Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze ścieżką dostępu do programu nawigacyjnego
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-03-26, 22:25   

Zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17950
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
krisztof
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-26, 22:30   

Mi niestety po wybraniu ścieżki AP nie odpala mi się po wciśnięciu gps:/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-03-26, 22:49   

Jaki plik wskazałeś? Może spróbuj wceAm.exe?
Albo cos robisz nieprawidłowo. U wszystkich to działa.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bszczepanski
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-27, 14:29   

jestem_ktoś, Proszę cię o pomoc!
Mam larka 35,6 z windowsem CE.
ostatnio po montażu Mapy Map 2010Q1 trochę mi szalał (na krótkie momenty gubił 3D ).
Postanowiłem to "poprawić ". Zacząłem grzebać w ścieżce dostępu i w efekcie tego w tej chwili mam to co opiszę:
1.Po włączeniu przechodzi mi do Menu Głównego
2.Za chwileczkę na planszy Menu Głównego wyskakuje okienko: Error! insert your card and reboot your device!
3.Klikam w kwadracik zamknij pokazuje mi okno podzielone na połowę w którym pisze SD :o.oooM na drugiej połówce NANDFlash:638,441M pod spodem katalogi MapaMap, MobileNavigator, FIleTransmittor.exe
4.Klikam W kwadracik zamknij
5.Przechodzi do Menu Głównego podświetla na żółto okno Nawigacja
6.Klikam w podświetloną Nawigację wyskakuje okienko jak w pkcie.2
7. Więc klikam w Ustawienia
8.Pokazuje mi menu Ustawień podświetlając na żółto Wybierz nawigację
9.Klikam w Wybierz nawigację pokazuje okno Ustawienia GPS.W oknie tym pokazuje ścieżkę do programu nawigacji która wygląda nast.:\NANDFlash\FileTransmittor.exe.Klikam w lupkę obok ścieżki pokazuje mi katalogi do ustawienia nowej ścieżki dostępu. Od tego momentu każda czynność jaką wykonuję w efekcie nie przynosi rezultatu gdyż każda ścieżka jaka zostanie utworzona nie jest akceptowana przez urządzenie. Po zakończeniu każdej pracy i na końcu naciśnięciu krzyżyka zamknij pokazuje się okno Ustawienia GPS ze ścieżką jak w punkcie 9.

Bardzo proszę o pomoc! :oops:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-03-27, 14:47   

W oknie jak niżej tez klikasz X? Czy V?

Schowek01.jpg
Plik ściągnięto 5246 raz(y) 7,54 KB

_________________

 
 
bszczepanski
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-27, 18:04   

Jacekp1313 pokazujesz mi okno w którym klikam na ptaszka czyli v,lub podwójny klik na podświetloną ikonkę.Wtedy u mnie przechodzę do dalszej części menu ustawiania ścieżki dostępu.I na tym pieruńskim końcu kiedy klikam na ptaszka to zamiast mi zatwierdzić ustawioną ścieżkę on wraca do wyższego poziomu menu, a ścieżka pozostaje taka jak w p-cie9. :cry:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-03-27, 18:39   

Wejdż w MESADE, i wyedytuj plik DeviceConfig.cfg - w wierszu
NaviPath=
podaj ścieżke dostępu do MapyMap.

O pliku DeviceConfig: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=11190
MESADA: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9439
_________________

 
 
bszczepanski
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-28, 06:23   

Drogi jackup1313!
Już wiem, że Twój tok myślenia biegnie w dobrą stronę. Tylko moje umiejętności są najdelikatniej mówiąc słabe. Po podłączeniu Larka do PC i zsynchronizowaniu go mó total comander 7,5 nie widzi go! widzi tylko dyski C<D>E a napędów innych nie zauważa.Może mi pomożesz jeszcze i z tym problemem.
Pozdrawiam :-/
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-03-28, 08:59   

W TCMD nie wybieraj napędów. Musisz wejść w "Otoczenie sieciowe", tam powinno się pokazać "urządzenie WinCE" (czy coś podobnego).
Niestety, na Viście się nie da...

Ale jest TCMD na WinCE - w apteczce. Wgraj go na kartę + jakaś klawiaturka, uruchom klawiaturę, potem CeCMD i spróbuj w nim.
_________________

 
 
bszczepanski
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-28, 09:19   

Jackup1313
Dziękuję na razie za wskazówki jeszcze nie kończymy tylko zawieszamy działalność. Powód skończyły się volty w Larku. Jeżeli się nie pogniewasz jutro po naładowaniu urz.przeprowadzę wskazane przez Ciebie czynności. Może ruszy, a jak nie to dalej będę eksploatował twoją wiedzę i umiejętności , oczywiście jeżeli mi na to pozwolisz.
Pozdrowienia :roll:
 
 
krisztof
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-28, 11:37   

a wiec tak przeinstalowałem mapek ...
Gdy wchodzę w ustawienia/wybór nawigacji naduszę strzałkę wyskakuje mi SDMM i ResidentFlash ... wybieram SDMM bo tam zainstalowałem mape ... / AutoMapaEu i mam pliki takie wceAm.exe Automapa.exe ... jak dusze na jedno i drugie nic mi to nie daje :/
 
 
bszczepanski
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-29, 16:39   

Drogi jackup1313
Doinstalowałem jakieś dwie wtyczki do mojego TCMD zobaczył WinCE i dalej zgodnie z Twoimi instrukcjami zmieniłem ścieżkę w Init.Device.Config. na prawidłową dałem entra i Lark ruszył. :lol: .Gorące dzięki za pomoc i poświęcony czas dla mnie.Dołączam gorące świąteczne życzenia.
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-03-29, 19:58   

Dziękuję, wzajemnie
_________________

 
 
glowus9 
azymut
glowus9


Wiek: 36
Dołączył: 09 Kwi 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-04-13, 10:28   

Witam!


Mam Larka 35.7 z MM easy i srednio mi ona podpasowala, sciagnalem sobie AM i wgralem ladnie na kartę SD... i tu sie zaczynaja schody

jak czytalem to zeby odczytywac mape z SD musze zmienic sciezke w ustawieniach w Nawigacji ale ja tego nie moge zrobic, w samej nawigacji jest tylko sciezka do orginalnego programu na "dysku twardym nawigacji" i nie ma opcji wyboru innej,

sciagnalem ten program do podlaczenia Nawigacji z PC ActiveSync i ladnie sie polaczyla Naigacja z Kompem ale jak chce wejsc w folder oznaczony ikonką urzadzenia nawigacji to nic mi sie nie pokazuje, albo sie zawiesza w myslacym procesie ktory moge tylko przerwaz Ctrl+Alt+Delete...

Pomoże mi ktoś rozwiązac ten problem???
 
 
tetruss 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 287
Skąd: dolnyslask
Wysłany: 2010-04-13, 11:21   

Polecam lekturę pt. instrukcja obsługi Larka.
Powyżej format elektroniczny w pdf. bądź zajrzyj do książkowej, którą dostałeś wraz z Sprzętem. Poszukaj działy pt. wybierz nawigację. I ustaw ścieszkę do AM i po kłopocie.
Wogóle to piszesz nie natemat.
_________________
Materiały do NAVI do pobrania z :
[ModeCom SX2; TTXL/One/Start]
[AM 6x; TT 10x]
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12