Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-21, 22:08
Garmin na Windows CE6
Autor Wiadomość
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 53
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2010-05-18, 16:59   

gpspuchagps napisał/a:
(...) ten indyfikator powinien mieć 10 cyfr a na moim gps jest 8

A masz mozłiwość sprawdzenia na innej karcie SD, czy również jest 8 cyfr ?
_________________
Pozdr.
Mirkok
 
 
 
gpspuchagps 
Waypoint


Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-05-18, 18:24   

Oj sory powinno być 12 cyfr a jest dziesięć sprawdzałem na innej karcie i numer id jest ten sam
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 53
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2010-05-18, 19:29   

gpspuchagps napisał/a:
Oj sory powinno być 12 cyfr a jest dziesięć sprawdzałem na innej karcie i numer id jest ten sam

Ma być dziesięć cyfr !!!
ID - inny urządzenia i inny karty ( jeśli jest w slocie ).
_________________
Pozdr.
Mirkok
 
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-05-18, 19:38   

gpspuchagps napisał/a:
sprawdzałem na innej karcie i numer id jest ten sam

Według mnie jeżeli na innej karcie podaje Ci ten sam numer to znaczy że pokazuje Ci numer urządzenia a nie karty. Dla każdej karty jest inny numer. Pewnie dlatego nie możesz odblokować.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
gpspuchagps 
Waypoint


Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-05-18, 19:52   

Więc co mogę zrobić?
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 53
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2010-05-19, 08:45   

gpspuchagps napisał/a:
Więc co mogę zrobić?

Witam.
Ja bym zaczął od:
1. Od formatu karty SD w kompie i wgrania wszystkiego na nowo.
2. Użyć innej karty.
3. Ściągnąć z innego źródła GarminMobileXT.
np.:
Kod:
http://freakshare.net/files/nz0w46gb/GarminXTv5_for_Lark43_1.ace.html
_________________
Pozdr.
Mirkok
Ostatnio zmieniony przez Mirkok 2010-05-19, 09:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jurek80
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 133
Wysłany: 2010-05-19, 09:06   

Program do sprawdzenia ID, poniżej

http://www.przeklej.pl/pl...xe-0015738us96u
_________________

Goclever 5066FMBT,Yakumo EazyLiteGo3600
 
 
gpspuchagps 
Waypoint


Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-05-19, 13:11   

Oki to zaraz biorę się do ściągania Garmina z innego źródła i do formatu karty.Zaraz się odezwę po zakończonych operacjach

[ Dodano: 2010-05-20, 15:14 ]
Garmin z powyższego linku nie działa tak jak ten program di sprawdzania ID
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 53
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2010-05-21, 21:40   

gpspuchagps napisał/a:
(...) Garmin z powyższego linku nie działa tak jak ten program di sprawdzania ID

Mi Garmin na Larku działa i programik do spr. ID też !
PS
Wgraj programik na kartę i w Twoim urządzeniu go uruchom.
Myślę, że robiłeś na komputerze - wtedy właśnie nie działa. :->
_________________
Pozdr.
Mirkok
 
 
 
tak
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 132
Wysłany: 2010-05-21, 22:01   

chodzi mi o gps -brak połączenia.
Wgrałem Garmina na Goclever 5066 różnych maści ,mapy działają tu jest ok,
natomiast połączenia z gps nie moge uzyskać stosując się do porad na różny forach z chomika w dalszym ciągu nic mi nie wychodzi.
Garmin to jest bardziej pomieszany jak linux .
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-05-21, 22:22   

użyj portsplitera w nim zaznacz com i predkość i autostart. Oczywiście przed uruchomieniem garmina.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
tak
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 132
Wysłany: 2010-05-21, 22:32   

Bismar
Portsplitera ustawiłem i w dalszym ciągu brak połączenia .
Łatwiej jest dograć Debiana nisz pokręconego Garmina ,dam se chyba spokuj z tym nadętym Garminem.

[ Dodano: 2010-05-23, 12:31 ]
GPS działa.
Wgrałem na goclever 5066 Garmina po wielu próbach udało mi się połączyć z gps nawet łapie sześć satelit w domu .
 
 
ogerard 
Navi Expert
Gerard O.



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 24 Wrz 2009
Posty: 364
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-24, 12:50   

A możesz powiedzieć co zrobiłes bo ja męczę się z Garminem na Navigonie?
_________________
/iPhone 6/Alga Prima 5050/Navigon 40 PR
 
 
 
gpspuchagps 
Waypoint


Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-07-14, 23:18   

Już znam ID mojej karty pamięci sprawdziłem na innym gps :) wygenerowałem plik tak jak jest napisane w poradniku i nie mogę jej odblokować co mam w związku z tym zrobić Panowie????
 
 
jam09
azymut


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-07-15, 21:21   Garmin Windows CE 6.0

Witam
Od wczoraj męczę się z wgraniem Garmina na Windows CE 6 niestety bez skutecznie. Znalazłem ciekawą wersję , która może działać. Mam problem tylko z jednym errorem w mortscript :

'If' without 'EndIf'
Line 38 (\DataFlash\Garmin\Garmin.mscr):
If(WndExists("Port Splitter V1.20"))

Treść tego pliku jest następująca :
Kod:
Errorlevel("warn")

If(WndExists("Garmin Mobile XT"))
    Show("Garmin Mobile XT")
    Exit
EndIf

#Hide Taskbar
Run(SystemPath("ScriptPath")\"TaskbarHide.exe")

#Registry for Port Splitter
RegWriteString( "HKLM", "SOFTWARE\JAL\Port Splitter", "InstallPath", SystemPath("ScriptPath") )
RegWriteDWord( "HKLM", "SOFTWARE\JAL\Port Splitter", "MajorVersion", 1 )
RegWriteDWord( "HKCU", "Software\JAL\Port Splitter", "Split", 2 )
RegWriteDWord( "HKCU", "Software\JAL\Port Splitter", "Autostart", 1 )
RegWriteDWord( "HKCU", "Software\JAL\Port Splitter", "Baud", 11 )
RegWriteDWord( "HKCU", "Software\JAL\Port Splitter", "Port", 2 )

#Run Port Splitter if not exists
If(not ProcExists("Port Splitter.exe"))
    Run(SystemPath("ScriptPath")\"Port Splitter.exe")
    Sleep(500)
EndIf

#Copy previous stored settings to \Garmin
XCopy(SystemPath("ScriptPath")\"Settings\*.*", "\Garmin", TRUE)

#Run Garmin Mobile XT.
#This script will not go to the next command before que.exe completely shut down
RunWait(SystemPath("ScriptPath")\"..\Apps\WM\que.exe")

#Save new settings back to SD Card
XCopy("\Garmin\*.*", SystemPath("ScriptPath")\"Settings", TRUE)

#Stop Port Splitter before killing it
#If the port splitting are not stopped before killing the process,
#it will not work again even you run Port Splitter again without soft reset
[b]If(WndExists("Port Splitter V1.20"))[/b]
    #Stop button
    SendCommand("Port Splitter V1.20", 1010)
    Sleep(500)
    #Exit button
    SendCommand("Port Splitter V1.20", 2)
    Sleep(500)
EndIf

#Kill Port Splitter process
If(ProcExists("Port Splitter.exe"))
    Kill("Port Splitter.exe")
EndIf

#Clean all registry for Port Splitter
RegDeleteKey( "HKLM", "SOFTWARE\JAL", TRUE, TRUE )
RegDeleteKey( "HKCU", "Software\JAL", TRUE, TRUE )

#Show Taskbar
Run(SystemPath("ScriptPath")\"TaskbarShow.exe")

A to sama linia 38 :
Kod:

If(WndExists("Port Splitter V1.20"))

Bardzo dziękuję z góry za pomoc. Bo ja to nie ruszy to nie wiem co będzie. :-(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11