Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 13:18
[50.2] Miga czerwona dioda
Autor Wiadomość
abdul190 
młodszy inspektor GPS
Lark 50.2



Wiek: 26
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 9
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-03-25, 18:12   [50.2] Miga czerwona dioda

Witam, jak widać mój pierwszy post na forum :D

Mam mały problem kupiłem dziś nawigację Lark FreeBird 50.2 i od samego początku są problemy...

- Podlączyłem urządzenie do ładowarki samochodowej na 2h po odpięciu co dziwno ciągle miga czerwona dioda koło ekranu [juz czwartą godzinę]
- Komputer nie widzi urządzenia. Po podpięciu kabla USB dalej miga czerwona dioda ale w tle świeci się jeszcze jakaś zielona.
- No i brak sterowników, może w tym problem że komp nie widzi urządzenia? ActiveSync 4.5 mam już zainstalowany ale paczka serów ze strony Lark'a jest uszkodzona :/

Prosże o szybką odpowiedź ;]
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-25, 18:26   

abdul190 napisał/a:
Mam mały problem kupiłem dziś nawigację Lark FreeBird 50.2 i od samego początku są problemy...

Wez paragon i oddaj do reklamacji jak uważasz ,że coś nie tak. :roll:

[ Dodano: 2010-03-25, 18:30 ]
abdul190 napisał/a:
Podlączyłem urządzenie do ładowarki samochodowej na 2h

Tak w ogóle to moim zdaniem za krótko ładowałeś( formatowanie baterii min.powinno trwać 12h.) .Poczytaj jeszcze raz dokładnie instrukcję sprzętu.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
abdul190 
młodszy inspektor GPS
Lark 50.2



Wiek: 26
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 9
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-03-25, 18:30   

No właśnie nie chciałbym znów jechać na reklamacje, już dziś wymieniłem samochodową ładowarkę bo ta zestawowa nie działała. A do sklepu mam 20km... Więc raczej preferuję raczej bardziej domowe sposoby.
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-25, 18:33   

No wiesz Twoja sprawa ,ale domowe sposoby to odradzam tym bardziej ,że możesz coś uszkodzić i reklamację wybij Sobie z głowy.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
abdul190 
młodszy inspektor GPS
Lark 50.2



Wiek: 26
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 9
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-03-25, 18:45   

gustawox1 napisał/a:
formatowanie baterii min.powinno trwać 12h.


Tak więc zostawię larka mojego na noc przy kompie wyłączonym na ładownaiu bo z tego c osię zorientowałem to się dalej ładuje.

Ale dlaczego ActiveSync go nie widzi? Ma ktoś sterowniki od tego tego larka? Bo ściągnąłem z jakiegoś chomik ale nie działają.
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-25, 18:49   

abdul190 napisał/a:
Ale dlaczego ActiveSync go nie widzi?

Powinien widzieć bez żadnych sterowników.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
abdul190 
młodszy inspektor GPS
Lark 50.2



Wiek: 26
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 9
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-03-25, 18:52   

Są takowe nawet na oficjalnej stronie Lark.com.pl tlyko że archiwum jest uszkodzone i nie da się wypakować -.- Ale nic najpierw niech się naładuje [bynajmniej mam taką nadzieję, że się naładuje] a otem będę się dalej martwił ew oddam do tego $&$&$%& sklepu :/


EDIT @DOWN: jednak wolę dać na kompie bo w samochodzie na mojej dzilnicy bym nie ryzykował...
Ostatnio zmieniony przez abdul190 2010-03-25, 18:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-25, 18:52   

abdul190 napisał/a:
Tak więc zostawię larka mojego na noc przy kompie wyłączonym

I najlepiej ładuj przez ładowarkę samochodową w aucie po prostu będziesz miał pewność ,że naładujesz w 100%.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
abdul190 
młodszy inspektor GPS
Lark 50.2



Wiek: 26
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 9
Skąd: Ruda Śląska
  Wysłany: 2010-03-25, 19:54   

Prziecież jak bym podłączył na 12h w samochodzie do ładowania to by mi akumuloator roz%^&*ło o.O

Tak dlaścisłości:
http://www.youtube.com/watch?v=8qK7orz2cPE
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-25, 20:18   

abdul190 napisał/a:
Prziecież jak bym podłączył na 12h w samochodzie do ładowania to by mi akumuloator roz%^&*ło o.O

Głupoty opowiadasz widać nie jesteś w temacie(przy tak niskim poborze nie ma możliwości chyba że masz akumulator do bani) ja też od czasu do czasu zostawiam na noc do pełnego naładowania i akumulatora jak na razie mi nie rozładowało.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
abdul190 
młodszy inspektor GPS
Lark 50.2



Wiek: 26
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 9
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-03-25, 20:48   

No nie wiem... To nie moja sugestia tlyko mojego taty, co używa samochodu już 35 lat więc napewno ma dużą wiedzę na ten temat.

Swoją drgoą jak wgrać Windows CE 6.0 do lark'a 50.2?
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-03-25, 20:52   

abdul190 napisał/a:
Swoją drgoą jak wgrać Windows CE 6.0 do lark'a 50.2?
Poczytaj forum. Jest troche tematów o instalacji WinCE 6 na nawigacjach
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2010-03-25, 20:57   

Na przykład http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15377
_________________

 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-03-25, 21:07   

Jak na razie,to posiadacze WinCE6 chetnie wgrali by sobie 5.0 zeby pozbyc sie klopotow :-D
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-25, 21:33   

abdul190 napisał/a:
To nie moja sugestia tlyko mojego taty, co używa samochodu już 35 lat

Z takim stażem to i może ma rację :roll: chociaż nie do końca ,a swoją drogą to ładując ją przez USB w komputerze to na 100% nigdy jej nie naładujesz ( tym bardziej że jest ładowana pierwszy raz i chodzi tu o prawidłowy format baterii) .Ale to tylko moje zdanie.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11