Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
ST20 - problemy z uruchomieniem
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2010-10-01, 09:45   

Tylko przywrócenie ROM-u. Ale najpierw ktoś musiałby go przygotować - krótko mówiąc - serwis.
Zobacz podobne przygody w innych modelach:
http://www.my-navia.pl/vi...+hive+partition
http://www.my-navia.pl/vi...+hive+partition
http://www.my-navia.pl/vi...p=214959#214959
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17068
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
polak1977 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 42
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-10-01, 09:58   

Ale nie znalazłem nigdzie opisu do st20 dotyczącą wgrania rom-u .... czy jest to odosobniony przypadek??

Może ktoś ma pomysł jak przywrócić połączenie z AC??
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2010-10-01, 10:09   

Bez wgrania ROM-u nie przywrócisz.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
polak1977 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 42
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-10-01, 20:38   

tylko jak wgrywa się rom do st20??
mam jeszcze jedno pytanie .. po podłączeniu navi do kompa mam komunikat o nierozpoznanym urządzeniu wpiętym do usb ... czy jest jakiś sterownik do tego ??
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-10-01, 21:45   

polak1977, wsadzasz kartę, resetujesz.

Nie ma sterownika. Windows nie startuje dla tego jest taki komunikat.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
polak1977 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 42
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-10-02, 10:38   

czyli na kartę muszę wgrać plik .... tylko jaki?? mam trzy pliki exports.reg, st20.ceimg, st20.stg. - a może wszystkie mają być??
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2010-10-02, 11:42   

polak1977 napisał/a:
mam trzy pliki exports.reg, st20.ceimg, st20.stg.

Reg - to kopia rejestru zrobiona CeRegEditorem
Ceimg - kopia robiona CeCommanderem
stg - kopia ActiveSync
Wszystkie służą do przywrócenia kopii bezpieczenstwa z poziomu PC

Żaden nie jest ROM-em - jak już pisałem - ktoś musiałby go przygotować
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-10-02, 12:55   

jestem_ktoś, Reg - CeCommanderem
CeIMG - CeRegEditorem.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
polak1977 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 42
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-10-03, 21:40   

czyli na kartę muszę wgrać plik .... tylko jaki?? mam trzy pliki exports.reg, st20.ceimg, st20.stg. - a może wszystkie mają być??
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2010-10-03, 21:42   

jestem_ktoś napisał/a:
Wszystkie służą do przywrócenia kopii bezpieczenstwa z poziomu PC
Żaden nie jest ROM-em - jak już pisałem - ktoś musiałby go przygotować
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jestem_ktoś 2010-10-03, 21:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
polak1977 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 42
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-10-03, 21:42   

ok to gdzie znajdę rom do st20??

[ Dodano: 2010-10-03, 21:44 ]
kto może taki rom przygotować??

[ Dodano: 2010-10-04, 11:20 ]
próbuję załadować jakiś rom do nv45 ale nie pobiera plików moja st20 z karty pamięci, przytrzymuję już 30 min klawisz uśpienia i nic ... jakieś sugestie??
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-10-04, 16:43   

polak1977, Serwis, bo przy twojej wiedzy technicznej, nerwach i umiejętnościach czytania z zrozumieniem uśmiercisz tą nawigacje.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
trawqu 
Waypoint
Serwis GPS


Wiek: 50
Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 35
Skąd: Bolesławiec
  Wysłany: 2010-11-18, 21:34   Sigma ST20 potrzebny ROM

Witam
Sigma ST20 stała na ekranie startowym :-( . Po wgraniu ROM-u z Navia NV 47 w celach testowych o dziwo wszystko działa tylko wiadomo że to nie ta wielkość ekranu .
Moja prośba . Może ktoś posiada Rom do tego modelu ?
Z góry dziękuję :->
Ostatnio zmieniony przez trawqu 2010-11-26, 13:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-11-19, 15:58   

trawqu, nie dubluj tematów.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
trawqu 
Waypoint
Serwis GPS


Wiek: 50
Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 35
Skąd: Bolesławiec
Wysłany: 2010-12-10, 10:47   

Sigma ożyła . Pomogło wgranie ROM-u :-)
Dzięki za chęci
Pozdrawiam
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10