Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z zoomem i przełączaniem 2D/3D
Autor Wiadomość
and
Waypoint


Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 88
  Wysłany: 2008-07-05, 13:59   3D/2D w IGO

Pytanie do użytkowników tej mapy: jak wygląda widok 3d? U mnie wygląda to jak mapka z atlasu aczkolwiek wszystkie manewry sygnalizuje poprawnie.2d działa na większym zbliżeniu.Mapa 080513.
I jeszcze jedno: jak ustawić ostrzeganie o fotorad? Mam ustawioną sygnalizację przed zbliżaniem się i cisza.
 
 
r.nazar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-08-12, 13:26   IGO8 problem z samoistnym prełączaniem się widoków 3D/2D

Witajcie. Mam problem posiadam IGO8 w wersji 8.0.0.44366, mapa Polski Emapy śmiga na Akirce MM-512 i czasami podczas nawigowania z widoku 3D sama przełącza się na widok 2D. Może ktoś wie i umie temu zaradzić aby tak się nie robiło.
 
 
Hubik 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 40
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 26
Skąd: Gent, Belgia
Wysłany: 2008-08-12, 22:46   

wyłącz sobie w ustawieniach funkcję "automatyczna mapa poglądowa"

powoduje ona właczanie widoku 2D jeśli na odcinku którym się poruszasz nie trzeba wykonywać manewrów (czyli jedziesz np. główną droga przez co najmniej kilka kilometrów )
 
 
r.nazar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-08-18, 21:51   

Dziękuję za dobrą odpowiedź, sprawdziłem.
 
 
Jericho
Waypoint


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 46
Wysłany: 2008-12-04, 21:54   IGO 8.3 Widok mapy

Witam!
Mam wgrane OGO 8.3.2 Europa
Dziala dobrze, tylko czasami mam problem z przelaczeniem widoku na 3D.
Jesli mapa jest wyswietlana w 2D klikam na uksztaltownie terenu na tryb 3D, nic sie nie dzieje tylko na mapce przybliza mnie maxymalnie. Kilkukrotne kilkanie na zmiane trybu wyswietlania nic nie daje oprocz maxymalnego zoomu. Czasami do tego nie moge zrobic maxymalnego oddalenia zeby zobaczyc np. cala Polske.

Mam wywalone budynki i uksztaltowanie terenu, ale z tymi dodatkami tez wystepowal ten sam problem.
 
 
stroona 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 26
Skąd: Jarząbkowice
Wysłany: 2009-04-02, 10:26   

Mam takie pytanko --> Jak zrobić w iGO obracającą się mapę ? Tak by obracała się zawsze po skręcie i strzałka pokazywała zawsze na wprost. W ustawieniach nic nie ma. Dostałem pewne info że powinno samo się to ustawić w trybie 3D, ale nic z tego, mapa się nie obraca.
Macie jakiś sposób na to ?
_________________
Lark FreeBird 70.0
 
 
Plankton
Waypoint



Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 60
Wysłany: 2009-04-02, 11:11   

stroona napisał/a:
Jak zrobić w iGO obracającą się mapę ?

Dodaj 3 linijki w pliku sys.txt
Kod:
[roundaboutcam]
enabled=0
centery=20

to powinno pomóc.
 
 
hin 
Waypoint
[Usunięty]



Pomógł: 14 razy
Wiek: 37
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 116
Skąd: Legnica
Wysłany: 2009-04-02, 11:20   

Plankton napisał/a:
stroona napisał/a:
Jak zrobić w iGO obracającą się mapę ?

Dodaj 3 linijki w pliku sys.txt
Kod:
[roundaboutcam]
enabled=0
centery=20

to powinno pomóc.


ten wpis sluzy do zupelnie czegos innego. Powiedzmy masz zainstalowana skorke GJ i chcesz zeby zamiast kursora pokazało sie auto; w menu ustawiamy wszystko jak nalezy oczywiscie autko pojawia sie i jest ok ale nie do konca bo gdy wjezdzamy na rondo to auto nagle sie zatrzymuje przed rondem i wraca na trase dopiero po pokonaniu ronda. Ten wpis poprawia ten blad i autko ladnie pokonuje rondo.

@WEDROWCA'
Dzięki za opis.
_________________
Gość pomogłem ?? To kliknij na na przycisk "pomógł"
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2009-04-02, 12:35, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-04-02, 12:05   

stroona napisał/a:
Jak zrobić w iGO obracającą się mapę ? Tak by obracała się zawsze po skręcie i strzałka pokazywała zawsze na wprost

Wchodzisz w Menu, Ustawienia,Nwigacja,Automatyczna mapa poglądowa ( zaznaczony ptaszek), klikamy na polu "..." i zaznaczamy opcje Obracaj w trybie przegladania.
Zakładam że masz to:
http://www.my-navia.pl/vi...7997c01f8#77293
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
Plankton
Waypoint



Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 60
Wysłany: 2009-04-02, 13:23   

hin napisał/a:
ten wpis sluzy do zupelnie czegos innego.

Tak, masz racje, źle zrozumiałem pytanie, jednak ten wpis też może się przydać.
Chyba słuszną odpowiedź dał kolega michal1957.
Przepraszam za zamieszanie i pozdrawiam.
 
 
fredzio 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Gru 2007
Posty: 116
Skąd: polska
Wysłany: 2009-04-02, 15:45   

hin napisał/a:
Plankton napisał/a:
stroona napisał/a:
Jak zrobić w iGO obracającą się mapę ?

Dodaj 3 linijki w pliku sys.txt
Kod:
[roundaboutcam]
enabled=0
centery=20

to powinno pomóc.


ten wpis sluzy do zupelnie czegos innego. Powiedzmy masz zainstalowana skorke GJ i chcesz zeby zamiast kursora pokazało sie auto; w menu ustawiamy wszystko jak nalezy oczywiscie autko pojawia sie i jest ok ale nie do konca bo gdy wjezdzamy na rondo to auto nagle sie zatrzymuje przed rondem i wraca na trase dopiero po pokonaniu ronda. Ten wpis poprawia ten blad i autko ladnie pokonuje rondo.

@WEDROWCA'
Dzięki za opis.



Bardzo chętnie bym nacisnął Pomógł tylko nie ja byłem autorem tematu,tylko się do niego podczepiłem.Wielkie dzięki za pamięć o moim problemie,jak będzie okazja to nacisnę i z 5 razy.Dzięki i pozdrawiam.
 
 
stroona 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 26
Skąd: Jarząbkowice
Wysłany: 2009-04-02, 20:47   

No ok. Zobaczę czy wszystko śmiga.
_________________
Lark FreeBird 70.0
 
 
baghia
azymut


Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-10, 12:31   prosba o pomoc - w igo - ustawienie widokow?

mam prosbe - czy ktos moglby mi powiedziec jak mam ustawic i go, aby w trakcie jazdy nie przelaczalo mi widoku na cala trase, zeby wogole nie przelaczalo widoku, ten co sobie sam ustawilem mi odpowiada cala droge

z gory dziekuje
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 145 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-04-10, 12:42   

Wyłączasz to w USTAWIENIA>Nawigacja>Automatyczna_mapoa_poglądowa <--- wyłącz ptaszka.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Pit-R
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 103
Wysłany: 2009-04-24, 11:32   Jak ustawić widok 3D "po horyzont", jak w AM?

8.3xx, GJ 6.3
W AutoMapie jest bardzo ładny widok 3D, jak się przełączy na poziom "wierzchołków drzew" (nie wiem jak się to nazywa, ale chodzi mi o ten, który się pojawia jak się kliknie w ikonę z 2-ma drzewkami), pokazujący drogę również dość daleko w perspektywicznym skrócie. Dzięki temu jadąc nocą zwłaszcza, można się zawczasu przygotować do pokonywania zakrętów. iGO pod tym względem jest jakieś niedorobione, przynajmniej w ustawieniach domyślnych. Coś tam modziłem w zoomie domyślnym, ale bez efektów raczej. Czy da się to przełączyć na widok jak z AM?
_________________
NV45, Lark 43.1, NV431
--------------------------
pozdrówka :-D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11