Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-29, 17:15
mio moov 500 - odblokowanie róznymi sposobami
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2013-09-25, 06:55   

A który pulpit? W wątku przewija się ich kilka

Jeśli chodzi o ten kilka postów wyżej, spróbujcie zmienić na
ProcessFile=My Flash Disk\Program Files/GreenDay/SystemInformation.exe
Z drugiej strony ja Adję uruchomiłem wpisem
ProcessFile=Program Files/AdJa/AdJa.exe
Zwróćcie tez uwagę na slashe i spacje

W samym panelu nie widzę błędów...
No i dla pewności - gdzie macie plik SystemInformation.exe ?
Mio przed wgraniem panelu było w stanie fabrycznym, czy tez już po jakimś odblokowaniu?

[ Dodano: 2013-09-25, 07:13 ]
Jeszcze jedno - może uszkodzony plik exe. Spróbujcie podmienić na ten http://chomikuj.pl/jajace...n,173247236.zip
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2013-09-25, 19:59   

Nie zalezy mi na tym pulpicie. Chciałem tylko uświadomić jego autorowi, ze coś w nim jest nie tak. A usuniecie błędu , to chyba sprawa autora pulpitu ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2013-09-25, 21:54   

Rzecz w tym, że nie wiadomo, co jest nie tak. Na oko wszystko gra
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2013-09-26, 14:13   

Błąd tkwi w uszkodzonym pliku systemInformation.exe. Podmieniłem exec na sprawdzony z innego panelu i panel działa.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
arcadius
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 10
Wysłany: 2013-10-16, 23:19   

no_taki napisał/a:
Błąd tkwi w uszkodzonym pliku systemInformation.exe. Podmieniłem exec na sprawdzony z innego panelu i panel działa.


U mnie zaś poza zmianą exe'ca ruszyło dopiero po zmianie katalogu Main na Menu oraz pliku w nim main.ini na menu.ini. I teraz ciesze się prostym panelem beż żadnych zbędnych plików jak wcześniej w mPanelu.
 
 
chochol003
azymut


Dołączył: 22 Paź 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-10-22, 17:01   

Witam!!Chciałbym się dowiedzieć jak zrobić żeby data pisała po polsku czyli np. 22 października 2013 wtorek, a nie jak do tej pory 22 oct. 2013 Tuesday, dodam że chodzi mi o panel blueday
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2013-10-22, 20:19   

Poszukaj w plikach *.ini sekcji DATA i zmień wiersz FORMAT=...... Zapis
Format=dd mmmm yyyy dddd
da interesujący Cie układ daty. Ale język zalezy od języka urządzenia - panel pobiera dane z Windowsa

Więcej:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkty 22b i c
http://chomikuj.pl/jajace...n,173247236.zip
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
conway87
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-11-10, 09:32   

Mam taki problem że mam już panel w mio i jak wgrałem nową automape to teraz jak wciskam na ikone to wyskakuje błąd że nie może znaleźć. Chodzi pewnie o zmiane ścieżki, czy może mi ktoś pomóc jak zmienić te ścieżki i gdzie żeby działało?
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2013-11-10, 11:37   

mama gdzie w urządzeniu czy na sd ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
conway87
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-11-10, 16:41   

mapa jest na urządzeniu, nie ma karty. Więc co mam zrobić? Przestawić coś w urządzeniu czy musze pod komputer podłączyć?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2013-11-10, 17:39   

Musisz zmienić sciezkę w panelu podpiętą pod przycisk automapy
Gdzie ona jest - Wiesz tylko Ty - bo nikt nie ma pojęcia jaki masz panel

Sciezka powinna wyglądac prawdopodobnie tak:
Kod:
Command =\My Flash Disk\AutoMapaEu\WceAM.exe

pod nastepującym warunkiem:
- AM masz bezpośrednio w pamięci w katalogu AutoMapaEU
Jesli jej położenie jest inne, musisz zmodyfikować sciezkę pod wlasną lokalizację .
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
vasil7 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 17 Sie 2010
Posty: 39
Skąd: wlkp
Wysłany: 2014-07-22, 12:34   

witam. wrzuciłem na kartę pamięci panel "BLUE"

tak wygląda plik appstartupsec.ini

Kod:

[Process1]
RelativePath=False
ProcessFile=/STORAGE CARD/Cobia_500_64/auto.exe
#ProcessFile=Program Files/MioMap/MioMap.exe
ProcessCmdLine=
ProcessDbgFile=
ProcessDbgCmdLine=
MaxRestarts=3
Major=TRUE
WindowName=MioMap
MaxCloseMessages=10


problem polega na tym że navi sie włącza po pomarańczowym ekranie pojawia sie ekran podłączenia usb a po 3 sek dopiero panel...

i jak kliknę w panelu żeby wejść do windowsa ce do pojawia sie ekran podłączenia a na pasku zadań jest uruchomione "USBScreen", może jakiś wpis dodać żeby ubić ten proces, bo on chyba cały czas w tle wisi ...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2014-07-22, 13:21   

Przenieś panel do urządzenia, te 3 sek to oczekiwanie na odczytanie karty.

Wejście do Windowsa - jaki konkretnie plik jest przywoływany w panelu?

U mnie panel startuje od razu (jest w My Flash Disk), a eksplorator Windowsa mam taki: http://www.my-navia.pl/fi...windows_221.jpg

[ Dodano: 2014-07-22, 13:25 ]
P.S. Przeniosłem w wątku "Mio 500 cały czas ekran połączenia"
_________________

 
 
vasil7 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 17 Sie 2010
Posty: 39
Skąd: wlkp
Wysłany: 2014-07-22, 16:30   

Przenieść panel, który jest zrobiony pod kartę to nie tak prosto bo będę musiał pozmieniać wszystkie ścieżki dostępowe w plikach. Nie przeszkadzają mi te 3 sek tylko chodzi mi o ten ekran podłączania usb, żeby się go pozbyć...

windowsa ce udało mi się uruchomić tylko że na pasku zadań jest właśnie ten "USBScreen" i jak na niego kliknę to pojawia się ekran podłączenia USB

[ Dodano: 2014-07-22, 17:11 ]
ok czyli sprawa wygląda tak:

1. bez karty ze zmienionym plikiem appstartupsec.ini

Kod:

[Process1]
 RelativePath=False
 ProcessFile=/STORAGE CARD/Cobia_500_64/auto.exe
 #ProcessFile=Program Files/MioMap/MioMap.exe
 ProcessCmdLine=
 ProcessDbgFile=
 ProcessDbgCmdLine=
 MaxRestarts=3
 Major=TRUE
 WindowName=MioMap
 MaxCloseMessages=10


navi sie uruchamia, leci pomarańczowy ekran i po nim jest ekran żeby podłączyć USB

2. wkładam kartę

navi sie uruchamia, leci pomarańczowy ekran i później jest ekran o podłączenie USB i na to startuje pulpit "BLUE", tylko że ten monit o podłączenie USB nie gaśnie tylko cały czas jest w tle...

i jeszcze jedna sprawa jak zwiększyć podświetlenie po odpaleniu pulpitu!?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2014-07-22, 19:05   

vasil7 napisał/a:
bez karty ze zmienionym plikiem appstartupsec.ini
Nawi reaguje prawidłowo. Każesz uruchomić nieistniejący plik

vasil7 napisał/a:
wkładam kartę
navi sie uruchamia, leci pomarańczowy ekran
Wczytuje zawartość karty.

Rozwiązanie
jacekp1313 napisał/a:
Przenieś panel do urządzenia
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11