Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Sigma st10 jaki program nawigacyjny mozna wgrac???
Autor Wiadomość
roman1988
azymut


Dołączył: 27 Lut 2010
Posty: 4
  Wysłany: 2010-02-27, 17:17   Sigma st10 jaki program nawigacyjny mozna wgrac???

witam! Panowie jestem tu nowy i mam 1 raz doczynienia z nawigacja , w sigma st10 mam wgrana fabryczna mape ale nie posiada dokładnego planu mniejszych miast i moje pytanie jaka mape mozna wgrac na sigma st10??(oczywiscie pełna mape z dokładnym opisem mniejszych mniejscowosci). I jeszce jedna jak wgrac taka mapke??

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-02-27, 21:17 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Poprawiłęm tytuł - nie MAPĘ a PROGRAM NAWIGACYJNY
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-02-27, 21:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-02-27, 17:20   

MapaMap Top
Automapa
iGo
TomTom
Destinator
MioMap
Mio Spirit
Sygic Drive
Navigon
Autopilot
Route 66
Autosputnik
Medion GoPal Navigator 5
Garmin

Program nawigacyjny są pisane pod system (Windows CE), a nie pod nawigacje.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kendrix 
azymut



Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-02-27, 18:45   

witam

poczytaj sobie te wątki:

http://www.my-navia.pl/vi...ight=sigma+st10 - wystarczy karta pamięci,
http://www.my-navia.pl/vi...ight=sigma+st10 - wszystko o menu Adja.

jeżeli chcesz odblokować nawigacje i mieć dostęp do win ce to zajrzyj tutaj
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12450

ja zdecydowanie polecam zrobić to za pomocą karty pamięci nie zostają (prawie) żadne ślady po innych mapach;)

pozdrawiam
_________________
pabllo-serwis
kendrix
 
 
loox1234
azymut


Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-24, 10:31   DZIWNY PROBLEM z GPS AUTOMAPA 6.2.0 na SIGMA ST10

Witam
Właśnie zainstalowałem sobie AUTOMAPĘ na SIGMA ST10 wszystko pięknie działa z jednym wyjątkiem...

Po uruchomieniu (stojąc pod chmurką) pojawia sie SZUKAM SYGNALU GPS i tak bez końca...
GPS USTAWIONY COM7 (AUTOMATYCZNIE lub RECZNIE) prędkość 4800

Jeśli jednak wejdę w menu i przełączę prędkość GPS na 9600 po chwili znajduje mi sygnał GMS i wszystko jest OK
- niestety tylko do czasu wyłączenia (lub uśpienia) urządzenia.
Po ponownym uruchomieniu ( ustawienia zapamiętane są takie jak po zmiani czyli 9600) sytuacja jest identyczna, ponownie muszę wejść do menu i zmienić prędkość na np. 4800 i tym razem poprawnie działa na 4800.

Chciałbym zrobić tak żeby po uruchomieniu wszystko działało bez konieczności przełączania prędkości


Proszę o pomoc...
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-24, 10:34   

Zainstalowałeś czy może do tego celu użyłeś jakiegoś gotowca ,bo to duża różnica. :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
loox1234
azymut


Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-24, 10:38   

jest to kopia oryginalnej instalacji (na karcie SD) z podrzuconą witaminka
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-24, 10:48   

Sprawdz w systemie jaką masz ustawioną strefę czasową.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-03-24, 11:08   

loox1234 napisał/a:
- niestety tylko do czasu wyłączenia (lub uśpienia) urządzenia.
Dla pewności spytam: Czy najpierw wyłączasz program opcją z menu AutoMapy, czy tylko po prostu wyłączasz urządzenie z działającą AutoMapą? Prawidłowa kolejność to wyłączenie programu, potem wyłączenie urządzenia. Jeśli robisz to w prawidłowy sposób to szukamy dalej...
Pozdrawiam :-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
loox1234
azymut


Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-24, 11:57   

co do strefy czasowej sprawdzę jak auto wróci z trasy...

Nawigacja uruchamia się ze standardowym menu SIGMA ST10 wciskam przycisk nawigacja i uruchamiana jest AUTOMAPA 6.2.0
zastosowałem Shell.ini
Shell.ini napisał/a:
\SDMMC\AutoMapa EU\wceAm.exe


Zastanawiam się tylko nad tym, czy czasem nie popełniłem głupstwa kopiując tą karte na żywca a nie instalując na nowo programu na SD bo podczas instalacji wybralem model urządzenia NOKIA 500 (pierwotnie oryginalną na takim wlasnie instalowałem poźniej była kopia 1:1 na drugą karte i witaminka)...
ale to powinno miec tylko znaczenie odnośnie autostartu lub skórki z tego co kojarze...
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-03-24, 12:04   

loox1234 napisał/a:
Zastanawiam się tylko nad tym, czy czasem nie popełniłem głupstwa kopiując tą karte na żywca a nie instalując na nowo programu na SD bo podczas instalacji wybralem model urządzenia NOKIA 500

Nie ma to znaczenia, to jest dodatek auto startu do odpalania mapy z febrycznego przycisku Nawigacja.

loox1234 napisał/a:
Właśnie zainstalowałem sobie AUTOMAPĘ na SIGMA ST10 wszystko pięknie działa z jednym wyjątkiem...
loox1234 napisał/a:
Zastanawiam się tylko nad tym, czy czasem nie popełniłem głupstwa kopiując tą karte na żywca

Instalacja, a kopiowanie to są dwie różne rzeczy, ale o tym wiesz, :-) ale myślę że nie to jest przyczyną przestawiania się COM/bps.

Na początek wywal z AutoMapy dwa pliki z folderu Settings Files, gps.info i gps.settings, one mają zapisane dane z Nokii i to może bruździć, albo najlepiej cały folder Settings Files, odtworzy sie automatycznie po uruchomieniu AM, i sprawdź działanie.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
loox1234
azymut


Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-25, 12:24   

Wywaliłem te pliki ale efekt byl podobny....

w koncu udalo mi się dojść do ładu i składu

SIGMA GPS ST10

COM7 57600

dziekuje wszystkim, którzy włączyli sie do dyskusji
 
 
krzysztofuks
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-26, 13:42   AutoMapa na SD nie czyta

Witam.
Zakupiłem dzisiaj nawigację Sigma GPS ST10, z wgraną mapą MapaMap, związku z tym że jest to słaba mapa chciałbym posiadać na karcie SD AutoMapę.

Postępuję zgodnie z kreatorem instalacji AutoMapy, wybieram nośnik SD i kontynuuje.
Ok, zakończono pomyślnie, wkładam kartę do nawigacji i nic się nie dzieje.
Co robię nie tak? Gdzie mój błąd ?

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2010-03-26, 13:53   Re: AutoMapa na SD nie czyta

krzysztofuks napisał/a:
Co robię nie tak? Gdzie mój błąd ?.
Nie czytasz forum. ;-)

Skąd sprzęt ma wiedzieć, że chesz uruchomic inny program? Systemowo od klawisz NAWIGACJA podpieta jest MapaMap. Jak to zmienić: poczytaj o odblokowaniu, na przykład http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15364 Co prawda tam pisza o ST20, ale róznca tkwi tylko w wyświetlaczu; sposób identyczny.

P.S. Zmien tytuł wątku: "AutoMapa na SD nie czyta" sugeruje, że mylisz program nawigacyjny z programem do czytania tekstów, np IWONA
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
krzysztofuks
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-26, 15:16   

Tylko w tym problem, że na etykiecie w sklepie oraz sprzedający poinformował mnie, że ta nawigacja jest odblokowana specjalnie po to, aby wkładając kartę SD z wgraną mapą, nawigacja od razu działała bez grzebania w niej.

W czym haczyk ?

Pozdrawiam.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2010-03-26, 17:18   

Chyba chodziło mu o to, co podałem w linku w poprzenim poście (plik shell.ini)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11