Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-21, 22:39
Garmin Mobile XT - Windows Mobile
Autor Wiadomość
maszek1980 
młodszy inspektor GPS
maszek1980


Wiek: 38
Dołączył: 06 Paź 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-10-13, 21:22   

Więc tak przeczytałem te 28 stron i nic nikt nie pisze o blaupunktach. 1 oklo pytał 2 razy czy działa na lucca 3.5 ale nikt nie odpowiedział. To może ktoś się zlituje i sprubuje mi pomóc. U mnie na b. lucca 5.2 wszystko działa zapamiętuje ustawienia,mapy widzi tylko nie wiem jak mam skonfigurować ustawienia GPS. Tylko ja oprogramowanie pobrałem z polskich torrentów, no i powiem że kolega bardziej się napracował niż WY podając instrukcję (ale dokładną) jak zrobić krok po kroku. No ale do rzeczy jak sprawdzić w orginalnym oprogramowaniu blaupunkta na jakich parametrach pracuje odbiornik. Pozdrawiam
 
 
 
VooDoo 
Waypoint



Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 22
Skąd: Scyzoryków
Wysłany: 2009-11-05, 23:11   

Witam, pomoże mi ktoś odpalić garmina, mam win Ce 6.0 przeczytałem ten temat i jakoś mi nie idzie :cry: . Bawię się w geocachind i bardzo usprawnił by mi poszukiwania. :roll:

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-08, 18:52 ]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Proszę o zmianę podpisu - wstawiona grafika jest zbyt szeroka i rozwala forum
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-08, 18:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3467
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-05, 23:44   

Poczytaj tutaj na ten temat:
Kod:
http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=252&t=73617&sid=99a8153081be164a155b21957940f914
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
VooDoo 
Waypoint



Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 22
Skąd: Scyzoryków
Wysłany: 2009-11-06, 09:42   

Przeczytałem temat, zrobiłem jak autor radzi:
ściągnąłem garmina , rozpakowałem go ściągnąłem folder kontent, podmieniłem wszystkie pliki w garminie, zmieniłem wpis w pliku GMSUP na
[COMMON]
LOCAL_VER=THAI
I lipa nawet podmieniłem plik Que.exe z ostatniego linku ciągle garmin nie startuje, pojawia się okno
Please insert Garmin Mobile XT data card and then restart the program.
Czegoś jeszcze nie zrobiłem.
Czy to, że program jest w folderze artful_ASN_Wince6 nie ma nic do rzeczy?
Dziękuje za każdą pomoc.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-08, 18:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3467
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-06, 11:40   

VooDoo napisał/a:
Czy to, że program jest w folderze artful_ASN_Wince6 nie ma nic do rzeczy?

Może mieć, ja jak używałem na win ce5.0 to zawsze był w folderze garmina.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
VooDoo 
Waypoint



Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 22
Skąd: Scyzoryków
Wysłany: 2009-11-06, 13:29   

nadal lipa :-?

Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-08, 18:49 ]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Proszę o zmianę podpisu - wstawiona grafika jest zbyt szeroka i rozwala forum
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-08, 18:50, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
mnjacentymn
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 281
Wysłany: 2009-11-08, 18:46   

VooDoo napisał/a:
zmieniłem wpis w pliku GMSUP na
[COMMON]
LOCAL_VER=THAI
I lipa nawet podmieniłem plik Que.exe z ostatniego linku ciągle garmin nie startuje, pojawia się okno
Please insert Garmin Mobile XT data card and then restart the program.
Czegoś jeszcze nie zrobiłem.

Mam tą "instalkę" chociaż mam CE5.0 i u mnie nie działa ( niektórzy mające też CE5.0 twierdzą, że działa). Soft ten jednak jest bliźniaczo podobny do tego zrobionego dla CE.50 , który można znaleźć w necie jako "Garmin_Mobile_XT_5.00.30wp-ASN_TH_No_Pain".
Efekt , o którym piszesz związany jest z problemem ze znalezieniem fontów ( zakładam , że skopiowałeś zawartość .zip'a czy .rar'a do katalogu "Garmin" na karcie ). Instalka, z tego co widzę, ma w katalogu "font" tylko jeden plik z fontami t/j plik Chinese.ttf a Ty wybrałeś język tajski więc potrzebujesz thai.ttf. Możesz tutułem próby zmienić język i napisać LOCAL_VER=CHINA lub LOCAL_VER=TAIWAN gdyż Twoja jak i moja instalka zostały tak przerobione , że nic innego nie pójdzie językowo poza dalekowschodnią Azją.
Tak czy owak ja zainstalowałem toto tytułem próby ponieważ maltretowana tutaj wersja 5.00.20 ściemnia niesamowicie. Ludzie się podniecają, że chodzi i ładnie wygląda i co z tego skoro ja już dawno mijam dwa skrzyżowania a on dopiero się orientuje, że zmieniłem trasę i coś tam liczy. Do chodzenie po górach z mapą topo będzie idealny.Typowym nawigatorom do pięt nie dorasta jeżeli chodzi o szybkość przeliczania i pokazywania trasy.
No i na koniec. Nawet jak to odpalisz to język będzie tajski lub chiński. I weź się człowieku połap :-)

Pozdr.
Jacek

[ Dodano: 2009-11-15, 12:36 ]
Mała zmiana "zeznań" :)
Miałem to już wcześniej napisać ale jakoś mi uciekło. Nawet jeżeli wersja ASN wystartuje z języka tajskiego czy chińskiego to wiedząc gdzie w menu jest zmiana języka ( na podstawie doświadczeń z "ludzkimi" wersjami ), można najechać na odpowiednie "krzaczory" i zmienić język na np. polski. Od tej pory mamy już tak jak trzeba.

Pozdr.
Jacek
 
 
nikkor 
azymut
Navigon 5110


Wiek: 40
Dołączył: 22 Lis 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-11-22, 21:30   

>BTW:
>Jeżeli Garmin nie zobaczy Ci mapy, to będziesz musiał na czas pracy z programem >odmontować SLCFlash (Control Panel\Storage Manager\ , wybierasz part02 i w properties >dajesz dismount, nie martw się, po resecie znowu będzie zamontowany)[/quote]

witam, mam nadzieje że nie zasmiecam bo nie mam doswiadczenia z phpBB. Mam problem z wczytaniem mapy. U mnie na navigonie 5110 widzę tylko mape bazową z kansas city(gmapbmap). mam też gmapsupp wgrany przez map source -niestety nie widzę tego, chociaż w opcjach pokazuje że mam 2 mapy (bazowa i wgrana). Podejrzewam że to coś z odmontowaniem partycji. Niestety na moim win CE 5.0 (by Fazik) nie umiem uruchomić skryptów SLCF_mount i unmount które przygotowali koledzy, pliki nie uruchamiają się. Probowałem tez jakos ręcznie (Control Panel\Storage Manager\) niestety nie widze storage managera u mnie...moze ktos cos doradzi?
 
 
mnjacentymn
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 281
Wysłany: 2009-11-23, 08:41   

nikkor napisał/a:
niestety nie widzę tego, chociaż w opcjach pokazuje że mam 2 mapy (bazowa i wgrana).

To jedno miejsce pokazujące tylko jakie masz mapy "na stanie". Jest tam jednak na dole klawisz "map source" czy jakoś tak. Jak się w niego kliknie to pokazują się znowu dostępne mapy ale z checkboxami obok tak , że można sobie wybrać , z których map program ma korzystać. Może tutaj checkbox do Twojej dodatkowej mapy nie jest zaznaczony ?

Pozdr.
Jacek
 
 
nikkor 
azymut
Navigon 5110


Wiek: 40
Dołączył: 22 Lis 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-11-23, 19:48   

mnjacentymn napisał/a:
To jedno miejsce pokazujące tylko jakie masz mapy "na stanie". Jest tam jednak na dole klawisz "map source" czy jakoś tak

Tak jest w momencie jak są 2 mapy (oprocz bazowej) wtedy pokazuje się przycisk map source i jedną z nich możesz wyłączyć. Miałem oczywiście ptaszki. Próbowałem też zmienić nazwe pliku gmapsupp na gmapbmap ale wtedy nic nie widzi
 
 
enue 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 164
Skąd: Płn.Mazowsze
Wysłany: 2010-01-05, 20:20   

Witam
Walczę o zainstalowanie Garmina XT na Pentagramie P5220 z Win CE 5.Zainstalowałem zgodnie i instrukcją 14 punktową, odblokowałem program i mapę, z MapSource ściągnąłem mapę drogową i wszystko fajnie tylko brak fixa. Dziś po podmianie pliku WM, odpaliłem Garmina z Que.exe, złapał fixa po 10 sekundach w domu przy oknie, pokazała się mapa i pokazała moją pozycję, poustawiałem wszystko po swojemu i tyle radości. Po naciśnięciu na adres aby wyznaczyć trasę automatyczny reset urządzenia do ekranu wyboru nawigacji i po kilku chwilach informacja: ERROR: Assert failed ad CDP_int.cpp:1010 in Garmin Mobile XT with error 87. Ponownie odpaliłem wszystko zadziałało ale po naciśnięciu już nie wiem której ikonki ponownie reset garmina i błąd: Error:Assert failed at PLM_String.cpp:650 in Garmin Mobile XT with error 87. Nadmieniam, ze z pliku Garmin exe nie startuje. Wczesniej jak miałem fixa pokazał mi port 2, czyli mój na Pentagram P5220. Po wejściu do PortSplittera pokazał Input Port Serial Cable on COM 1 i Baud 110, Oupout nieczynny, po ręcznym ustawieniu portu i szybkości i naciśnięciu OK pokazuje się ekran wyboru nawigacji . Proszę Was Koledzy poradźcie co dalej, wydaje mi się , że jestem już blisko a może daleko, aby uruchomić Garmina XT na P5220.
Pozdrawiam i szerokosci

-------------------------------------------
Pentagram Nomad P5220 > AM6.1.0 : iGO 8.3.4_102680 : Navigon 7.4.3_8310 : MM6.3.2_3034
_________________
ALGA AN 520; AutoMapa 6.24, iGO Primo2.4, Navigon7.7.6
LG G3; AutoMapa 4.5, TomTom Polska
 
 
kodi28
Navi Expert
Bajo


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 271
Wysłany: 2010-01-07, 04:47   Garmin problem

Mój problem z Garminem to jak na screenie01 pomimo wygenrowania pliku SW.unl nie chce zaskoczyć Garmin.W screenie02 są podane dwa id z tych tez po wygenerowaniu sw lipa.Programem Hardware_IDExtractor odczytałem id kary w hex po konwersji na dec lipa tez. id w hex to 5401-b1bc dec to 1409397180 sw to AMMP7PTWD5LZDYZ7W3EXKHQ22 sprzęt to Lark35.3 WinCe 5.0. Czy może wina leży po stronie karty bo jest to SDHC 4Gb cześniej na nim Garmin śmigał ale to była karta SD 2Gb

Screen01.jpg
Plik ściągnięto 9161 raz(y) 32,75 KB

Screen02.jpg
Plik ściągnięto 9161 raz(y) 62,34 KB

Screen03.jpg
Plik ściągnięto 9161 raz(y) 35,32 KB

_________________
Drogę wskazuje mi Huawei P8 Lite
 
 
jpionka
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 49
Wysłany: 2010-01-07, 08:55   

Witam,

Do Kodi...

Jeżeli zmieniłeś kartę SD musisz ponownie wygenerować kod.

pozdrawiam
 
 
kodi28
Navi Expert
Bajo


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 271
Wysłany: 2010-01-07, 13:37   

jpionka napisał/a:
Witam,

Do Kodi...

Jeżeli zmieniłeś kartę SD musisz ponownie wygenerować kod.

pozdrawiam


Oczywiś podane ID karty jak też kod do pliku SW.UNL to są od nowej karty zaznaczam że jak ją włożę do swego tela i780 to odpala a na larku patrz screen01 już mi ręce opadają
_________________
Drogę wskazuje mi Huawei P8 Lite
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-01-07, 14:14   

Nie mogę trafić na ślad mapy Czech topo 2009 w formacie img, odblokowanej. Są inne, są CNE, jest Polska 2009 v3, a Czech Topo jakoś nie mogę zlokalizować. Będę wdzięczny za podpowiedź.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 18