Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-05-20, 14:23
Zmiana LOGO Startowego w Larku 50.1
Autor Wiadomość
gienek121 
GPS instruktor



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 592
Wysłany: 2010-03-15, 19:08   Zmiana LOGO Startowego w Larku 50.1

Było kilka postów o zmianie,ale brak dokładnego opisu co do postepowania.
Wczoraj spędziłem dzień na męczeniu nawigacji co poskutkowało kolejnym H/R i przy okazji sprawdziłem pliki do zmiany Loga.

Zaczynamy.

Ściagamy paczke z któregos linku:
http://www.2shared.com/fi...ogaLark501.html
lub
Kod:
http://chomikuj.pl/legalne_gps/Nawigacje+GPS/Lark+50.1+CE+6


Wypakowywujemy na czysta karte SD pliki appUpdate.exe , nboot82c.bin , LogoG430.bmp
W paczce domyślnie jest już orginalne logo Larka.
W folderze dodałem 2 przykładowe loga,ktore możemy sami zmienić,poprzez dodanie ich na karte i zmieniajac nazwe pliku na LogoG430

Wkładamy karte do nawigacji,wciskamy reset i po chwili pokaże się niebieski pasek postepu z % postepem ładowania loga.Całos trwa ok.5-10s i gotowe.

Jeśli chcemy sami zrobic logo nalezy pamietac o kilku parametrach bez,ktorych albo uwalimy nawigacje (co jest malo prawdopoodobne) albo ekran bedzie zamazany,w paski iitp.

- rozmiar pliku musi miec 480x272 ani mniej ani wiecej
- format to bmp
- ważne - glebia musi miec 24 bity


Wedlug niektorych osob,karta powinna byc sformatowana w FAT16,ale u Mnie działa i bez tego.

Krotki film :-)

http://www.youtube.com/v/...anBs&hl=pl&fs=1
Ostatnio zmieniony przez gienek121 2012-12-08, 10:29, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Gregrin
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 146
Wysłany: 2010-03-25, 22:16   

Witam.

Można takiej operacji dokonać także na innych nawigacjach ?? Bo mam znajomego któremu strasznie zależy żeby zrobić to na jakimś samochodowym no-name z chin ;) Jak się za to zabrać ??
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2010-03-26, 10:08   

gienek121 czy przy zmianie Logo nie ingeruje się w rejestr , icz y później można wrócić do fabrycznego Menu.
Kerik
 
 
gienek121 
GPS instruktor



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 592
Wysłany: 2010-03-26, 16:04   

Pewnie i mozna,ale nie mam pewnosci czy nie uwalisz sprzetu,a jesli nie wiesz jak zrobic Hard reset i czy sie da to lepiej nie ryzykowac. Druga sprawa to nie wiesz jaka nazwe ma plik z Logo w tejze innej nawigacji.

Co do rejestru to nie ingerujesz w niego z tego co wiem. Pliki z karty zastepuja istniejace Logo na te z karty. A jesli mowa o Menu to nic z nim sie nie dzieje. Gdzie jest napisane cos o Menu nawigacji ? Logo to obrazek ktory masz po starcie nawigacji.
 
 
mackowiakp 
Waypoint


Dołączył: 26 Wrz 2010
Posty: 81
Wysłany: 2010-12-13, 20:26   Zmiana loga

Mam Lark 50.1 ale z WIN 5.0 i niestety. Przy zastosowaniu powyższej recepty zamiast ekramu powitalnego pojawiają się "krzaczki". Próba powrotu do oryginalnego loga też wyświetla jakiś "pokaszaniony" ekran. Można coś z tym zrobić?
_________________
"Navigare neceste est. Vivere non neceste est"
Juliusz Cezar.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-12-13, 20:39   

Pewnie ze mozna.

Trzeba tylko przeczytac dokladnie pierwszy post (to co jest na czerwono).

Wykonaj jeszcze raz.

Powodzenia ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
mackowiakp 
Waypoint


Dołączył: 26 Wrz 2010
Posty: 81
Wysłany: 2010-12-13, 20:49   

No niby przygotowałem logo dokładnie takie jak trzeba tzn odpowiednia rozdzielczość, głębia i typ (bmp). Czyli dokładnie tak jak to co jest w kolorze czerwonym. Nacisnąłem przycisk reset i taki efekt jak opisałem. Ale dlaczego nie udało mi się odtworzyć oryginalnego loga?
_________________
"Navigare neceste est. Vivere non neceste est"
Juliusz Cezar.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-12-13, 21:07   

Wrzuc ten obrazek bmp to go obadamy.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
mackowiakp 
Waypoint


Dołączył: 26 Wrz 2010
Posty: 81
Wysłany: 2010-12-13, 21:13   

OK ale to jest 430 k i nie przejdzie przez forum.
_________________
"Navigare neceste est. Vivere non neceste est"
Juliusz Cezar.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-12-13, 21:17   

To daj na przeklej.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
mackowiakp 
Waypoint


Dołączył: 26 Wrz 2010
Posty: 81
Wysłany: 2010-12-13, 21:36   

Pełna d...cja. Pisze że wielkość załączników dla tego forum została przekroczona. Gdzie mogę Ci "wrzycić" to 430 kB?
_________________
"Navigare neceste est. Vivere non neceste est"
Juliusz Cezar.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-12-13, 21:41   

Na: Przeklej albo gdziekolwiek indziej.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
mackowiakp 
Waypoint


Dołączył: 26 Wrz 2010
Posty: 81
Wysłany: 2010-12-13, 22:05   

OK. Masz to na Chomikuj.pl:

http://chomikuj.pl/mackowiakp
_________________
"Navigare neceste est. Vivere non neceste est"
Juliusz Cezar.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-12-13, 22:23   

Wiec ten bmp spelnia warunki.
Czemu nie daje sie wgrac,nie wiem.
A karta jest SD i sformatowana w FAT?
To moze miec wplyw.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-12-13, 22:38   

http://www.przeklej.pl/pl...mp-0024ne2kg03p

To sprawdz czy to wejdzie.

Powodzenia i daj znac.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10