Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze ścieżką dostępu do programu nawigacyjnego
Autor Wiadomość
cubasa 
Waypoint


Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 28
Wysłany: 2009-07-05, 19:15   

probowalem z AM 5.5.1 i to samo i zamykam AM a potem gdy mam ekran powitalny przesowam sowak off.
 
 
Miły 
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 344
Skąd: WLKP
Wysłany: 2009-07-05, 19:16   

normalnie aż odpale AM...

nie wiem... u mnie zapamiętuje, nawet jak na beszczela o wyłączę...
_________________
NIE POMAGAM NA PW ANI GG!!!

--> F i e s t a K l u b P o l s k a <--
 
 
cubasa 
Waypoint


Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 28
Wysłany: 2009-07-05, 19:38   

czyli cos jest nie tak z larkiem.
 
 
Mision 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 17
Skąd: Malbork
Wysłany: 2009-07-06, 04:16   

A ścieżkę do programu Ci zapamiętuje, czy musisz wprowadzać od nowa? Jeśli zapamiętuje, to problemu bym szukał w uszkodzonym slocie (słaby kontakt?) - może z inną kartą będziesz miał więcej szczęścia; jeśli nie pamięta, to chyba został Ci serwis.
 
 
fullxda 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 7
Skąd: śląsk
Wysłany: 2009-07-06, 10:57   

ja mam podobny problem tylko z larkiem 35.5 c wgralem menu davx 35 wszystko chodzi elegancko po podmianie sciezek ale jade samochodem naviguje mnie czy to automapa czy navigon 8 czy igo jak wyłącze urzadzenie przyciskiem u góry to włacza mi sie spowrotem menu larka a chciałbym zeby włączala mi sie mapa w momencie wylaczenia a tak trzeba wlaczac program navigacyjny z powrotem i ustawiac trase mam od kumpla larka 43.1 przerabiam mu go i po zalaczeniu automapy i wyłączeniu załącza sie tak jak chce czyli w momencie wylączenia mój 35.5 c zawsze załącza sie z menu :-(
 
 
Martinezku 
Waypoint
BatoRy Blue Fan



Dołączył: 25 Lut 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-03-05, 13:21   Brak możliwości ustawienia startu navi

Z tego co wyczytałem w instrukcji to w menu wyboru ścieżki do programu nawigacyjnego powinno być pole :
„Autostart nawigacji przy włączeniu urządzenia"

Niestety u mnie tego nie ma. Czy ktoś z Was posiadaczy 50.2 też tego nie ma?
_________________
GoClever 5066
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-03-05, 13:25   

Lark odblokowany, czy nadal masz fabryczny pulpit?

Lark.jpg
Plik ściągnięto 5251 raz(y) 11,16 KB

_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Martinezku 
Waypoint
BatoRy Blue Fan



Dołączył: 25 Lut 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-03-05, 14:11   

jestem_ktoś napisał/a:
Lark odblokowany, czy nadal masz fabryczny pulpit?


Używam go tylko do nawigacji więc odblokowanie nie jest mi potrzebne. Z przycisku nawigacja w menu Larka AM odpala się prawidłowo.
_________________
GoClever 5066
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-03-05, 14:13   

A jak zrobiłes start AM? Przecież fabrycznie 50.2 mają zainstalowaną MapęMap?
Faktycznie pod ścieżka dostepu do programu nawigacyjnego nie masz pola z ptaszkiem jak na screenie w poprzednim poście?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Martinezku 
Waypoint
BatoRy Blue Fan



Dołączył: 25 Lut 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-03-05, 17:41   

Podaje ścieżkę jak na załączonym zdjęciu i normalnie po wybraniu z menu Larka "Nawigacja" włącza się AM. Nie trzeba odblokowywać go aby używać innego programu nawigującego. Nie ma pola do "zaptaszkowywania".
_________________
GoClever 5066
 
 
krisztof
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-26, 14:57   Lark Freebird 50.2 Problem z wybraniem mapy

Witam ...
A więc tak od jakiegoś miesiąca posiadam nawigacje Lark Freebird 50.2 z MapąMap
Postanowiłem sobie wgrac na karte pamięci Automape ponieważ ta zaczęła się robic trochę stara :)
Gdy wgrałem ją przeszedłem do ustawień następnie wybierz nawigację ... wybrałem mape i teraz mam pasek z lokalizacją mapy ale nie mogę jej zapisac ani jakoś potwierdzic ... jak to zrobic? prosze o pomoc :)

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-03-26, 22:51 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku.
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum, zwłaszcza p. 4
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-03-26, 17:17   

Dwuklik na nazwie pliku:

AM.jpg
Plik ściągnięto 5272 raz(y) 8,58 KB

_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
krisztof
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-26, 19:31   

no właśnie nie mogę ;/
Nie wczytuje mi się ...
W ogóle pokazuje mi tylko pliki exe :/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-03-26, 19:51   

Masz problem z wybraniem programu nawigacyjnego uruchamianego z nawigacja w menu larka, nie z wybraniem mapy w Automapie. Używaj prawidłowych nazw, bo mylisz ludzi.

Musisz wskazac plik AutoMapa EU.exe - to plik uruchamiający AM. Szczegóły masz dokładnie opiane w instrukcji obsługi Larka.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
krisztof
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-26, 22:21   

No tak ...
W instrukcji mam napisane że po wybraniu pliku exe powinno pokazac się pod spodem autootwarzanie... i po tym dopiero mapa się powinna załączyc po wróceniu do menu i wciśnieciu obrazku gps ... a mnie się taki obrazek "autootwarzanie" nie pokazuje :/
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13