Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon All-odblokowanie
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2010-11-02, 21:42   

O 12xx nikt nie napisał, że działa.
W niektórych modelach nawigacji po prostu nie da sie uzyskać czystego Windowsa.

A jak AdJa?
_________________

 
 
ms_crew
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Paź 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-11-02, 21:45   

ale ja mam 1400 i cos mi sie wydaje ze u mnie sie nie da. Musi wystarczyc total commander. Ale mi glownie zalezalo na jakims menu z ktorego by sie dalo uruchomic kilka nawigacji a z tym sobie juz poradzilem dzieki systeminformation32
Dzieki za pomoc
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 90
Wysłany: 2011-05-19, 16:21   

Witam
Mam prośbę, nabyłem NAVIGON-a 84xx jest na nim mapa navigon-a ale nie jest za dokładna. Chciałem uruchomić na niej Automapę ale nie bardzo mi się udaje. Próbowałem ściągnąć jakieś panele odblokowywując z polecanych przez Was na tym forum ale z rapidshare niemogę nic ściągnąć -0 MB. Bardzo proszę o wskazanie gdzie mogą znaleźć działający panel do mojej navi lub prosiłbym o podpowiedź o inny sposób pozwalający na uruchomienie AM. ;-)
 
 
pixey 
Waypoint



Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 108
Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-05-19, 17:34   

Zobacz czy ta metoda zadziała.
PAMIĘTAJ! Najpierw zrób backup nawigacji.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26432
_________________
Navigon 70 Premium Live, AM 6.7
 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 138
Wysłany: 2011-07-07, 21:03   odblokowanie navigona

jacekp1313 napisał/a:
Czy mógłby ktoś przetestować taka metodę:
1. ściągnąć i rozpakować pliki w odpowiedniej rozdzielczości (linki na dole postu) - po rozpakowaniu mają być 4 foldery i dwa pliki
2. Wrzucić w.wym. na SD
3. Włożyć kartę do urządzenia
4. restart
Zawartość folderu PROG celowo opróżniona - aby zmniejszyć wage poniżej 1MB
Ekran 480*272: http://chomikuj.pl/jajace...2,378737592.zip

Witam.Ja przetestowalem ta metode i powiem tak:prawie dziala.Prawie a to dlatego,ze igo uruchamiam z explolera,bo z ikonki nie da rady(dlaczego?)
Chcialbym sie tez dowiedziec jak mozna zmienic ekran logowania,bo jakos nie pasuje mi czarny kolor?Jak mozna dodac i/lub usunac ikonki roznych navigacji do tego panelu?Chcialbym dodac ikonke auto-pilota i navigona.
I chyba najwazniejsze pytanie-czy gdyby dodac te pliki odblokowywujace do glownego katalogu navi to czy w ten sposib sie ja odblokuje?
Dodam,ze zadzialalo na navi navigon 2150 max.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-07-08, 11:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9616
Wysłany: 2011-07-08, 06:03   

araslask napisał/a:
igo uruchamiam z explolera,bo z ikonki nie da rady(dlaczego?)
Popraw wpis w pliku nav.ini z NewIni = \SDMMC\mio\iGO8.exe
na NewIni = \SDMMC\iGO8\iGO8.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2011-07-08, 12:15   

Poprawiłem, pełna wersja dodana do innych (linki w wątku o AdJi)
_________________

 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 138
Wysłany: 2011-07-09, 07:55   

Musze ponownie prosic o rade,bo za cholere nie moge dojsc o co kaman.automapa startuje bezproblemowo,navigon tez ladnie odpala tylko jak z niego wyjsc aby powrocic do wgranego pulpitu?I najdziwniejsza sprawa-chodzi o igo.Odpala juz z przycisku na panelu ale po chwili pokazuje komunikat-"Failed to open file:ui_igo8/480_272/main_scheme.ui exiting application."Moze ktos pomoc i wyjasnic o co biega?
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2011-07-09, 09:13   

araslask napisał/a:
jak z niego wyjsc aby powrocic do wgranego pulpitu?


Navigon\Settings\ApplicationSettings.xml zmień wartość w ExitBehaviour na 0.
 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 138
Wysłany: 2011-07-09, 09:45   

Mialem w tym pliku wpisana ta wartosc-<ExitBehaviour>0</ExitBehaviour>.niestety to nie dzialalo.Gdzies na forum znalazlem porade aby zmienic ten wpis na inna wartosc-<ExitBehaviour>4</ExitBehaviour>.Niestety tez nie dziala.Aby wyjsc z navigona musze zrobic reset :-(
Moze istnieje mozliwosc dodania "ikonki" exit w menu navigona?
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2011-07-09, 10:10   

To powinno działać, może spróbuj zrobić twardy reset.
 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 138
Wysłany: 2011-07-09, 10:26   

Nie dziala :-( wpis wyglada tak-<ExitBehaviour>0</ExitBehaviour>
<USBModeExitBehaviour>6</USBModeExitBehaviour>
<SDCardRemovedExitBehaviour>0</SDCardRemovedExitBehaviour>
<PngGammaValue>2.2</PngGammaValue>
<MapHotFix>0</MapHotFix>
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2011-07-09, 10:34   

Dobra, to może od początku, rozumiem,że masz 2150max. Jakie oprogramowanie?
 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 138
Wysłany: 2011-07-09, 10:41   

Jak od poczatku to od poczatku.2150 max(moj drugi) wersja oprogramowania 1.0707.0409
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2011-07-09, 10:46   

Chodziło mi o wersję MN. Oryginalny 7.0.x, czy coś wyższego?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10