Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 20:34
Lark 35.5c nie włącza się
Autor Wiadomość
Kriswol
azymut


Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-09-21, 19:10   Larka 35.5c powazny problem z włączeniem

Mam taki poważny problem jak chce włączyć moją navi to wyświetla się napis lark i te tam jego po czym powinien iść pasek ładowania się urządzenia a tu kicha bo zmienia kolory na jakieś ciemne i lipa nie włącza się daje na reset ten mały to po kilkunastym razem załapie i się włączy ale tylko się go wyłączy i chce na nowo włączyć to znowu to samo i znowu zabawa w wciskanie reset i czy się tym razem włączy czy jeszcze nie. Da się coś z tym zrobić czy tylko pozostaje gwarancja ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763
Wysłany: 2009-09-21, 21:24   

Komputer widzi larka? Jeśli tak, to skasuj folder M$D$ - przeczytaj http://www.my-navia.pl/vi...ighlight=mesada
_________________

 
 
Kriswol
azymut


Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-09-21, 21:40   

tak widzi ale dopiero jak uda się go włączyć, robiłem to i nic nie pomogło. dalej to samo
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763
Wysłany: 2009-09-21, 21:47   

Jeśli jest na gwarancji, to serwis.
Jeśli od kupna minęło nie więcej niż 6 miesięcy, wymuś na sprzedawcy zwrot kasy w ramach rękojmi - więcej tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=90939#90939
_________________

 
 
robsonwrc88 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2010-05-19, 14:27   Lark 35.5c nie włącza się

mam problem z Lark 35.5c
próbuje go włączyć a tu lipa nie chce sie włączyć tydzień temu jeszcze chodził..
co mogło się stać ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2010-05-19, 14:29   

Objawy? Jest coś na wyświetalczu? Mruga, wydaje dźwięki?
A może rozładowana bateria?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-19, 14:47   

Być może zwalony przycisk on\off taka była najczęściej przyczyna nie włączania w 35.0 a Twoja nawigacja to prawie to samo. Wtedy to niestety tylko serwis, a może jeszcze na gwarancji :?:
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
robsonwrc88 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 5
Wysłany: 2010-05-19, 14:52   

jestem_ktoś napisał/a:
Objawy? Jest coś na wyświetalczu? Mruga, wydaje dźwięki?
A może rozładowana bateria?

czarny wyświetlacz żadnej reakcji
Cytat:
A może rozładowana bateria?

nie .. podłącz do źródła zasilania i tez nie chciał sie włączyć [/quote]
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-19, 14:55   

Po podlączeniu do ładowarki świeci się dioda na pomarańczowo lub zielono?
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
robsonwrc88 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 5
Wysłany: 2010-05-19, 14:57   

Tomasz_Chmiel
pomarańczowo
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-19, 15:00   

No to najprawdopodobniej przycisk :-/ , ale spróbuj jeszcze naładować aż dioda będzie zielona i jeszcze powłączać.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
robsonwrc88 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 5
Wysłany: 2010-05-19, 16:18   

Tomasz_Chmiel
dałem do sprawdzenia znajomemu .. powiedział ze jest sprawne navi nie jest nic uszkodzone.. mówi ze system padł :roll:

ma ktoś system WIN CE 5.0 Core? bo w necie coś nie mogę znaleźć
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-05-23, 09:54   

robsonwrc88, system dla każdej nawigacji jest inny. Inne sterowniki itd.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
cozacz 
Waypoint
Almanach



Pomógł: 4 razy
Wiek: 73
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 41
Skąd: Le-wo
Wysłany: 2010-05-24, 10:15   

Oddaj do serwisu...powinieneś mieć chyba jeszcze na niego gwarancję. A a tam dostaniesz nowy model...tak było u mnie. Wymieniono mi na 35.7
 
 
robsonwrc88 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 5
Wysłany: 2010-05-24, 12:23   

cozacz napisał/a:
Oddaj do serwisu...powinieneś mieć chyba jeszcze na niego gwarancję. A a tam dostaniesz nowy model...tak było u mnie. Wymieniono mi na 35.7


utraciłem gwarancje wiec nic z tego.. co mi powiedzieli w serwisie co jest uszkodzone pamięcią flach nie opłaca mi się tego robić
dziękuje wszystkim za pomoc
mam jeszcze jedno pytanko jaka navi mi polecicie Lark 43.2/ 43.1?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10