Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze ścieżką dostępu do programu nawigacyjnego
Autor Wiadomość
glowus9 
azymut
glowus9


Wiek: 36
Dołączył: 09 Kwi 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-04-13, 16:56   

Tetruss, oczywiście że zajrzałem do instrukcji i własnie mi to nie działa wchodze jak w instrukcji w ustawienia - nawigacja i naciskam wybor sciezki ale tam wybor jest tylko jeden ten sam co jest od poczatku

http://img688.imageshack....zdjcie0065l.jpg

http://img245.imageshack....zdjcie0066q.jpg

http://img12.imageshack.u...zdjcie0069x.jpg

Przesyłam zdjęcia z widoku z mojego ekranu z nawigacji na dowod ze nic nie zmyslam, moze czegos nie widze labo nie rozumie...

Prosze o pomoc.

[ Dodano: 2010-04-13, 21:14 ]
Jest na to rozwiązanie? to ostatnie zdjęcie pokazuje ekran z którego praktycznie moge tylko wyjsc albo zaznaczyc ta sciezkę, która aktualnie jest używana

[ Dodano: 2010-04-13, 21:42 ]
Ok, jest wiec tak udalo mi sie na innym komputerze z kablem usb od aparatu cyfrowego na starszej wersji ActiveSynk tak podlacayc nawigacje do kompa ze jak wchodze w folder nawigacji to widze foldery my document, folder kartyNaNd flash, program files, SDMMC (karta sd) Temp, windows i control Panel, co teraz????
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-04-14, 06:20   

A co sie dzieje po kliknięciu w strzałke, któą próbowalem zaznaczyć zielonym kólkiem?

zdjcie0069x.jpg
Plik ściągnięto 10977 raz(y) 10,63 KB

_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Cokpit
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-04-16, 21:33   Problem z instalacją AM 6.2 na Lark 50.2

Witam serdecznie,
zainstalowałem na karcie pamięci AM 6.2 z mapą europy, niestety pomimo zainstalowania nawigacja jej nie odtwarza. Uruchamia się jedynie mapamap easy zainstalowana firmowo na nawigacji. Nawigacja jest firmowo odblokowana.
Mimo wejścia w "wybór nawigacji" i ustawienia pliku startującego nadal po kliknięciu na "nawigacja" w głównym oknie uruchamia się mapamap (zainstalowana na pamięci wewnętrzenej)

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-04-16, 22:50 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Problemem nie jest instalacja Am, tylko wybranie jej w opcjach larka. Dołączyłem do istniejącego wątku
 
 
wargo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Kwi 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-04-16, 21:38   

firmowo odblokowana czyli jak? :idea:
 
 
Cokpit
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-04-16, 21:43   

http://allegro.pl/item998...zaw_kurier.html


sprzedawca podaje że nawigacja jest odblokowana
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2010-04-16, 21:46   

Cokpit napisał/a:
Mimo wejścia w "wybór nawigacji" i ustawienia pliku startującego nadal po kliknięciu na "nawigacja" w głównym oknie uruchamia się mapamap (zainstalowana na pamięci wewnętrzenej)

Napisz jaką ścieżkę ustawiłeś do AutoMapy, i czy zapamiętuje Ci te ustawienia, powinna być SDMMC -> AutoMapa EU -> wceAm.exe
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Cokpit
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-04-16, 21:55   

Nie mam właśnie tej opcji do zapamiętywania ustawień...
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2010-04-16, 21:56   

Co na to mówi instrukcja obsługi ?

I jeszcze cytat z 1 strony tego tematu 2 post:

"Wchodzisz w Ustawienia następnie Wybierz nawigację naciskasz przycisk ze strzałką, wybierasz folder z jakiego chcesz uruchomić program plik; wykonywalny programu. Potem wciskasz krzyżyk na dole po prawej, potem znów krzyżyk na górze po lewej i odpalasz program przyciskiem Nawigacja. Nie ma prostszej nawigacji niż Lark przy do używania różnych programów."
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Cokpit
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-04-16, 22:14   

Jeśli chodzi o uruchamianie to już problem rozwiązany.
Jednak po uruchomieniu AM wyświetla się komunikat o braku załadowanej mapy. Klikam więc według zaleceń na "menu" i "wczytaj mapę", pojawia się monit o wczytywaniu jednak po chwili pojawia się ten sam komunikat o niewczytaniu mapy.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-04-16, 22:17   

A o tym poczytaj w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5291
_________________

 
 
juby456
azymut


Dołączył: 25 Paź 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-12-08, 09:46   Problem z odpaleniem automapy na fabrycznie nowym Larku 50.2

Witam

Panowie mam problem z Larkiem 50.2 który jest fabrycznie nowy. Problem polega na tym, ze po wskazaniu siezki do pliku startowego automapy 6.6.2, ktora jest zainstalowana na karcie pamieci:wceAm.exe nie pojawia sie przycisk ktory powinien wymusic odpalenie sie automapy.wychodzac z wyboru navi strzalka i wchodzac w nawigacje odpala sie tylko mapamap.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-12-08, 12:39 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-12-08, 10:12   

Daj screena z widokiem ekranu wyboru programu nawigacyjnego - tuz przed klikiem w strzałkę.
Jak wskazujesz plik wceAm.exe? Opisz dokładnie

[ Dodano: 2010-12-08, 10:14 ]
Poza tym - jest wątek http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19030
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 68
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2010-12-08, 10:22   

juby456 napisał/a:
...wchodzac w nawigacje odpala sie tylko mapamap.
Nie zatwierdziłeś wyboru ścieżki a jedynie ją wskazałeś w ustawieniach bez zatwierdzania. Dlatego po wyjściu z ustawień nadal odpala się MapaMap. Zatwierdź wybór ścieżki dostępu do AM na karcie. Kłania się instrukcja obsługi.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
cz3ski
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Gru 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-12-09, 11:51   Lark 50.2 i AM

Witam mam gotowca zrobionego na SD AM do larka 35.1, teraz mam nowego 50.2 no więc przegrłlem sobie tego gotowca na micro SD, weszlem w larka 50.2 ustawienia, wybór nawigacji no i wybieram z SD AM(mobilenavigator) no i po cofnięciu się nie odpala mi ałtomapy tylko mapamap, zauwazylem że nie zachowuje mi mojego ustawienia żeby startowała AM tylko cały czasz jest MAPAMAP, nie wiem jak sobie z tym poradzić.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-12-09, 11:57 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku - proszę o przestrzeganie regulaminu forum (punkt 4)
Przeczytaj kilka ostatnich postów - to chyba opis Twojego problemu
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-09, 12:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wiciu0804
azymut


Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-06-27, 00:39   Nie można wybrać innej nawigacji niż Mapamap

Witam,
To mój pierwszy post więc witam wszystkich. Mam dość dziwny problem, otóz nie mogę wybrać żadnej innej nawigacji ani programu przy pomocy funkcji "Wbierz nawigację". Widzę plik exe, wybieram go, widać że ścieżka została zapamiętana jednak po kliknięciu "Nawigacja" za każdym razem uruchamia się Mapamap. Gdy usunąłem ręcznie (innym komputerem) folder Mapamap i Mobilenavigator po kliknięcia przycisku "Nawigacja" nic się nie dzieje, nic się nie uruchamia. Czy macie jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje? Wygląda jakby navi miała wklepaną domyślną nawigacje Mapamap i niczego innego otwierać nie chce... Ani Automapy, ani żadnego programu, niczego.
Czekam na wszelkie wskazówki

Pozdrawiam, Dawid
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 14