Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-21, 22:39
Garmin Mobile XT - Windows Mobile
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-01-07, 14:17   

Na razie Garmin ma problemy z odczytaniem ID karty SDHC
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-01-07, 14:27   

michał1957 popatrz może tutaj nie wiem czy akurat to, ale Czechy są na pewno :arrow: http://peb.pl/programy-na...acja-dla-6.html
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-01-07, 16:09   

Bardzo Ci dziękuję:)

[ Dodano: 2010-01-07, 16:35 ]
Wydaje mi się że to nie są mapy Topo, a szkoda.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
kodi28
Navi Expert
Bajo


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 272
Wysłany: 2010-01-07, 19:04   

Dzakus napisał/a:
Na razie Garmin ma problemy z odczytaniem ID karty SDHC


Jak już zaznaczyłem na Samsungu i780 z WM 6.1Pro chula na karcie SDHC 4Gb.
Rozwiązanie
Rozwiązałem problem przeniosłem Garmina do pamięci urządzenia z karty i ruszyło wszak 1Gb jest do dyspozycji.
_________________
Drogę wskazuje mi Huawei P8 Lite
Ostatnio zmieniony przez kodi28 2010-01-12, 20:52, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-01-08, 13:39   

Szukajcie a znajdziecie jak mówi powiedzenie. I tak oto są, najnowsze mapy Czech Topo v 3.
http://rapidshare.com/fil...3_PRO.part1.rar
http://rapidshare.com/fil...3_PRO.part2.rar
http://rapidshare.com/fil...3_PRO.part3.rar
http://rapidshare.com/fil...3_PRO.part4.rar
http://rapidshare.com/fil...3_PRO.part5.rar

id 1705
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
vadim
Waypoint



Dołączył: 09 Sty 2010
Posty: 35
Wysłany: 2010-01-11, 11:30   

Witam przeglądając cale 30 stron nie trafiłem na żadną wzmiankę o ppc2003 a mianowicie chodzi mi o to jak i co z czym się je :-/ .tzn. jaki garmin do instalacji i mapy łącznie z "dodatkami" ;-)
 
 
 
spektor88
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 11
  Wysłany: 2010-01-11, 20:30   Windows Mobile 6.0 pl

Witam
czy ma może ktoś instrukcje jak odpalić Garmina na Windows Mobile 6.0 pl sprzęt to ASUS A696 ??
 
 
kodi28
Navi Expert
Bajo


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 272
Wysłany: 2010-01-13, 12:22   Re: Windows Mobile 6.0 pl

spektor88 napisał/a:
Witam
czy ma może ktoś instrukcje jak odpalić Garmina na Windows Mobile 6.0 pl sprzęt to ASUS A696 ??


Pliki tutaj http://www.sendspace.pl/f...4f257b887c87f2d z poziomu PC instalujesz a zmuszenie do pracy za free jest tutaj :
- http://www.my-navia.pl/vi...?t=1924&start=0
- http://www.my-navia.pl/vi...?t=8846&start=0

ps. sam mam Samsung i780 WM 6.1Pro i chula
_________________
Drogę wskazuje mi Huawei P8 Lite
 
 
apopheniac
azymut


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-15, 18:42   

Witam serdecznie.
Mam nastepujacy problem w Lark 35.6
Skopiowalem Garmin Xt na karte pamieci (wersja dla Lark 35.0) tak jak dyktowaly instrukcje.
Garmin zalancza sie tak jak powinien. Wlanczaja sie mapy itp...
Problem pojawia sie gdy nawigacja nawiazuje polaczenie z satelitami: probuje je wykryc a po kilkunastu sekundach garmin sie wylancza i wracam spowrotem do pulpitu Windows Ce.
Moze ma ktos rozwiazanie tego problemu??



Ps. sorki za brak fontow.
 
 
spektor88
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 11
Wysłany: 2010-01-22, 12:27   Re: Windows Mobile 6.0 pl

kodi28 napisał/a:
z poziomu PC instalujesz a zmuszenie do pracy za free jest tutaj:
- http://www.my-navia.pl/vi...?t=1924&start=0
- http://www.my-navia.pl/vi...?t=8846&start=0


dzięki już wszystko chodzi :)

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-07-30, 07:06 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przyciąłem przydługie przytoczenie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-07-30, 07:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
black1111
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 6
Wysłany: 2010-02-14, 18:28   Do znawców Garmina NIE MOGĘ GO AKTYWOWAĆ

Sprzęt: Mio 550M z Windows Mobile v.5

Garmin byl zainstalowany,a po jakims czasie zaczęły sie problemy i odinstalowalem go:usunięty folder "garmin" z urządzenia,jak również "wyczyszczony" rejestr przy pomocy CeRegEditora,karta SD formatowana.
Teraz postanowiłem zainstalować GARMINA ponownie i zaczęly sie problemy.
Instalacja programu przebiegła normalnie..lecz NIE MOGĘ GO AKTYWOWAĆ!!!.Używalem wszystkich keygenów 1.3/1.4/1.5
Program w wersji testowej uruchamia sie normalnie.Gdy tylko "wrzucę" plik SW.UNL do folderu Garmin na SD,program nie daje
się uruchomić,tzn. pokazuje sie pierwszy screen "GARMIN" i program wyłącza się.Czy jest taka mozliwość,że program gdzieś skrycie zapisuje dane /kody odblokowujące itp./,które nie zostały skasowane z poprzedniej wersji?.Siedzę z tym problemem juz kilka dni i bez efektów.KOLEDZY POMÓŻCIE ! -GDZIE TKWI MÓJ BŁĄD...
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-04-28, 08:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
black1111
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 6
Wysłany: 2010-02-16, 17:40   

sajmonprz1 napisał/a:
Miałem taki sam problem jak ty.
Problem rozwiązał się gdy dokonałem ponownej aktualizacji
tego samego softa, który już był jako najnowszy czyli poprzez NSU ze strony Nokii.
Następnie sformatowałem kartę pamięci na PC-cie.
I wszystko zainstalowałem zgodnie z instrukcją instalki.



.....nie wiem o jakiej Nokii piszesz :-(
 
 
chimba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-12, 14:46   

Panowie co nalezy zrobic aby nazwy sczytow gor byly wyswietlane na nawigacji na mapie Topo 2009?? W mapsource sa normalnie widoczne a w nawigacji ich nie ma.
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-03-12, 15:40   

Wybieram Zakopane/Kuznice. Jako nr podaje np 1, powiększam...przy skali 5km pojawiają się szlaki, przy skali 300 metrów już widzę szczyty i po najechaniu wskaźnikiem na nie, wyświetlana jest ich nazwa i wysokość.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
chimba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-12, 19:25   

U mnie niestety nie wyswietla szczytow, mam ustawiona najwyzsza dokladnosc mapy i wszystkie obiekty na malej etykiecie, wersja garmina 50020w , nawigacja pentagram nomad 5230. Moze mam cos zle ustawione?? A Ty jaka masz nawigacje i jaka wersje garmina??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 13