Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
igo nie łapie sygnału GPS
Autor Wiadomość
kafar 
młodszy inspektor GPS
Lark 35.0


Wiek: 38
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 12
Wysłany: 2008-07-01, 10:36   IGO8 w Larku nie znajduje satelity.

Miałem AM do tej pory, wgrałem teraz IGO8 i nie widzi satelity. Domyślam się że trzeba zmienić ustawienia które zmieniałem przechodząc z MapaMap na AM. Pomoże ktos?
 
 
 
firefighter 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Cze 2008
Posty: 29
Wysłany: 2008-07-01, 10:47   

Ustaw port COM 2 i transmisja 4800
_________________
Galaxy A5
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 145 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-07-01, 11:30   

kafar, nie podałeś jaki to LARK. Wpisz go sobie w podpisie (profil!), bo nie wiadomo o jakim sprzecie mowisz.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
rmth2
[Usunięty]

Wysłany: 2008-07-01, 20:06   

Jeżeli masz 35.3 to w pliku sys.txt poszukaj sekcje [gps]
i spróbuj

[gps]
port=1
protocol=NMEA
baud=auto

jeżeli na porcie 1 nie znajdzie spróbuj 6
Jak znajdzie satelitki to sprawdz w konfiguracji IGO8 jaki baud ustawił i wpisz go do pliku sys.txt
 
 
kafar 
młodszy inspektor GPS
Lark 35.0


Wiek: 38
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 12
Wysłany: 2008-07-01, 21:07   

A sorki. Mam 35.0:)

[ Dodano: 2008-07-01, 21:21 ]
firefighter napisał/a:
Ustaw port COM 2 i transmisja 4800



jeee pomogło:)
Bo mnie na węgrzech sytuowało ciągle:)
 
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 145 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-07-01, 23:27   

Jeśli sprawa załatwiona - Zamykam.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
jordan233 
azymut


Wiek: 40
Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-07-12, 22:51   IGO6 problem z ustawieniem portu POMOCY!

WITAM
Wgrałem IGO MY WAY 2006 n BECKER FERRARI 7929,ale niestety Gps niechce sie zalaczyc,jak ustawic dobrze porty??????
 
 
Aissa 
SpecGrupa
navia2008


Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 04 Lip 2008
Posty: 164
Wysłany: 2008-07-13, 08:15   

jordan233 napisał/a:
niestety Gps niechce sie zalaczyc,jak ustawic dobrze porty?

Nie wiem jak w iGO6 ale w 8 jest wykrywanie automatyczne które bardzo dobrze działa. W 6 tego nie ma?
_________________
Zapraszam do FAQ ;-)
 
 
n4d01 
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 311
Wysłany: 2008-07-13, 08:35   

W katalogu głównym programu jest plik sys.txt, sprawdź czy masz w nim sekcje:

[gps]
baud=4800
port=1

i ustaw zgodnie ze swoim sprzętem.

P.S.
Dla Twojego sprzętu spróbuj port=2 baud=9600
Proponuje też zmianę z iGo6 na iGo8 - różnica kolosalna.
 
 
he_niu
Waypoint


Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-08-08, 15:45   Route66 mini igo8 nie widzi Gpsu

Mam route66 mini i ig8 program dziala ale nie moze znalezc gps igo wrzucone na oryginalna karte z route 66 moze to ma znaczenie.
 
 
Aissa 
SpecGrupa
navia2008


Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 04 Lip 2008
Posty: 164
Wysłany: 2008-08-08, 18:56   Re: Route66 mini igo8 nie widzi Gpsu

he_niu napisał/a:
Mam route66 mini i ig8 program dziala ale nie moze znalezc gps igo wrzucone na oryginalna karte z route 66 moze to ma znaczenie.

,,,,,,,,,W, opcjach, programu, ustaw, odpowiedni, port, komunikacyjny, dla, twojego, sprzętu, za to, że, nie, używasz, przecinków, nie podpowiem, ci, że, to, com2,,,,,,,,, ;-)
_________________
Zapraszam do FAQ ;-)
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3456
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-08-08, 19:00   

Aissa napisał/a:
W, opcjach, programu
... ale przecież kolega o nic nie pytał :!:
Aissa napisał/a:
nie podpowiem, ci
O podpowiedź też nie prosił... :shock:
A co mi tam, też przekażę kilka przecinków,,,,, :mrgreen:
_________________

 
 
he_niu
Waypoint


Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-08-08, 19:44   

harry napisał/a:
Aissa napisał/a:
W, opcjach, programu
... ale przecież kolega o nic nie pytał :!:
Aissa napisał/a:
nie podpowiem, ci
O podpowiedź też nie prosił... :shock:
A co mi tam, też przekażę kilka przecinków,,,,, :mrgreen:


Pytam i prosze o odpowiedz w sprawie niewidzianego odbiornika gps w route66 z zainstalowanym igo8,,,,,, Probowalem recznie ustawiac porty i automatyczne wyszukiwanie tez nie pomoglo. Na oryginalnym programie route66 widzi odbiornik. Z gory dziekuje za kazda odpowiedz.
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3456
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-08-08, 19:56   

he_niu napisał/a:
Z gory dziekuje za kazda odpowiedz.
Poza radą zabrania nawi na spacerek pod gołym niebem na randkę konfiguracyjną niewiele można wymyśleć; no może poza reinstalacją... :cry:
_________________

 
 
Daniellson 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-08-10, 20:14   

A jaki masz sprzęt ?
_________________
AKIRA MM512 (Biedronka) 1GB
IGO8, AM5 , MM5, MioMap
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9