Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: jacekp1313
2013-07-28, 23:45
Nowe mapy do starszej wersji AM
Autor Wiadomość
byczynho
Waypoint


Dołączył: 14 Sty 2012
Posty: 26
Wysłany: 2013-07-23, 21:12   Automapa 6.7.0 + mapa Europy 1306

Witam.
Czy taka mieszanka jak w temacie jest możliwa?
Wczoraj kolega przyniósł mi do "zrobienia" Larka 43.3, zainstalowaliśmy AM 6.14 i okazało się, że przy wyliczaniu trasy nawigacja się zawiesza. Przeglądając to forum zauważyłem u kogoś w opisie, że informacje o tym że na swoim Larku używa AM 6.7 no i taką samą chciałem zainstalować u kolegi tyle tylko, że z najnowszą mapą. Jak to zrobić? lub też ewentualnie jak zainstalować AM 6.14 aby się nie wieszała?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2013-07-23, 21:19   

Patrz wątek, do którego dołączyłem Twój post
_________________

 
 
D.r3k 
Waypoint



Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 40
Wysłany: 2013-07-24, 00:17   

mój test zakończył się porażką.. w domu niby fajnie przeglądałem mapy, wszystko działało, ale jak odpaliłem mapę w terenie, chciałem wyszukać jakiś adres, to nawet wawy nie znajdowało.. niby mapa 13,04 się przyjęła do programu 6.11e (w przeciwieństwie do map 13,06) ale co z tego, jak nie działa.. wróciłem do "oryginalnej" przeróbki 6,11 v. adijos
 
 
 
rafcio_1001
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 6
Wysłany: 2014-01-05, 22:22   

Posiadam AutoMapę 6.12.0 z mapą Polska 1212
Czy jest możliwość zaktualizowania samej mapy na Polska 1312 czy muszę całą AM wgrywać nową? A jeśli nową, to jak, aby nie utracić aktualnych ustawień?
 
 
Milsik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2014
Posty: 11
Wysłany: 2014-02-18, 17:46   Automapa 6.10 a aktualizacja

Witam, czy jest możliwośc zaktualizowania mojej wersji 6.10 o aktualne mapy europy? Dodam, że AM pracuje na systemie CE 4.2 i nie moge wgrać nowej wersji AM. Interesuje mnie tylko aktualizacja samych map.
Z góry dziękuję za pomoc.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 746
Wysłany: 2014-02-18, 17:53   

Raczej nie, wersja mapy jest "przypisana" do wersji programu.
 
 
Milsik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2014
Posty: 11
Wysłany: 2014-02-18, 17:55   

Nie ma możliwości skopiowania samej mamy z nowszej wersji? Są inne rozszerzenia plików?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-02-18, 17:56   

Milsik,
Nie ma takiej możliwości. Ostatnia wersja na system 4.2, jest 6.10.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10