Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:27
Menu VistaAurora Ultimate
Autor Wiadomość
_ADAM_
azymut


Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-03-14, 19:31   Menu VistaAurora Ultimate

Witam,
jako nowy użytkownik tego forum i jednocześnie użytkownik Manty 440, proszę o pomoc w odblokowaniu tej nawigacji. Ściągnąłem sobie Menu_VistaAurora_Ultimate, skopiowałem na kartę, ale nie wiem co mam dalej robić
Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
Adam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-15, 20:33, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
markman 
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 215
Skąd: PL
Wysłany: 2010-03-14, 20:03   

1. Włącz nawigację
2. Kliknij w Ustawienia
3.Kliknij w Program Nawigacyjny
4 Wskaż plik .exe w Menu_VistaAurora_Ultimate (ścieżka dostępu)
5.Cofnij się strzałką <- do pierwszego okna
6. Kliknij w Nawigacja
7. Ciesz się nowym Menu
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2010-03-14, 20:16   

_ADAM_ ściągnij to Menu z tego linku http://www.4shared.com/fi...a_Ultimate.html na kompa a następnie daj znać to Ci podeślę dwa pliki żeby je podmienić bo inaczej to menu nie będzie dobrze działać . to Menu tak wygląda, screen poniżej:
kerik

ScreenShot015.jpg
Plik ściągnięto 108 raz(y) 114,83 KB

 
 
peter221 
Waypoint
goclever 5066 fmbt



Dołączył: 11 Mar 2010
Posty: 27
Skąd: Bialystok
Wysłany: 2010-03-14, 22:54   Menu_VistaAurora_Ultimate

wszystko przekopiowałem ale nie chce mi niestety działać prawidłowo. czy jest na to jakiś trick? używam gps 440 odblokowana (allegro)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-04-13, 20:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
markman 
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 215
Skąd: PL
Wysłany: 2010-03-15, 00:34   Re: Nie działające Menu_VistaAurora_Ultimate

peter221 napisał/a:
ale nie chce mi niestety działać prawidłowo

Opisz co się dzieje, bo narazie to tylko Ty to wiesz.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2010-03-15, 07:15   

peter221 ja też ściągałem to menu ale musiałem nad nim trochę popracować i teraz pracuje dobrze , z tym że jest to Menu Aurora - bo nad ultimate już nie chciało mi się popracować .
peter221 podam ci w załączniku dwa skompresowane pliki , które należy rozpakować i podmienić w tym twoim menu . Zrób to wszystko na PC a potem skopiuj na kartę SD jako MapaMap 30 . Następnie ustaw ścieżkę klikając kolejno: Ustawienia / SDMMC / MapaMap 30 / mapamap3.exe , następnie wróć do programu nawigacyjnego i kliknij Nawigacja i powinno pójść. Ja tylko sprawdziłem w kierunku nawigacji nie ruszałem multimediów . Pliki do podmiany są podane niżej w 13-tej pozycji licząc od góry.

Kerik

Ps. Proszę do mnie nie pisać bo Ja Manty dawno nie mam od 1.5 roku.
Ostatnio zmieniony przez Kerik 2011-07-06, 08:45, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
peter221 
Waypoint
goclever 5066 fmbt



Dołączył: 11 Mar 2010
Posty: 27
Skąd: Bialystok
Wysłany: 2010-03-15, 15:26   

jeszcze jedno. rozumiem, że mimo że mam odblokowaną z allegro nawigację to i tak mogę użyć tego menu aurora?

czy mozecie podac mi link do sciagniecia tego menu?

dzieki :-)
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2010-03-15, 18:38   

peter221 to jest link do Menu Aurora ( Ultimate http://www.4shared.com/fi...a_Ultimate.html
ściągnij rozpakuj na PC , podmień te dwa pliki które ci podałem i jako MapaMap 30 skopiuj na kartę SD . Następnie ustaw ścieżkę jak wyżej ci napisałem i powinno byc ok. Menu możesz używać .peter221 a ty masz całkowicie odblokowaną tą Mantę ona jest całkiem nowa czy używana ?
Daj znać jak ci poszło.
Kerik
Ostatnio zmieniony przez Kerik 2010-03-15, 22:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
peter221 
Waypoint
goclever 5066 fmbt



Dołączył: 11 Mar 2010
Posty: 27
Skąd: Bialystok
Wysłany: 2010-03-15, 21:50   

czesc. kupiłem ją nową i była odblokowana. ma oczywiście fabryczne menu a am i inne aplikacje odpalam podmieniając w ustawieniach docelowo program nawigacyjny
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2010-03-15, 22:44   

peter221 to dobrze że ci menu odpaliło , pomyślnego nawigowania .
Pozdrawiam cię Kerik
 
 
leoN95 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 53
Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 65
Skąd: Cz-wa
Wysłany: 2010-04-13, 14:14   

Więcej informacji dotyczących w/w Menu_VistaAurora_Ultimate znajdziecie tu -
Kod:
 http://www.manta.info.pl/viewtopic.php?t=10782
, pozdrawiam ;-)
 
 
 
leoN95 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 53
Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 65
Skąd: Cz-wa
Wysłany: 2010-04-13, 15:21   Bezinwazyjne Menu_VistaAurora_Ultimate

Proszę o przydatne opisy , opinie , linki lub załączniki na w/w temat ( wątek @eZygmunt , zaczerpnięty z Forum Manta -
Kod:
http://www.manta.info.pl/viewtopic.php?t=10782
po wcześniejszej rejestracji , pozdrawiam ;)

PS.
Zapraszam do dyskusji , osobiście zacznę zabawę z Mantą 440 dopiero jutro , czekam na kuriera :)
 
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2010-04-13, 18:20   

lleoN95 ściągnij ten plik na kompa rozpakuj i jako MapaMap30 na kompie . W tej postaci nie będzie działać tylko trzeba podmienić dwa pliki które ci podsyłam w załączniku ( rozpakuj i podmień ) , następnie skopiuj na kartę SD ( na karcie musisz wcześniej za instalować Mapy np; AutoMapa , MioMap, iGo , MapaMaoTop ). Następnie ustaw ścieżkę dostępu klikając kolejno : Program nawigacyjny / SDMMC / MapaMap30 / mapamap3.exe - zresetuj Mantę i kliknij program nawigacyjny i Menu powinno wystartować. Poniżej tak wygląda Menu oraz pliki do pobrania.

lleoN95 daj znać po za instalowaniu czy wszystko gra.
Kerik

ScreenShot025.jpg
Plik ściągnięto 65 raz(y) 104,37 KB

SysInfoSettings.rar
Pobierz Plik ściągnięto 826 raz(y) 164 Bajtów

Pages.rar
Pobierz Plik ściągnięto 703 raz(y) 20,91 KB

 
 
leoN95 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 53
Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 65
Skąd: Cz-wa
Wysłany: 2010-04-13, 19:28   

THX @Kerik za te pliki do podmiany , oczywiście podmieniamy w Menu pobranym z tego linku - http://www.4shared.com/fi...a_Ultimate.html
_________________
SG5 Neo+Root & aAM4 ,TT Go_1.10, Manta GPS-440 & AM 6.20
 
 
 
koko82 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 21
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-04-13, 19:36   

A umiał by ktoś przystosować to menu tak żeby działało z GPS Navigon2100 max.
_________________
http://4you-fm.pl/czat.html
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 16