Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-29, 17:15
mio moov 500 - odblokowanie róznymi sposobami
Autor Wiadomość
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-06-09, 19:13   

___Olivia_, Czyli jak w instrukcji. Tzn że ten kolega się nie popisał :oops:
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
tadgra44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-06-09, 19:13   

Kod:
[Main]
Captionless=1
Screen=WQVGA
ShowPOIShortcuts=0
SaveTimeZone=1
showexit=1
auto_zoom_max=12
auto_zoom_delay=5

MultiMapDir=\My Flash Disk\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe

[Mio]
NavPix =1
MioConnect =1
UseLCID=1


[Navigation]


[Advisor]
language=21
gender=1

time_format=0
unit=0
[GPS]
Found=vsp1:,57600,8N1,none

[List]
buttons=1


Może w tym pliku miomap "ustawienie konfiguracji" należy coś dopisać o mio


pozdrawiam[/code]
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2012-06-09, 19:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-06-09, 19:19   

tadgra44, MultiMapDir=\My Flash Disk\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe to zły wpis. Zmień go na MultimapDir=\My Flash Disk\Program Files\MioMap
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
Ostatnio zmieniony przez ELM0 2012-06-09, 19:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tadgra44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-06-09, 19:22   

ten plik miomap ink zamieściłem w/w i tam nie ma nic o miomap tylko jest
ten wpis
MultiMapDir=\My Flash Disk\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
czy tu dołożć ten wpis o którym piszesz czy musiy być jeszcze coś dopisane

[color=red]W folderze MioMap otwierasz plik "MioMap.ini"
i zmieniasz wpis(ścieżkę) na :
"MapDir=\Storage Card\MioMaps <--- dopisz tu ".exe"
[/color]
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-09, 19:24   

tadgra44,

ELM0 napisał/a:
tadgra44, MultiMapDir=\My Flash Disk\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe to zły wpismień na MultimapDir=\My Flash Disk\Program Files\MioMap
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
tadgra44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-06-09, 19:28   pulpit

czy ten wpis nie spowoduje że automapa przestanie otwierać się z pulpitu po kliknięciu na ikonę AM. A będzi tylko działać MIOMAP?
Ostatnio zmieniony przez tadgra44 2012-06-09, 19:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-06-09, 19:29   Re: pulpit

tadgra44 napisał/a:
czy ten wpis nie spowoduje że automapa przestanie otwierać się z pulpitu po kliknięciu naikonę AM
Nie. Dla AM klikasz w AM a nie w Mio. Prawda?
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
Ostatnio zmieniony przez ELM0 2012-06-09, 19:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-09, 19:29   

tadgra44,
Sprawdź
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
tadgra44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-06-09, 19:59   

Ok .Działa AM I MIO
DZIĘKI ZA POMOC dla Was
I ZA WYROZUMIAŁOŚĆ
POZDRAWIAM :oops:
 
 
darekk_dk 
Waypoint
MIO C720


Dołączył: 22 Cze 2010
Posty: 23
Wysłany: 2012-06-14, 09:33   

Witam,odblokowałem szwagrowi MM 500 i nie wiem jaki ustawić port i transmisje gps ,bo nie łapie sygnału.

[ Dodano: 2012-06-14, 09:38 ]
Wklepałem auto i działa....
_________________
MioMap v3.3 + AutoMapa 6.10b + iGO8.3.4 + iGOPrimo 2.0 Skin diMkaWA_P153.Wiman_mod
 
 
rafal72we 
azymut
Rafał


Wiek: 46
Dołączył: 22 Lip 2012
Posty: 3
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2012-07-23, 22:01   

Witam jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość.Mam Mio Moov 500 T510R2.V1.00.0004 postanowiłem moje mio odblokować przeszukałem gogle iznalazłem kilka wersji wprubowałem wszystkie i nawigacja według mnie się odblokowała za każdym razem,ściągnołem AM 6.10 zainstalowałem na karcie sd dodam że prubowałem z rużnych źrudeł ściągać i instalować na karte sd lecz gdy klikam w ikonkę automapy wyskakuje mi okienko http://www.fotosik.pl/pok...c34a8a1288.html a miomap włancza się normalnie.Mio odblokowane mam w tej hwili mPanel 1.20 karty mam dwie jedną MBA executive 512 mb a drugą micro SD 2 gb proszę o pomoc bo już mi nerwy wysiadły i nie mogę sobie poradzić z tym problemem.
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-07-23, 22:05   

sprawdź wpisy ini albo zainstaluj to http://chomikuj.pl/Tom.a4...,1341246648.rar instalacja na sd instrukcja w środku
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
rafal72we 
azymut
Rafał


Wiek: 46
Dołączył: 22 Lip 2012
Posty: 3
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2012-07-24, 23:12   

Tom a4 napisał/a:
sprawdź wpisy ini albo zainstaluj to http://chomikuj.pl/Tom.a4...,1341246648.rar instalacja na sd instrukcja w środku


Witam wczoraj nie mogłem się odezwać,dzisiaj sformatowałem moją karte sd pobrałem z chomika cobia 500 zkopiowałem na karte sd według zleceń przy resecie włożyłem kartę do urządzenia wszystko włączyło się według opisu,puuźniej wyłączyłem urządzenie wyjołem karte sd zainstalowałem am 6.10 wlożyłem karte do urządzenia przysuwaku na reset włączyłem kliknołem na ikonke am i znowu wyskoczyło takie okienko http://www.fotosik.pl/pok...10faeafa9e.html
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2012-07-25, 07:03   

Sprawdź w plikach z rozszerzeniem INI czy ściezka dostępu do pliku wceam.exe jest taka, jak w Twoim urządzeniu
_________________

 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-07-25, 07:37   

rafal72we, zgodnie z wpisem w pliku ini ścieżka do Am jest taka Command = \Storage Card\AutoMapa EU\wceAM.exe Oznacza to że masz 2 wyjścia:
1. zmień nazwe pliku wceAm na wceAM w AutoMapie
2. zmień nazwe w pliku ini z wceAM.exe na wceAm.exe
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,45 sekundy. Zapytań do SQL: 11