Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: jacekp1313
2013-07-28, 23:45
Nowe mapy do starszej wersji AM
Autor Wiadomość
sczester

Dołączył: 21 Maj 2010
Posty: 0
Wysłany: 2011-09-26, 11:37   Aktualizacja map w am 6.5

Witam.Czy jest możliwe zaktualizowanie map w am.6.5 do wersjj map z am 6.8 bez zmiany prodramu. Posiadam nawigację MIO 200, na krórej AM 6.8 się wiesza. Na wersji 6.5 śmiga dobrze , ale mapa jest nieaktualna. Próbuję na zainstalowanym programie 6.5 aktualizować mapy do wersji z am 6.8 i wyskakuje mi komunikat; nieosługiwana wersja mapy. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-09-26, 11:46   

sczester napisał/a:
Witam.Czy jest możliwe zaktualizowanie map w am.6.5 do wersjj map z am 6.8 bez zmiany prodramu.

Nie ma takiej możliwości.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
sczester

Dołączył: 21 Maj 2010
Posty: 0
Wysłany: 2011-09-26, 11:49   

Znaczy to że nie ma mozliwości aktualizacji map w starszych wersjach programu AM?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-09-26, 11:56   

Dokładnie tak, mapy powiązane są z programem, chcesz mieć nowszą zainstaluj komplet.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
sczester

Dołączył: 21 Maj 2010
Posty: 0
Wysłany: 2011-09-26, 11:58   

Dzięki bardzo.
 
 
radzy
azymut


Dołączył: 03 Sty 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-11-02, 22:43   

mam pytanie mam zainstalowaną am 6.8 czy mogę uaktualnić same mapy...jak to zrobić. pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-11-02, 22:51 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z "Problem z instalacją AutoMapy 6.x" i dołączyłem do istniejącego wątku - przeczytaj go dokładnie
Przypominam o obowiązku przestrzegania regulaminu forum - tu punkt 4
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-11-05, 17:46   

radzy, nie.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kicker
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lip 2011
Posty: 6
Wysłany: 2012-02-20, 19:57   Stary program np. 6.8.1 i najnowsza mapa

Da się jakoś tak to wgrać żebym miał stary program AM 6.8.1 i najnowszą mapę ?? bo AM 6.10 nie działa w/g mojej myśli na Navroad 470 :-|

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-02-20, 20:15 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
 
 
maniek71
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 12
Wysłany: 2012-03-26, 07:20   Aktualizacja mapy jak i czy sie da???

Witam mam pytanie posiadam stara wersje AM 5.5 i pytanie czy da rade zaktualizowac sama mape czy musze zainstalowac cała nowa AM 6.10

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-03-26, 07:29 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post
 
 
karamba26 
Waypoint


Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 17
Wysłany: 2012-05-22, 05:12   Czy do AM 6.6.1 EU można dograć sama mapę polski z 6.10c

Manata GPS-060 Easy Rider

Karta SdHC 4Gb

Zainstalowany program - Automapa 6.6.1 (1220) Mapa Europe 1009
Działa bez problemów.


Chciałem dograć sobie sama mape w wersji:

AutoMapa 6.10C POLSKA mapa 1204 .
Wersja oryginalna, instalacyjna.
hasło: amapa
Kod:
http://link-safe.net/folder/19c64c3d-4a46

***
Pod ww. linkiem jest też plik z samą mapą.
Jeśli nie chcesz instalować na nowo całego programu, wystarczy skopiować
zawartość "pol124_tylko_mapa.rar" do folderu "Maps".
Mapy są już scrackowane.

od użytkownika Gary1 - post http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=33729

Po instalacji wchodzę
Menu-Ustawienia-Inne-Wczytaj Mapę.

Europe
\sdmmc\automapa eu\maps\
Polska
\sdmmc\automapa eu\maps\

Jak uruchomię ta drugą wersje z mapa Polski to mam błąd
Nieobsługiwana wersja mapy
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 65
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1546
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2012-05-22, 09:51   Re: Czy do AM 6.6.1 EU można dograć sama mapę polski z 6.10

karamba26 napisał/a:


Zainstalowany program - Automapa 6.6.1 (1220) Mapa Europe 1009
Działa bez problemów.


Chciałem dograć sobie sama mape w wersji:

AutoMapa 6.10C POLSKA mapa 1204 ....


Mapa 1204 nie będzie "chodzić" pod programem 6.6.1
Musisz zainstalować całość, czyli AM 6.10.0 C z mapą 1204.
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
 
 
wojtas_73
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: 2012-07-04, 17:59   mapy europy w 6,10

Witam.
mam automapę 6.10 z mapą polski, i mam też też starszą automapę 681 gdzie są mapy europy i polsk izależy mi na używaniu 6.10 bo jest bardziej aktualna od 681 chciałbym folder z mapami europy z 681 skopiować do 6.10 tylko nie wiem gdzie i czy w ogóle istnieje taka możliwość, aby mieć mapy europy i nowsze mapy polski ?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-04, 18:04   

Taki zabieg nie zadziała. Starsze mapy nie będą działały na nowszym oprogramowaniu. Zainstaluj AM 6.10 Europa. W niej jest mapa Polski taka sama jak w AM 6.10 Polska.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-07-04, 18:13   

wojtas_73, w dziale z linkami znajdziesz najnowszą AM Europa 6.10e
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
miszaa
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lip 2011
Posty: 6
Wysłany: 2012-12-10, 20:35   Czy można podmienić same mapy w AM 6.8.1

Witajcie,

Mam zainstalowaną AM 6.8.1 w telefonie z WM 6.5.
Mapy już się zdezaktualizowały deczko...

Czy można w prosty sposób wgrać nowsze mapy?

Z której wersji?

W jaki sposób?

Pozdrawiam
Miszaa
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11