Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z rozdzielczością
Autor Wiadomość
Kokkodak
azymut


Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-03-23, 19:20   Problem z rozdzielczością

Witam.
Jestem nowy i takie tam ;-)
Mam nawigacje Goclever 4330a, ta wersja iGO dziala bez problemu ale ma mala rozdzielczosc, bo tylko 320x240 a moj wyswietlacz to 480x272.
Jesli pisze w zlym temacie to sorka, ale przyszlem przez odnosnik z tematu lark 35.1 - FAQ

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-03-21, 16:31, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
maslak
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 14
Wysłany: 2008-03-25, 11:17   

w katalogu IGO w pliku sys.txt sproboj zmienic

[interface]
skin="ui_igo8"
resolution_dir="320_240"
vga=0

na

[interface]
skin="ui_igo8"
resolution_dir="480_272"
vga=0

Powinno pomoc
 
 
oskarw_pl 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Gru 2007
Posty: 12
Wysłany: 2008-04-05, 22:28   

niestety nie moge również i ja uruchomić igo 2006 may way na urządzeniu Manta z wyświetlaczem 4,3 cal na cały wyswietlaczu. Posiadam również Thomsona 420EE, który z tego samego pliku [pieknie emuluje na cały wyświetlacz.
 
 
 
zalman 
Waypoint


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-07-24, 12:36   

A u mnie pojawia się taki problem ...mam stacje medialną 7" z WinCE 5.0 (tzw. wszystko mająca :) wrzucona AutoMapę która rozkłada się ładnie na cały ekran ...niestety iGO 8 albo jest na 2/3 albo przy zmianie rozdzielczości na większą tj.
[interface]
skin="ui_igo8"
resolution_dir="320_240"
vga=0
ucina dolny pasek z przyciskami ....jednym słowem kicha..ma ktos pomysł jak to zrobic by działało...na iGO 2006 Plus widziałem wersję która wyświetlała się normalnie (prawidłowo) na całym ekranie..
 
 
Piotrek_4330 
Waypoint


Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 17
Wysłany: 2008-07-25, 00:37   

U mnie podobnie ucina i z dołu i z boku po zmianie z 320 na 480
_________________
GoClever 4330A BT +4GB
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-25, 09:52   

Spróbujcie (z innego wątku)
[interface]
skin="ui_igo8"
resolution_dir="320_240"
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
defaulttilt3d=7600

[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=320
screen_y=240

A należy zmienć na
[interface]
skin="ui_igo8"
resolution_dir="480_272"
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
defaulttilt3d=7600

[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=480
screen_y=272
_________________

 
 
Piotrek_4330 
Waypoint


Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 17
Wysłany: 2008-07-28, 22:30   JW napisał Harry

U mnie właśnie pomogła zmiana w pliku z rozdzielczości 320 na 480. Trzeba zmienić w dówch miejscach i wszystko ślicznie pracuje/
_________________
GoClever 4330A BT +4GB
 
 
Lcf
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 54
Wysłany: 2008-07-31, 21:13   

w 2 to konkretnie w ktorych ?
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-07-31, 21:17   

Lcf napisał/a:
w 2 to konkretnie w ktorych ?

W SYS.TXT zmieniasz 320 i 240 na 480 i 272. Wszędzie gdzie jest.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
stateczek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Sie 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-08-10, 10:37   

a u mnie jest problem tego typu ze w pliku ktory dziala mam:
[folders]
app="%SDCARD%/MobileNavigator"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

i wtedy mi program sie uruchamia na 1/3 dostepnego LCD ma ktos jakis pomysl co tam wpisac?
 
 
bbart79 
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Wiek: 41
Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 37
Wysłany: 2008-08-10, 12:16   

Porównaj z tym co wcześniej było napisane i dopisz brakujące linijki.
_________________
Navigon 2110 max
 
 
Lcf
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 54
Wysłany: 2008-10-02, 16:31   

U mnie plik sys.txt wyglada jak ponizej, a i tak wyswietla sie w rozdzielczosci 320x240

Kod:
[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
skin="ui_igo8"
resolution_dir="480_272"
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
defaulttilt3d=7600

[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=480
screen_y=272


A czasami mam tak, ze nie wyswietla sie wogole nic, tylko w rogach pokazuja sie pojedyncze biale piksele a caly ekran jest czarny.
 
 
andy08
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2008
Posty: 60
Wysłany: 2008-10-02, 17:47   

Lcf napisał/a:

screen_x=480
screen_y=272[/code]

A czasami mam tak, ze nie wyswietla sie wogole nic, tylko w rogach pokazuja sie pojedyncze biale piksele a caly ekran jest czarny.


Spróbuj podejrzeć plik "data.zip" który znajduje się w katalogu głównym iGO, w nim jest katalog "ui_igo8" i czy w nim jest jest katalog odpowiedzialny za wymiary "480_272". Jeśli nie masz, to po prostu podmień na taki plik "data.zip" który posiada w sobie ten katalog.
Mnie to pomogło.
 
 
krzynioczarny
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 92
Wysłany: 2008-10-03, 08:03   

Kolego stateczek otwórz plik sys. w notatniku na PC i wklej te dane:
[interface]
skin="ui_igo8"
resolution_dir="480_272"
vga=1

[rawdisplay]
class="landscape"

screen_x=480
screen_y=272

[debug]
skip_eula=1
enable_roadshadow=1

[map]
auto_nightmode=0

[msnd]
msnd.start=0

I sprawć data. zip cz jest roadzielczość 480_272 jak radzi kolega wyżej.
 
 
bodzio38
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 96
Wysłany: 2008-10-15, 22:23   

Ja mam problem z PDA Mio 255. Ma on rozdzielczość 240x320. Jak mam obrócić ekran bo jak zamienie w sys.txt 320_240 na 240_320 to mi tylko zwęża ekran i mam czarny pas z boku.
Czy musze wgrać inną wersje iGO? Taką dla PDA?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi: Świadectwo energetyczne Wrocław
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11