Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-02-02, 14:31
Odblokowanie Navigon 7100/7110
Autor Wiadomość
Black_Jack
Waypoint


Dołączył: 11 Mar 2016
Posty: 16
Wysłany: 2016-03-13, 20:08   

No niestety też nie działa teraz wywaliło błąd. Jedynie przy my flash storage niewywalilo błędu ale też nic nie otworzyło
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6158
Wysłany: 2016-03-13, 20:21   

OK. Nie wywalenie blędu to znak, że ściezka jest własciwa, tylko program z jakiś przyczym się nie uruchamia Nic więcej.
Dywaguję !!!, ze moze w demo panelu mortScript jest ( skrypt uruchamiający programy ) jest nie tenteges
Nic nie sprawdzę.. nie mam dostępu do odblokowania, bo jacek1313 je usunął.


ostatnia próba..
NA KARCIE trzy katalogi.. prawdopodobnie ICO, MENU, PROG to katalogi panelu.
Przesuń je do kompa, wejdź tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13259
pobierz pełny panel dla własnej rozdzielczości i wrzuc pełny pulpit na karte .

Zmień znów ścieżkę na wskazująca na storage Card i Explorer.exe
Zobacz czy sie uruchomi
Jeśli nie - chwilowo się poddaję
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2016-03-13, 20:32   

To było odblokowanie testowe i poleciało do kosza - pełna wersja jest w folderze z Adją.

Polega na wgraniu na SD standartowego pliku od paneli opartych na SytemInformation przemianowanego na UpdateMe.exe i

[ Dodano: 2016-03-13, 20:42 ]
Propozycja - wywal z SD plik UpdaterMe.exe i wgraj to http://chomikuj.pl/jajace...15.zip(archive) (6 plików po rozpakowaniu skopj na kartę)
Powinien wystartować CeCommander i zacznij uruchamiać programy z jego poziomu - wyeliminujemy błędy ścieżki i panelu
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6158
Wysłany: 2016-03-13, 21:37   

Jesli prawda jest, ze jednak wszesniej startuje navigon ( jak napisal kolega... 100 % wykorzstanych zasobów ) warto by dorzucic skrypt killujący te procesy.
Tylko jakie ?? nie mam pojęcia :-(
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Black_Jack
Waypoint


Dołączył: 11 Mar 2016
Posty: 16
Wysłany: 2016-03-13, 23:07   

Jacek a moge zainstalowac cały pulpit z tego linku co podał wyżej kolega?
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13259
będzie działać to chyba na tej samej zasadzie a do tego wszystkie opcje bendą dostępne
tylko nie rozumiem tego :
[EDIT 25.09.2009]
W wielu nawigacjach fabryczne menu jest zawsze "na wierzchu" w stosunku do innych pulpitów - trzeba je wyłączyć skryptem startowym. Skrypty do pobrania TUTAJ W urządzeniach z autorun.inf (stare Navie, Akiry, obecne SmartGPS) nie trzeba żadnego skryptu - wystarczy w tymże pliku wskazać plik AdJa.exe i urządzenie rusza od razu z naszym panelem.

Czy w moim przypadku muszę to wykonać? jeżeli tak to jak to uprościć rzecz biorąc by to wykonać ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2016-03-14, 07:05   

No przecież wykonałeś. Wersja testowa od pełnej różni się tylko brakiem dodanych niektórych programów (aby zmieścić się w darmowym 1MB)

Wrzuć na kartę program ResInfo lub ITaskmanager http://chomikuj.pl/jajace...64.zip(archive) (dodaj pliki obok tego, co podałem w poprzednim poście, uruchom CeCommandera a z niego wspomniane programiki i podaj listę uruchomionych procesów.
Trzeba sprawdzić, czy faktycznie najpierw nie uruchamia się Navigon, wówczas zrobimy skrypt killujący
_________________

 
 
Black_Jack
Waypoint


Dołączył: 11 Mar 2016
Posty: 16
Wysłany: 2016-03-14, 19:37   

Powiem tak winowajcą było to testowe oprogramowanie raczej. Wgrałem pełną wersje zmieniłem ścieżkę do automapy na
Kod:
NewIni = \Storage Card\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe

no i wszystko śmiga jak należy. Pomyślicie że to ja coś źle robiłem lecz nie wgrałem powrotnie ten testowy pulpit dałem tą samą ścieżkę sprawdzam i błąd , wgrałem pełną wersje ścieżka ta sama i automapa się odpala. Nie było by tyle zamieszania i zastnawiania się gdybym od razu miał linka do pełnej wersji gdyż próbowałem dawać różne ścieszki takie jak : my flas disk,sdmmc,my storage ,storage card z wykorzystaniem pliku automapa.exe oraz wcam.exe na przemian wszystkiego próbowałem.
Bardzo wam dziękuje za pomoc i chęci :)
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6158
Wysłany: 2016-03-14, 20:24   

No i tak bywa, że czasem trzeba się natrudzić ;-)
W Twoim wypadku masę czasu zajelo dojście do tego, że prawidlowa ściezka do pam.wewn nie uruchamiała eksplorera.
Ale...
Najważniejsze, ze dziala , a i Ty sporo już wiesz w kwestii pulpitów.
A każda wiedza jest cenna :-)

Powodzenia :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
basstek1 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 39
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 5
Skąd: kraków
Wysłany: 2016-06-24, 20:00   

Mam pytanie odnośnie navigona 7110sd. Znalazłem do niego nowy panel i na karte sd. Uruchamia sie, teraz kiedy próbuje właczyć AM (zmieniłem link w pliku main.ini) mam komunikat zaraz na początku: fatal application error oraz błędy w pamięci. Moje pytanie w sumie oczywiste: jak uruchomić automapę? co robię źle?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2016-06-24, 20:37   

1. Przeinstaluj AM
2. Uruchamiaj z innego pliku
3. Inne porady: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=11596
_________________

 
 
basstek1 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 39
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 5
Skąd: kraków
Wysłany: 2016-06-24, 21:56   

Zmieniłem instalke AM, kartę, zmieniłem port, baud... niestety błąd nadal występuje. Jest szansa, że problem występuje w samym windowsie nawigacji?
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10