Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon All-odblokowanie
Autor Wiadomość
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 138
Wysłany: 2011-07-09, 10:49   

ok sorrki.-<software>
<version>7.0.12</version>
<brand>NAVIGON_EU</brand>
<platform>2150max</platform>
<id>76169402E820000108000050BFE44D98</id>
<gts>25|44|13|14|1|109|6|44</gts>
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2011-07-09, 10:58   

Hmm, 7.0 już nie mam od paru lat, więc nie sprawdzę. Zobacz czy nie masz w My Flash Disc drugi raz ApplicatioSettings.xml. Tak jest przy 7.4.7. A nie myślałeś o upgrade do tej wersji? Chyba, że zależy Ci na Bluetooth to upgrade odpada.
 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 138
Wysłany: 2011-07-09, 11:06   

Na bluetooth mi nie zalezy.upgrade chetnie bym zrobil tylko jak? a my flash disc mam az 3 pliki ApplicatioSettings tylko nie bardzo wiem jak je otworzyc?
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2011-07-09, 11:10   

Skopiuj na SD, przełóż kartę do kompa i odczytaj. Zmień wartość na 0, karta do navi i przeklej z powrotem . Zapewne będzie to pierwszy plik.
 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 138
Wysłany: 2011-07-09, 11:20   

ok jakos otworzylem.wyglada to tak-
-<ExitBehaviour>3</ExitBehaviour>
<USBModeExitBehaviour>6</USBModeExitBehaviour>
<SDCardRemovedExitBehaviour>0</SDCardRemovedExitBehaviour>
<PngGammaValue>2.2</PngGammaValue>
<MapHotFix>0</MapHotFix>
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2011-07-09, 11:22   

Zmień na 0 i podmień w MyFlashDisc.
 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 138
Wysłany: 2011-07-09, 11:39   

plik podmieniony i.... kiszka.co prawda pojawil sie znaczek "X" ale wyjscie z aplikacji jest tylko do glownego panelu navigona gdzie jest tylko wybor pomiedzy navigacja,zdjeciami lub telefonem.nie powraca do wgranego panelu.
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2011-07-09, 11:55   

To Ci nie pomogę. Jak bawiłem się panelami to miałem już 7.3 na stanie. Jedynie mogę polecić upgrade. Spróbuj może najpierw 741.763. Jest to wersja SD, nie zmienia Ci nic na Flashu, zawsze możesz powrócić do 7.0 jak się nie spodoba. Uruchom ją najpierw bez panelu, gdyż możesz mieć problem z podwójnym występowaniem pliku UpdateMe.exe (w panelu i w 741). Będziesz potrzebował też nowych map, gdyż NFSy z 7.0 nie pasują do 7.4.
741 znajdziesz u mnie na chomiku. Powodzenia.
 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 138
Wysłany: 2011-07-09, 11:59   

sciagam wlasnie jakis upgrade 747.moge zrobic rowniez tak jak polecasz,tylko napisz jak sie nazywa Twoj chomik.o postepach bede informowal.
Musze dodac-ze plik pobrany.Wersja-<software>
<version>7.4.7</version>
<build>806</build>
<brand>NAVIGON_EU</brand>
<platform>4310max_ref</platform>
<productprefix>N7</productprefix>
<copyright>NAVIGON AG, Copyright (c) 2010</copyright>
</software>
Tylko male pytanko jak to teraz wgrac?Wrzucic na czysta karte sd,wlozyc do navi i ja odpalic?
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2011-07-09, 12:07   

Łatwo się domyślić. W razie dalszych pytań pisz na zwierzaka, nie będziemy zaśmiecać forum.
 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 138
Wysłany: 2011-07-09, 12:14   

Alez jestem slepy.przeciez tam wszystko pisze.Ok sciagam gotowca na sd.Napisze potem co i jak na chomiku.
 
 
onyx84
azymut


Dołączył: 13 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2011-07-09, 12:23   

Siema.
Mam navigona 2100 max.
Po skopiowaniu wszystkiego na sd i instalacji automapy ruszyło wszystko idealnie!
Tylko mała prośba. Chiał bym aby drugą nawigacją do wyboru był tomtom zamiast igo.
Czy jest możliwość podmiany ikoni i ścieżki dostępu?
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2011-07-09, 12:32   

Zapewne wystarczy zmienić ścieżke w main.ini, albo ściągnij panel z ikonami wszystkich navigacji.
Command = "\Storage Card\Navigator\TomTom Navigator.exe"
 
 
onyx84
azymut


Dołączył: 13 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2011-07-09, 15:28   

W sumie racja z tym innym panelem tylko po co więcej ikonek nawigacji. chyba że posiadasz jakieś ciekawe panele do 2100 max.
Jeszcze jedna ciekawostka. nie mogę znaleść zasięgu gps na TT-7.910
ustawienia dałem speed 57600 i port NRMX2020 Driver
na nim się zapala" słaby zasięg gps, szuka i szuka i szuka...
inne porty com i predkosci nie działajją. macie może jakieś ddobre ustawienia dla tt?
 
 
mettled 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-10-09, 23:54   

dziala na 4350 max, automapa 6.9 i navigon 8.1 flow smigaja jak marzenie. w tym drugim odjechany efekt daje Panorama View. pozdro
_________________
navigon 4350max
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10