Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-02-02, 14:31
Odblokowanie Navigon 7100/7110
Autor Wiadomość
Didi1102
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-12-20, 23:44   

a ja nie dogrywając niczego odpaliłem winde :-) dałem reset i zanim zacznie jęczeć wcisnołem guzik menu (ten pod włącz/wyłącz) jak juz sie załadowało na dole pojawia się czarodziejski pasek :-)
 
 
pado135
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 305
Wysłany: 2010-02-02, 14:24   Odblokowanie Navigon 7100/7110

Jak odblokować tą nawigację . Czy materiały na forum dotyczace innych wyższych modeli Navigona sprawdzą się w tym modelu. Czy uda sie na nim odpalić AM bez odblokowywania nawigacji ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-05-11, 13:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2010-02-02, 14:32   

po pierwsze - przeniosłem do właściwego działu.
Po drugie - zaglądałeś do http://www.my-navia.pl/vi...p=133041#133041 ?
_________________

 
 
pado135
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 305
Wysłany: 2010-02-02, 19:45   

jacekp1313 Dzięki wcześniej szukałem ale nie znalazłem. Teraz dzięki twojej pomocy znalazłem.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2010-02-02, 19:50   

Navigon jest trochę namieszany - bo zarówno w dziale NAWIGACJE jak i PROGRAMY NAWIGACYJNE.
A liste pamiętam, bo aktualizowałem...
_________________

 
 
pado135
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 305
Wysłany: 2010-02-02, 20:53   

Brachol kupił okazyjnie Navigona 7110 i wpadłem na pomysł , aby ją odblokować . Pomimo ,że jest to model zeszłoroczny muszę przyznać ,że jest całkiem niezły a jego wykonanie jest naprawdę extra.Nawet mapki są całkiem dobre choć jeżeli chodzi o polskę to może niezbyt rewelacyjne. Ale jak brachol był w Niemczech to było bez zarzutu.
 
 
mamu
azymut


Dołączył: 31 Sie 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-08-31, 09:24   

sebol72, hej prosze o pomoc z tym Navigon 7100, jestem już w windowsie i explorerze ale niewiem co robić dalej
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2013-09-01, 10:09   

A co chcesz uzyskać?
_________________

 
 
Black_Jack
Waypoint


Dołączył: 11 Mar 2016
Posty: 16
Wysłany: 2016-03-11, 13:13   Navigon Windowc Ce

Witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów. Postanowiłem napisać osobny wątek gdyż moje sposoby nie zadziałały i chcę zapytać bardziej doświadczonych.
Posiadam nawigacje Navigon modelu nie jestem wstanie dokładnie określić ale wstawię fotki z nalepki. Nawigację dostałem darmowo bez pudełka tylko z kablem usb wiec chcę ją przerobić.

Zakupiłem kartę sd 8gb wgrałem na kartę automapę 6.19 najnowszą i teraz szukając tutaj po forach pełno poradników pełno odblokowań wszystko pisze jak zrobić lecz wszędzie posty z 2010 roku wszystko nieaktywne więc szukałem gdzie indziej. Następny sposób miał zadziałać lecz też klapa: mianowicie zmienić miałem folder z Automapa EU na MN6 i w środku plik wcam.exe na MN6.exe lecz nie zadziałało potem zamiast wcam to plik automapa.ece na MN6 też nic nie dało, później znalazłem że trzeba pliki autorun wrzucić z nawigacji na sd i też nic nie poskutkowało. Tak więc moja prośba jest taka by wypowiedział się ktoś jak to wykonać lub podać linki do stron lub wątków gdzie jest to opisane i aktywne linki.
Dodam że fajnie by było gdyby włączał się pulpit z windows ce czyli odblokowanie.Załączam fotki navigacji oraz to co znajduje się na niej Pozdrawiam
Link: http://pokazywarka.pl/1l3muy/

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2016-03-11, 17:31 ]
Poprawiłam link do fotek.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2016-03-11, 17:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2016-03-11, 15:04   

Bez znajomości modelu trudno będzie dobrać właściwy sposób odblokowania
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6222
Wysłany: 2016-03-11, 17:22   

a próbowałes metody jacek1313 zawartej tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20171
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Black_Jack
Waypoint


Dołączył: 11 Mar 2016
Posty: 16
Wysłany: 2016-03-12, 00:42   

Model to podajże Navigon 7100.
Chciałbym spróbować ale ten link z rapidshare jest wygasły dawno i nie mam jak sprawdzić ten sposób
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6222
Wysłany: 2016-03-12, 09:25   

O czym Ty piszesz ? Metoda jacek1313 kieruje do jego chomika i pliki sa dostepne.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2016-03-12, 09:30   

Przeczytaj cały wątek - jest w nim wiecej linków, niz tylko ten w pierwszym poście.

[ Dodano: 2016-03-12, 09:41 ]
Black_Jack napisał/a:
podajże Navigon 7100
Scaliłem
_________________

 
 
Black_Jack
Waypoint


Dołączył: 11 Mar 2016
Posty: 16
Wysłany: 2016-03-12, 11:33   

W takim razie rozumiem że chodzi wam o chomika jacka gdzie ma w 2 rozdzielczościach to tak ? Mam na kompie już 1 i teraz jak to mam zrobić jeżeli już na karcie mam zainstalowaną automape ? te jego pliki wrzucić do głównego folderu karty sd czyli tak jak pliki automapy czy nowy jakiś folder zrobić albo może to tak wszystko razem być rozsypane.


Wypakowałem 1 ładuje navigona ale po paru sekundach wskakuje ten pulpit wszystko fajnie wygląda lecz ikonki nie działają, mam wgraną automape na sd i z ikonki niedziała " canon find components" i coś tam chce wybrać z palca nawigacje ale explorer do wybierania nie dizała także jak temu zaradzić? jak zmienić te ścieżki by to ruszyło ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12