeby jakos inaczej w schludny sposob mozna bylo wylaczyc nawi

//EDIT
Mi juz pomocy nie potrzeba. Pobralem odblokowywanie i poprawilem plik ini w ktorym byly bledy.
 
 
jaarroo
azymut


Dołączył: 24 Cze 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-06-24, 17:51   MIO N381-5000

Witam
Znajomy podrzucil mi nawigacje MIO N381-5000. Problem jest taki ze wszystko ladnie dzialalo i nagle sie zepsuło. Włączył i wyświetla sie pomarańczowe tło z "MIO eplore more". Nic nie można zrobić :(. Podłączając do komputera nie jest wykrywany. Nie mogę nigdzie znaleźć jakiejś pomocy dla tego modelu. Czy ktoś z Was wie co się mogło stać i wie jak to rozwiązać ? Byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie!
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2014-06-24, 18:09   

To chyba model M610, n381 to numer softu, a urządzenie to M610 - patrz początek czwartej strony http://eu.mio-tech.be/med...r_Manual_EN.pdf
Zobacz w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=37169 (do przeniesienia)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jestem_ktoś 2014-06-24, 18:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-24, 18:13   

To jest M610. Gdyby udało się znaleźć odpowiednie pliki można by było spróbować reanimować tak jak M500 http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=33711
Tu http://allegro.pl/nawigac...4282784023.html większe foty tego sprzętu
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jaarroo
azymut


Dołączył: 24 Cze 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-06-24, 18:33   

Czyli rozumiem że nie da się przywrócić urządzenia do działania bez rozkręcania itd ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 15