Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze ścieżką dostępu do programu nawigacyjnego
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-06-27, 05:53   

wiciu0804 napisał/a:
Czekam na wszelkie wskazówki
Wskazówka pierwsza - przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-06-27, 10:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wiciu0804
azymut


Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-06-27, 09:00   

Witam, dziekuje za przeniesienie mojego posta. Przeczytałem wątek, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. U mnie w navi ścieżkę mogę dowolnie zmieniać (wybrać inny plik/navigację) widać, że ścieżka została zapamiętana - po ponownym wejściu w ustawienia jest ścieżka do pliku który chce uruchomić, nie do MM ale pomimo wszystkiego i tak uruchamia się MM. Gdy podmieniłem exe Mobilenavigator na inny nic się nie chce uruchomić - po prostu klikam i nic się nie dzieje...
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2011-06-27, 09:05   

To samo masz gdy wskażesz jakikolwiek inny plik? Na przykład CeCommander?

W 43.1 jest plik DeviceConfig.cfg? http://www.my-navia.pl/vi...p=178649#178649
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wiciu0804
azymut


Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-06-27, 10:10   

Dokładnie tak - dzieje się tak z każdym programem. Uruchamia się Mapamap lub nic...
Przeszukałem GPS i nie znalazlem DeviceConfig.cfg :(
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-06-27, 10:26   

Jeśłi jest, to w folderach ukrytych http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.23
Cos z nawigacją było robione? Jeśli nie, to skorzystaj z opcji "przywróć ustawienia fabryczne"
_________________

 
 
wiciu0804
azymut


Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-06-27, 11:38   

Nic nie było robione. Ufff restart do ustawień fabrycznych pomógł... Nie wiem czemu tego od razu nie zrobiłem... W każdym bądź razie bardzo dziekuje za pomoc :) Pozdrawiam
 
 
 
zuzux
azymut


Dołączył: 21 Wrz 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-09-21, 16:42   Brak możliwości zmiany ścieżki dostępu

Witam serdecznie, jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość i z góry dziękuję za pomoc. Mam Larka 50.3 na win ce 6.0 i w wersji z ResidentFlash. Zainstalowałem na kartę pamięci automapę EU i wszystko pięknie tylko że... nie mam możliwości zmienić ścieżki dostępu, żeby podac kartę pamięci :( siedzę na necie już parę godzin i nic nie mogę znaleźć. są rozwiązania dla wersji win ce 5.0 a dla win ce 6.0 nie znalazłem :( proszę o podanie sposobu na wywołanie menu w którym mogę zmienić ścieżkę dostępu...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-09-21, 16:45   

Wypróbowałeś wszystkie sposoby z wątku, do którego przeniosłem twój post (regulamin, p.4) oraz instrukcji obsługi?
_________________

 
 
zuzux
azymut


Dołączył: 21 Wrz 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-09-21, 17:02   

przepraszam najmocniej za zamieszanie...w moim totalnym roztargnieniu nie zauwazylem ikonki włączenia mapy larka...myślałem że to wyłączenie całej nawigacji...przepraszam raz jeszcze i proszę o wyrozumiałość... pozdrawiam i dziękuję za pomoc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-09-21, 17:24   

Nie takie rzeczy nam się zdarzały...
_________________

 
 
kazo.m 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Wrz 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-09-06, 09:46   Automatyczne uruchamianie nawigacji, jak to wyłączyć?

Mam takie pytanie. W Larku 50.3 z Windows CE6 w ustawieniach odznaczam automatyczne uruchamianie nawigacji, wychodzę z ustawień, wyłączam Larka i po ponownym włączeniu automatycznie uruchamia się nawigacja.
Co jest grane, dlaczego ustawienia nie są zapisywane?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2013-09-07, 20:40   

kazo.m napisał/a:
Larku 50.3 z Windows CE6 w ustawieniach odznaczam automatyczne uruchamianie nawigacji, wychodzę z ustawień, wyłączam Larka i po ponownym włączeniu automatycznie uruchamia się nawigacja.
Co jest grane, dlaczego ustawienia nie są zapisywane?

A jak wychodzisz ?, czy robisz to prawidłowo ?, czyli:

Dotknij , aby zapisać wprowadzone ustawienie.
Dotknij , aby wyjść z tego podmenu.

kazo.m napisał/a:
Co jest grane, dlaczego ustawienia nie są zapisywane?

Prawdopodobna przyczyna j.w.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
Ostatnio zmieniony przez renron 2013-09-08, 19:01, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
kazo.m 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Wrz 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-09-08, 17:40   

Próbowałem i tak i tak.
Dopiero jak usunąłem MapaMap z karty i zainstalowałem AutoMapę to zapamiętał ustawienia.
 
 
rysiek1971 
azymut


Dołączył: 24 Kwi 2010
Posty: 2
Wysłany: 2013-12-12, 10:19   ResidentFlash w lark50.1

po wgraniu m.map nie mogę w ustawieniu ścieżki do programu znaleźć ResidentFlash jest tylko ścieżka do karty pamięci a po podłączeniu do pc wszystko jest widoczne i jest dostęp do tej partcij
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-12-12, 10:45   

Przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10