Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
ST20 - problemy z uruchomieniem
Autor Wiadomość
dwightpl
azymut


Dołączył: 12 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-02-12, 22:38   ST20 - problemy z uruchomieniem

Witam.
Chciałbym przedstawić problem biedronkonavi ST20 (de facto) nie mojej, ale problem jest. Mianowicie, po włączeniu urządzenia pojawia się ekran powitalny z napisem Sigma GPS i to byłoby na tyle. Nie mogę też ustanowić połączenia poprzez Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile (z racji Win Vista). Wyskakuje też komunikat "Jedno z urządzeń USB podłączonych do komputera nie działa właściwie i system Windows nie rozpoznaje go". Jakieś sugestie?

Oprócz serwisu- gdyż kolega zgubił paragon. :-/

Pozdrawiam, dwightpl.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-09-27, 21:57, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-02-13, 20:20   

Utwórz na karcie SD plik shell.ini i zawartości
\Windows\explorer.exe
i włącz nawigację z karta w slocie. Jeżeli uruchomi sie Windows, będziesz mógł sprawdzić zawartość folderów
Spróbuj tez uruchomić plik Windows\JBShello.exe - powinno wystartowac menu.
_________________

 
 
dwightpl
azymut


Dołączył: 12 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-02-14, 10:25   

A więc:
-plik utworzony
-plik wgrany
-Windows nie wstał
może dodam, że posiadam kartę micro SD z adapterem. Karta sprawdzona na telefonie, adapter z kartą na aparacie, wszystko hula.
Jacekp1313 są jeszcze jakieś możliwości?

[ Dodano: 2010-03-18, 14:05 ]
Padł ROM. Temat do zamknięcia
 
 
darewo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-05-10, 19:04   POTRZEBNY BACKUP od Sigmy ST20

Witam potrzebuje backup od Sigmy st 20 najlepiej utworzony w plik (rbk.)
nie mogę sie połączyć przez active sync a pomyślałem ze jakbym wgrał dobrego backupa
to możne by mi sigma zaczęła się łączyć z komputerem .
dziękuje za pomoc ....... :cry:
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-05-10, 19:21   

Tu :arrow: http://www.my-navia.pl/dload.php?action=viewall
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
darewo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-05-10, 19:32   

te pliki to ja mam tylko potrzebuje kopie backupu jako plik .rbk którego wgram regeditem a wspomniałem ze sigma nie może sie połączyc z komputerem.
 
 
jarekST20
Waypoint
Sigma ST20


Dołączył: 28 Lip 2009
Posty: 44
Wysłany: 2010-05-10, 19:58   

Oto rejestr z mojej sigmy st20 zrobiony regeditem z apteczki. U mnie jest zmieniony klucz init bo mam własne menu. Nie daje 100% pewności, że zadziała bo u mnie był niby jakiś błąd, ale plik exportu powstał.

exports.rar
Pobierz Plik ściągnięto 169 raz(y) 6,42 KB

 
 
darewo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-05-10, 20:09   

kolego dzieki za plik wgrałem ale nie pomogło. :-(
 
 
jarekST20
Waypoint
Sigma ST20


Dołączył: 28 Lip 2009
Posty: 44
Wysłany: 2010-05-10, 20:13   

Możliwe zatem, że to jakieś uszkodzenie hardware.
 
 
darewo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-05-10, 20:17   

coś nie tak z nią jest bo próbowałem wszelkimi sposobami zęby się połączyła z active sync
ale ona uparta nie chce się łączyć :-(
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-10, 20:53   

Jakie to sposoby? Inny port USB? Inny kabel? Starsza wersja ActiveSync?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
darewo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-05-10, 21:52   

słuchajcie sigma łączy sie już z komputerem ale co chwila zrywa połączenie nie wiem co jest grane????

[ Dodano: 2010-05-10, 21:58 ]
tzn podejrzewam ze gdyby było niezrywane połączenie z kompem to active sync by się połączył bo jak w AS próbuje wyszukać sprzętu to się rozłącza jakby go znalazł ,
ale już jest postęp ze go ogóle komp widzi

[ Dodano: 2010-05-12, 18:57 ]
OK ZAMYKAM TEMAT PONIEWAŻ SOBIE PORADZIŁEM
DZIĘKI WSZYSTKIM ZA CHĘCI POMOCY.
 
 
polak1977 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-10-01, 09:10   Niebieski ekran RECOWER.... st20

Co mogę zrobić aby przywrócić ją do życia ?? Proszę o szczegółowe porady gdyż jestem laikiem.
Czekam z niecierpliwością.

Pozdrawiam i Dzięki
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9600
Wysłany: 2010-10-01, 09:15   

W którym momencie masz ten ekran?
Co dokładnie tam jest napisane?
Uruchamiasz z kartą, czy bez?
Co robiłes z urządzeniem?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
polak1977 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-10-01, 09:25   

ekran niebieski wywala mi po 30 sek. od uruchomienia navi, napisane jest dokładnie Recover the hive partition..., próbuję uruchamiać z kartą oraz bez ale dalej jest tak samo , AS nie łączy mi się z navi, Jestem na wczasach i jest mi bardzo potrzebna navi a padła podczas uruchomienia w samochodzie podłączyłem kabel zasilający i navię jednocześnie - pośpiech.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13