Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Sigma ST10 USB
Autor Wiadomość
mariocom 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 9
Skąd: z Miasta
Wysłany: 2010-05-16, 15:34   Sigma ST10 USB

Witam wszystkich, mam pytanie gdyz po podlaczeniu nawigacji do kompa jak jest ona wlaczona naturalnie w pierwszym tle wyboru multimadia, nawigacja.. slychac dzwiek podlaczenia pod USB urzadzenia ale zaraz slychac jakby zostalo odlaczone i tak caly czas. Nie wyskakuje nawet znaleziono nowy sprzet. Wlozylem nawet karte SD specjalnie bo myslalem, ze przez to sie nie da podlaczyc ale tez nic :/ czy wie ktos z czym moze to byc problem ?

Nasptene pytanie czy po odblokowaniu navi automatycznie trace gwrancje ? bo jest ona 4 miesieczna i nie wiem czy odblokowac czy nie ?

Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-05-16, 15:35   

mariocom napisał/a:
Nasptene pytanie czy po odblokowaniu navi automatycznie trace gwrancje ? bo jest ona 4 miesieczna i nie wiem czy odblokowac czy nie ?
Zależy w jaki sposób odblokowujesz.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mariocom 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 9
Skąd: z Miasta
Wysłany: 2010-05-16, 15:41   

Wiesz moze czemu nie chce mi sie podlaczyc przez USB ? czy to wina nawigacji lub czegos innego ?

Myślałemo tym sposobie http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12450 <-- z tego postu.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-05-16, 15:46   

mariocom, utwórz na karcie folder "explorer.exe" i tyle.
Gdy chcesz tylko zmienić program nawigacyjny, bez odblokowania to utwórz na karcie plik shell.ini i wpisz do niego ścieżkę do programu nawigacyjnego np. \SDMMC\Automapa EU\wceam.exe

PS. Połączenie z komputerem jest Ci nie potrzebne
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mariocom 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 9
Skąd: z Miasta
Wysłany: 2010-05-16, 16:16   

Dzakus, Poprostu, zeby wlaczyc jakis program nawigacyjny z karty tworze shell.ini i daje \SDMMC\.... Czy jak wyjme karte pamieci to bede mogl uzywac nawigacji wgranej na wewnetrznej pamieci bez problemu ? A mozliwosc odtwarzania filmow lub muzyki jedynie po przerobieniu ? Bo niechcialbym zbytnio jej odblokowywac wiec twoj sposob bardzo mi pomogl. Dziekuje.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9601
Wysłany: 2010-05-16, 16:55   

Możesz w shell.ini wskazać ściezkę dostępu do własnego/forumowego pulpitu skopiowanego na SD
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-05-16, 17:02   

Zobacz panel AdJa: KLIK + skrypt startowy dla SigmaST10 (w tym samym folderze)
_________________

 
 
mariocom 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 9
Skąd: z Miasta
Wysłany: 2010-05-17, 14:00   

jacekp1313, wgrałem ten panel i działa no w sensie włącza się mogę włączyć kalkulator, mp3 w media player 9 ale filmy nie działają w jakim formacie mam je converować - wie ktoś może ? Czy inny program nawigacyjny dopisuje w AdJa\menu\nav.ini tak jak podane w opisie i to wszystko ? Dzięki wielki panowie dla każdego pomógł :]
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-05-17, 14:37   

Ciesze się, że AdJa sie podoba.
Odtwarzacz TCPMP powinien widzieć wszystkie formaty - jakie masz objawy?
plik nav.ini odpowiada za "nawigacyjną" część panelu i tam trzeba wprowadzać ewentualne poprawki - łącznie z wymiana ikonek.
_________________

 
 
mariocom 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 9
Skąd: z Miasta
Wysłany: 2010-05-17, 19:11   

jacekp1313, AdJa działa i wygląda bardzo ladna nie powiem, jednak odtwarzacz wszystko czyta sorry za problemik a jak dobrze convertowac rozdzielczosc 320x240VGA, 24 klatki, vide codec divix, audio quality128kbps ? Poprostu filmy zapomnialem a byly convertowane na inne urzadzenie :]
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-05-17, 20:09   

O konwersji są wątki w dziale http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=57
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10