My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Alternatywny pulpit spod przycisku NAWIGACJA
Autor Wiadomość
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-27, 23:41   

Adja.exe jest w folderze Adja.
A gdzie zmienic w skrypcie to co napisaleś :oops:
P.S. już znalazłem w pliku startx.mscr

[ Dodano: 2010-01-27, 23:47 ]
Działa :lol: można spokojnie iść spać. Dzięki za pomoc i naukę hehe Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez nixon7 2010-01-27, 23:45, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-28, 00:00   

"Gdy karta SD będzie w czytniku uruchomi się AdJa jeśli w nawi nie będzie karty wystartuje fabrycznie zainstalowany program nawigacyjny"

Po wyjeciu karty fabryczna nawigacja nie chce ruszyć
 
 
qlin 
Navi Expert
Oberschlesien



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 412
Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2010-01-28, 00:03   

nixon7 bo to działa tak: jak masz kartę w środku i odpalisz navi to startuje z karty , a jak odpalasz bez karty to startuje oryginalne menu ;-)
_________________
Grozisz Mi Gość ? :-P
 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-28, 00:08   

Wiem na czym to polega :-) wyjąłem kartę i Navigo nie rusza, a teraz nawet ustawienia Pantery raz reagują raz nie
Ostatnio zmieniony przez nixon7 2010-01-28, 00:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2010-01-28, 00:12   

Pewnie jest gdzieś zonk w skrypcie
Pierwsza myśl - może trzeba tak:
Kod:
If (wersja=1)
Kill("DShell.exe")
RunWait("\flash_storage\Adja\AdJa.exe")
Run("\flash_storage\DShell\DShell.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run("\Flash_Storage\NAVIGO\NAVIGO_PNA.exe"
EndIf


Wygląda na to, że w plikach INI można opuścić \Flash_Storage, to w sktyptach treba pisać pełną ściezkę dostepu
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-29, 12:32, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-28, 07:42   

Zaproponowana zmiana zawartość pliku startx.mscr nie pomaga po wyjęciu karcie microsd.
Po naciśnieciu przycisku nawigacji wyskakuje:

Missing ')'
Line7
(\flash_storage\\Adja\skrypt\startx.mscr):
Run("Flash_Storage\NAVIGO\NAVIGO_PNA.exe"

Invalid parametr count for 'Run'
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 55
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-01-28, 07:54   

W wierszu
jacekp1313 napisał/a:
Run("\Flash_Storage\NAVIGO\NAVIGO_PNA.exe"
brakuje nawiasu zamykającego ) czyli wiersz powinien wyglądać tak:
Cytat:
Run("\Flash_Storage\NAVIGO\NAVIGO_PNA.exe")


[ Dodano: 2010-01-28, 07:54 ]
:lol:
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-28, 14:30   

Wstawiłem ten nawias i bez karty odpala NAVIGO, po włożeniu karty znów NAVIGO, a było tak pięknie :-P
_________________
NAVIA II + AM6.8.1+IGO 8.3.4
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2010-01-28, 14:34   

Kurczę, kolejny zonk: brak pierwszego wiersza - ma być tak:
Kod:
wersja = DirExists("\SDMMC")
If (wersja=1)
Kill("DShell.exe")
RunWait("\flash_storage\Adja\AdJa.exe")
Run("\flash_storage\DShell\DShell.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run("\Flash_Storage\NAVIGO\NAVIGO_PNA.exe"
EndIf

I oczywiście, warunek (wersja) nie jest spełniony, czyli wykonuje If (wersja=0)
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-29, 12:37, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-28, 14:35   

Tak robie i sprzęt (PC) widzi kartę
Nie ma ludzi nieomylnych :-) każdy z nas błądzi :-)

[ Dodano: 2010-01-28, 14:43 ]
Teraz działa, oczywiście po dodaniu nawiasu ")"
Run("\Flash_Storage\NAVIGO\NAVIGO_PNA.exe"
Run("\Flash_Storage\NAVIGO\NAVIGO_PNA.exe")
:mrgreen:

[ Dodano: 2010-01-28, 16:51 ]
Przejrzałem dzisiaj pudełko od Pantery a tu niespodzianka;

odblokowanie.jpg
Plik ściągnięto 44 raz(y) 42,25 KB

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2010-01-28, 19:15   

:roll: :oops:
Z drugiej strony, potwierdza to tylko wyjątkowość i genialność naszego forum - doszliśmy do tego samego

[EDIT 19:24] Przy okazji - jest chyba prostszy sposób na własny pulpit. Jeśli do uruchomienia Windowsa poprzez autorun.inf nie trzeba killować żadnego procesu, to może z pulpitem będzie tak samo.
Spróbujcie w autorun.inf zamiast
\flash_storage\DShell\DShell.exe wpisać ścieżkę dostępu do własnego pulpitu (np. do AdJi: \flash_storage\AdJa\AdJa.exe)
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-28, 20:24, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2777
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2010-01-28, 20:15   

nixon7 napisał/a:
Przejrzałem dzisiaj pudełko od Pantery a tu niespodzianka;

O suodka navigancjo! Pięć stron dyskusji na forum a tu taka niespodzianka. Teraz tylko czekać na pierwsze posty z pytaniem o odblokowanie lub uruchomienie dowolnego programu i pozostaje tylko się pastwić. ;-)
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2010-01-28, 20:20   

Ale za to mogłem się wykazać :-D i nabiłem postów :mrgreen:

Przy okazji: w nowym skrypcie startowym opisałem również, jak podmienić jedną z ikon w AdJi na NAVIGO 9i, ikonka jest dołączona. Na pewno łatwiej będzie uruchamiać program klikając w jego symbol, a nie w ikonkę "zastępczą". Co prawda nie jest zbyt piekna - o prawdziwą trzeba poprosić autora oprawy graficznej AdJi - kol. Tatara: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13259
_________________

 
 
mormot
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 226
Wysłany: 2010-01-28, 21:23   

Uruchomiłem AdJa (w/g jacekp1313) -troche w pulpicie za dużo czerni (brak kolorowych ikon) czy to tylko u mnie? czy ma tak być. Po drugie uruchomiłem wpisując także explorera wpisując (z pudełka zapis do autoruna).Połączenie z AS jest niezawodne, nie jak np. Navia 33.Teraz pomyślę o wgraniu AuMapy,iGO8 czy TT.Sądzę że za taka cenę dobre urządzenie.Dziękuję za pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2010-01-28, 21:28   

AdJa w założeniu miała byc taka ascetyczna: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13259
Nawiasem mówiąc - skrypt startowy po drobnych przeróbkach (PORADNIK) może uruchamiać niemal każdy panel z działu PULPIT ClubManiaca

Przy okazji - ponawiam (po raz kolejny...) prośbę do adminów o założenie działu PANTERA w http://www.my-navia.pl/index.php?c=70 Podejmuję się sprzątania.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12