Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:43
BECKER Traffic Assist 7934 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
kuki01 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 49
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 6
Wysłany: 2012-12-25, 15:19   

kolego niema coś na bazie kopiuj wklej do navi

[ Dodano: 2012-12-25, 15:20 ]
dodam ze igoo 8 posiadam
_________________
feddwds
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2012-12-25, 20:11   

Każde iGO jest kopiuj - wklej. Nie ma wersji instalacyjnej.

Becker ma fabrycznie wbudowane iGO, więc wystarczy jak w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36182
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 65
Wysłany: 2013-11-09, 19:08   becker traffic assist highspeed 7934

Witam koledzy. Mam mianowicie nastepujący problem. Posiadam beckera 7934 zainstalowane w nim mapy są bardzo niedokładne. Jaka mape polecacie do tego urzadzenia w miarę aktualna i jak to urzadzenie odblokowac aby te mapy dzialaly. pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-11-10, 20:14   

Mapę dobiera się do programu nawigacyjnego, nie do urządzenia: http://www.my-navia.pl/vi...p=296167#296167

A który program jest najlepszy, możesz przeczytać tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3925

[ Dodano: 2013-11-10, 20:18 ]
P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem - proszę o większy szacunek dla regulaminu forum
_________________

 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 65
Wysłany: 2013-11-11, 19:44   

koledzy zainstalowałem automape 6.10 europa juz spatchowana i jak właczam to wyskakuje nie można odczytac mapy i ponizej wyskakuje sciezka do tej mapy sciągnąłem drugą i jest to samo mecze sie z tym drugi dzien i nie wiem co jest. Mam zainstalowany panel znalazlem na internecie cztery pliki kopiuje i wyskakuje ikonka automapy automatycznie. prosze was o pomoc.

[ Dodano: 2013-11-11, 19:46 ]
do jacekp1313 tylko że ja nie moge znaleźć odpowiedzi na to pytanie wiem ze najłatwiej zamknac temat :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-11-11, 19:51   

Olewanie obowiązujących zasad tak sie kończy - mam na myśli http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=39493
A nieznalezienie rozwiązania nie oznacza, że nie ma go na forum.

Opisz dokładnie sposób patchowania (co zaznaczasz/odznaczasz i przed, czy po instalacji)
_________________

 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-11-11, 21:04   

bobi74
Na tym modelu becker traffic assist highspeed 7934, to trzeba mieć duże szczęście , aby uruchomić AM EU . Trzeba mieć bardzo dobrej jakości kartę SD i formatowanej tym programem SDFormatter V2.0.Raz mi się udało, ale po tygodniu się rozsypało. Spróbuj zainstalować samą Polskę, za trzecim razem mi się udało.

Kolega też ma problem :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=273118#273118
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 65
Wysłany: 2013-11-11, 21:56   

no rozumiem kolego z tą automapą a co byś polecał do tej nawigacji chodzi mi o mape europy żeby w miare była dobra i działała na tym sprzęcie wiem ze to stara nawigacja i win 4.2 ale moze jakas by sie znalazła z góry wielkie dzieki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-11-12, 07:15   

Proponuję iGO 8.3.4
Instalacja/konfiguracja wg poradnika Primo
Poradnik i wątki o tej wersji w dziale o iGO http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528 , linki do map w linkowni
_________________

 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 65
Wysłany: 2013-11-14, 18:16   

Kolego a czy ta mapa będzie działać na Becker 7934 i co sądzisz o tej mapie http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36473
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-11-15, 06:52   

Nie wiem.
_________________

 
 
Greto
azymut


Dołączył: 29 Lis 2016
Posty: 4
Wysłany: 2016-11-29, 00:34   Becker Traffic Assist Highspeed 7934 mapy

Witam, potrzebuję pomocy. Muszę wgrać nowe mapy do Becker 7934. Obecnie jest na niej program Miomap z 2008 roku. Chciałbym by mapy były jak najnowsze. Próbowałem już wgrywać najnowszą automapę, ale nie działa. Proszę o jak najszybszą pomoc i dokładne wyjaśnienie, dziękuję i pozdrawiam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-11-29, 07:14   

Pomoc najszybsza z możliwych - przeczytaj uważnie wątek, do którego dołączyłem Twój post.
A także p.3 regulaminu forum

No prośba o więcej szczegółów:
Greto napisał/a:
Próbowałem już wgrywać najnowszą automapę
jak - podaj DOKŁADNY opis

Greto napisał/a:
nie działa
A jakie są objawy "niedziałania"? Nie uruchamia się, zawiesza na ekranie startowym, wywala po 15 sekundach, nie nawiguje?
_________________

 
 
Greto
azymut


Dołączył: 29 Lis 2016
Posty: 4
Wysłany: 2016-11-29, 23:16   

Nie włącza się. Gdy odpalam z poziomu windowsa wyświetla się komunikat po angielsku, o braku ścieżki dostępu, natomiast jak zmienię nazwę i podmienię plik MNAVDCE, to po kliknięciu w "przycisk" nawigacja nic się nie dzieje. Przegrywałem już gotową automapę (w folderze) na kartę pamięci i z niej próbowałem odpalić program, podmieniałem również plik MNAVDCE. Tą samą nawigację mam na larku free bird (bez instalacji, tylko skopiowałem folder z nawigacją na kartę).
Próbowałem również wgrać nieposłodzoną wersję (instalowałem ją instalatorem na karcie) i również się w ogóle nie uruchomiła.
Postępowałem według instrukcji na tym forum i tych które są w internecie (nie robiłem tylko formatu karty pamięci jakimś specjalnym programem, o którym jest mowa w tym wątku). Wiem jeszcze tyle (nie wiem czy to prawda), że ostatnią automapą działającą na tym urządzeniu była 6.10, ale nie znalazłem jej (powygasane linki).
Chciałbym też nie ingerować jakoś bardzo w oprogramowanie tego urządzenia (przeróbka softu czy jakiś format pamięci urządzenia lub karty), bo nie należy ono do mnie. Uwzględniam również możliwość wgrania innego programu nawigacyjnego. Mapy nie muszą być najnowsze, ale chciałbym również by nie były sprzed pięciu, czy sześciu lat lub starsze. Z góry dziękuję.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 841
Wysłany: 2016-11-30, 09:37   

Greto napisał/a:
że ostatnią automapą działającą na tym urządzeniu była 6.10,

No a jaki jest tam Windows? 4.2, 5 czy 6?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10