My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Lark FreeBird 50.3 LarkMap Polska
Lark FreeBird 50.3 LarkMap
169.00 PLN
ModeCom FreeWAY MX3 HD AutoMapa Polska
ModeCom FreeWAY MX3 HD
393.09 PLN
Navroad ENOVO S AutoMapa Polska
Navroad ENOVO S AutoMapa
299.00 PLN
TomTom Start 25 M Europa
TomTom Start 25 M Europa
389.00 PLN
TomTom XXL Classic Europa
TomTom XXL Classic Europa
299.00 PLN
Goclever NAVIO 525 Polska
Goclever NAVIO 525 Polska
239.00 PLN
Mio Spirit 6900 LM Polska
Mio Spirit 6900 LM Polska
364.00 PLN
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
1051.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MapaMap na NTT BCC PL
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 240 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8337
Wysłany: 2010-05-05, 08:01   Re: MapaMap na NTT BCC PL

carcito napisał/a:
po rejestracji w serwisie wyskakuje mi komunikat,że nie ma aktualizacji map do wersji TOP.
Więc jak to jest ?Kupuję oryginalny produkt gdzie zapewnia się mnie,że okrojona wersja EASY będzie upgradowana do wersji Top a tu ZONK.
To o co się autor postu tak piekli?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1215
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-05, 10:04   Re: MapaMap na NTT BCC PL

jestem_ktoś napisał/a:
carcito napisał/a:
po rejestracji w serwisie wyskakuje mi komunikat,że nie ma aktualizacji map do wersji TOP.
Więc jak to jest ?Kupuję oryginalny produkt gdzie zapewnia się mnie,że okrojona wersja EASY będzie upgradowana do wersji Top a tu ZONK.
To o co się autor postu tak piekli?

Witam
Ja rozumiem to tak:
- ktoś kupuje nawigację z wersją EASY i obiecują mu że może rozszerzyć na wersję TOP
- ten ktoś się rejestruje
- po rejestracji dostaje komunikat, że dla jego navi NIE przewidują roszerzenia do wersji TOP

Jak zrozumiałem, to ma pretensje do IMAGISU, że nie może roszerzyć wersji EASY do wersji TOP w tym modelu nawigacji (kwestia płatnie czy bezpłatnie nie ma tu znaczenia)

pozdrawiam
Arturek
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17350
Wysłany: 2010-05-05, 12:32   Re: MapaMap na NTT BCC PL

Arturek napisał/a:
- ktoś kupuje nawigację z wersją EASY i obiecują mu że może rozszerzyć na wersję TOP
Jeśli ma to na piśmie, jest to podstawa do reklamacji
_________________

 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1215
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-06, 10:25   Re: MapaMap na NTT BCC PL

jacekp1313 napisał/a:
Arturek napisał/a:
- ktoś kupuje nawigację z wersją EASY i obiecują mu że może rozszerzyć na wersję TOP
Jeśli ma to na piśmie, jest to podstawa do reklamacji

Na stronie MapyMap
http://www.mapamap.pl/pl/content/aktualizacje

Jest informacja i cennik o możliwość zakupu rozszerzenia do wersji TOP
Na stronie producenta nie ma wykluczenia = brak infrmacji, że to nie dotyczy wybranych nawigacji / sytuacji => IMAGIS wprowadza w błąd, bo niby oferuje rozszerzenie, a potem okazuje się że brak
Po co w takim razie informacje w internecie, jeśli nie informują tylko dezinformują?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17350
Wysłany: 2010-05-06, 10:28   

Ale jest info na jego koncie w Imagisie.
_________________

 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1215
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-06, 11:00   

Powiem tak
- rozumiem rozżalenie kolegi i się z nim zgadzam
Co innego "na piśmie" i dokumenty procesowe dla sądu, a co innego czuć się oszukany / wprowadzony w błąd jako klient.

Kolega ma prawo czuć się wprowadzony w błąd jako klient.

Więc nie szukałbym czy ma "na piśmie", bo jakby miał iść do sądu i płacić adwokatowi to taniej mu wyjdzie:
- otworzyć okno
- pierdyknąć nawigacją przez okno
- kupić inną

Dwa - nie łapmy się za słowa - w jakimś celu jest info na stronie IMAGISU, poaz tym nie może mieć konta i sprawdzić dostępności aktualizacji PRZED zakupem nawigacji.
Jeśli informacja na stronie nie jest ofertą handlową w rozumieniu prawa, to rozmowa telefoniczna (jakby zadzwonił) też nie zobowiązuje IMAGISu do niczego.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 240 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8337
Wysłany: 2010-05-06, 11:06   

carcito napisał/a:
Kupuję oryginalny produkt gdzie zapewnia się mnie,że okrojona wersja EASY będzie upgradowana do wersji Top
A masz gdzies to zapewnienie?

Nie do sądu, a do sklepu z reklamacją i postraszyć oddaniem sprawy do Federacji Konsumentów (doradzają bezpłatnie).

I nie przez okno, a do wątku z linkami do MM TOP
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1215
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-06, 11:08   

jestem_ktoś napisał/a:
carcito napisał/a:
Kupuję oryginalny produkt gdzie zapewnia się mnie,że okrojona wersja EASY będzie upgradowana do wersji Top
A masz gdzies to zapewnienie?
[..]

W linku który podałem wcześniej na stronie IMAGISu


2. Chyba nasza dyskusja "schodzi na manowce"
Autor wątku chyba powinien skontaktować się z firmą IMAGIS jak rozwiązać problem??!!

Osobiście miałem problem - brak danego produktu w e-sklepie IMAGISu, skontaktowałem się emailowo z IMAGISem i dostałem odpowiedź jak rozwiązać mój problem zakupu.
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 240 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8337
Wysłany: 2010-05-06, 11:28   

Masz rację w obu punktach.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jarecki_wawa 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 34
Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 12
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-10-24, 00:45   

Wszystkie problemy rozwiązuje pomoc@mapamap.pl ja nie mogłem wygenerować klucza - po piśmie serwis już to wykonał. Teraz nie widać pliku z aktualizacją map ( darmowa - wersja easy) i Pani z serwisu obiecała pomóc rozwiązać problem. Możliwość rozszerzenia do wersji TOP też jest - obecnie za 77 zł. Czasem warto listy pisać :)
_________________
http://falcontech.pl/obiit/
NTT navi GC4368 + AM 6.6.1 PL + MM 6.6
 
 
 
tadekb1
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 449
Wysłany: 2010-11-06, 17:27   

Ja po zaktualizowaniu ostatniej mapy z prenumeraty otrzymałem e-maila z Imagisu że mogę wykupić następną prenumeratę po promocyjnej cenie,gdy weszłem na swoje konto okazało się że dla MapyMap SD Top+GDE nie ma żadnej prenumeraty,po rozmowie z Imagisem zostałem poinformowany że w najbliższym czasie Imagis nie przewiduje w ogóle aktualizacji dla MapyMap SD Top+GDE i że muszę do Nich napisać że chcę zrezygnować i Gde i oni coś pomyślą.Inaczej mówiąc mogę ponoć wykupić prenumeratę na MapęMap SD Top PL bez GDE.To po co mi przysłali e-maila.To tak jak by pozbawiali mnie części programu za który w końcu zapłaciłem.
_________________
MaxCom 501 PL MapaMap Top II PL 7.1.2 mapa PL-2011Q3 Primo1.2 AutoMapa 6.9.b
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1215
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-11-06, 22:36   

Moim zdaniem GDE to zawracanie d....
Powiedzmy sobie szczerze mapa w wersji GDE to nieprzydatny gadżet, bo:
- mapy z 2007 i aktualizowana jest mapa Polski
- to TYLKO G.D.E. (Główne Drogi Europy) => pokaże Ci jak np. dojechać do jakiegoś miasta ale nie zna ulic w tym mieście = to samo mozesz uzyskać patrząc na znaki + kupując papierową mapę.

Na probę pobrałem mapę z GDE i sprawdziłem kilka miast na zachodzie
a) albo brak miejscowości
b) albo brak planu miasta

testowo wyznaczyłem trasę z Krakowa do Liege w Belgi - totalnie bez sensu trasa + brak planu dużego miasta (Liege)

Mapamap jest dobra w Polsce ale na zagranicę trzeba coś innego (ja mam program IGO8 z mapami Teleatlas oraz Navteq)

Myślę, że IMAGIS chciał się pochwalić, że ma mapę w wersji z Europą, bo konkurent czyli Automapa ma taki produkt - nic poza marketingiem

Moje zdanie - spokojnie możesz zrezygnować z dodatku GDE
Poza tym
a) wersja GDE nie jest aktualizowana => wystarczy zapisac mapę ktorą posiadasz
b) rezygnujesz z GDE i kupujesz aktualizację mapy Polski i wgrywasz nową mapę Polski obok mapy z GDE
Masz możliwość przełaczania się pomiedzy mapami
Jeżdżąc po Polsce będziesz miał aktualną mapę Polski
Jadąc za granicę przełączysz się na mapę z GDE - bez znaczenia od której wersji bo GDE i tak jest stare (więc nie ma problemu)

Przemyśl moją sugestię
pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2010-11-07, 16:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17350
Wysłany: 2010-11-06, 22:42   

Arturek napisał/a:
Na probę pobrałem mapę z GDE i sprawdziłem kilka miast na zachodzie
a) albo brak miejscowości
b) albo brak planu miasta
GDE, jak sama nazwa wskazuje, to Główne Drogi Europy - czyli autostrady i drogi ekspresowe. Nic więcej
Arturek napisał/a:
rezygnujesz z GDE i kupujesz aktualizację mapy Polski i wgrywasz nową mapę Polski obok mapy z GDE
I to chyba najlepsze rozwiązanie
_________________

 
 
tadekb1
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 449
Wysłany: 2010-11-07, 07:46   

Dzięki za podpowiedzi i tak zrobiłem mnie raczej chodzi o tę biurokrację,dzwonienie, pisanie,rezygnacje,przecież można od razu było dać możliwość aktualizacji z tych czy innych względów tylko na Pl i niech klient decyduje czy chce czy nie.
_________________
MaxCom 501 PL MapaMap Top II PL 7.1.2 mapa PL-2011Q3 Primo1.2 AutoMapa 6.9.b
 
 
Tristyan 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 94
Wysłany: 2010-11-07, 21:23   

tez właśnei dostałem do pobrania 6.6.2 PL-Q3 GDE2007 została mi jeszcze jedna aktualizacja
ja natomiast myśle ze jak wszystkim osobom ktore mają wykupioną prenumerate na PL-TOP i GDE i tym co mają GDE się ta prenumerata skonczy zostanie wprowadzona Mapamap europa (trawelmapa-prace trwają a wiadomo może wszystko już dograne tylko co zrobić by umożliwic taką wersje tym co maja PL ok dokupują europe a ci co mają GDE ? więc czekają - ale to tylko moje zdanie)
tylko ze na naszą szkode bo czekamy i czekamy
_________________
Goclever Navio 405 automapa 6.11. PL.1209
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 13