Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:41
beker 7977 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
arteli 
azymut


Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-06-12, 19:51   beker 7977 i programy nawigacyjne

witam,

mam od roku tą nawigację i kupiłem nową MAPA MAP FOR BECKER, ale aby ją uruchomić potrzebuję zaktualizować firmawe do wersji 1,0,2 a mam 1,0,1 czy ktoś ma morze taki firmawe? na stronie beckera nie ma nic do pobrania.

z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-01-19, 20:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-13, 12:52   

Cytat:
Kupiłem, nie działa.

Pisz do producenta
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kamillotop
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 49
Wysłany: 2010-03-12, 00:14   Edycja menu Becker 7977

Witam,

przeszukalem wszystkie mozliwe katy i niestety nie odnalazlem pliku menu.ini lub podobnego o ktory piszecie przy okazji innych beckerow. Wiec gdzie w modelu 7977 znajduje sie plik ini z konfigiem menu, tak abym mogl pod okreslony przycisk podlozyc sciezke do programu ktory mnie interesuje?
Dziekuje.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-03-12, 07:04   

Myślisz o fabrycznym menu Beckera, czy o menu napisanym przez forumowiczów?

W pierwszym przypadku takiego pliku nie znajdziesz - fabryczne menu (nie tylko Beckera, ale i Larków, Mant, Navii) jest zaszyte w plikach exe lub dll i nie dasz rady go wyedytować.

W pulpitach tworzonych przez użytkowników również nie musi być to plik menu.ini - nazwa jest nieistotna, liczy się rozszerzenie INI.
_________________

 
 
kamillotop
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 49
Wysłany: 2010-03-12, 10:55   

Ach, teraz rozumiem.
Problem tkwi w tym ze tu juz jest AM, pod przyciskiem fabrycznego menu "nawigacja" stad myslalem ze ktos sobie to wyedytowal. A teraz jest potrzeba zmiany tego.
Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.
 
 
benovsky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 11
Wysłany: 2014-01-18, 18:53   Becker 7977 wersja 1.0.0 Odświeżenie

Witam,

Mam nawi jak w temacie, mapka standardowa PL + North Europa. Męczę się już z nią kilka dni. Automapa 6.15 zainstalowana, ale odpala tylko z win CE, a nie z ikonki w menu głównym. Już się poddaję, zależy mi tylko na aktualnych mapkach, na PL i Europie i chciałbym prosić o jakieś rady co zainstalować, zaktualizować, co zmienić waszym zdaniem, by osiągnąć jak najlepszy kompromis, bo nie chciałbym odpalać mapy z win CE, grzebać po folderach. Nie musi być to koniecznie automapa.. Nawi będzie mi również służyć w autobusie. Proszę o pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-01-19, 20:09   

Zdecyduj sie, co chcesz zrobić - zaktualizowac mapy we wbudowanym programie nawigacyjnym, czy wgrać inny program z nowymi mapami?
_________________

 
 
benovsky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 11
Wysłany: 2014-01-19, 20:31   

Odpalić automapę 6.15 z głównego menu, a nie z pliku startowego w Win Ce. Możesz mi z tym pomóc ? Automapa już zainstalowana i uruchamiając z karty pamięci działa.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-01-19, 20:35   

A jaki dodatek wybrałeś przy instalacji AM ?

P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem - patrz p.3 regulaminu
_________________

 
 
benovsky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 11
Wysłany: 2014-01-19, 20:44   

Nie instalowałem żadnego dodatku z listy.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-01-19, 20:46   

Albo zainstaluj AM ponownie (z dodatkiem), albo http://bit.ly/1h5BV2a
_________________

 
 
benovsky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 11
Wysłany: 2014-01-19, 20:49   

Z którym dodatkiem, skoro żaden z listy przy instalacji nie pasuje ? Wygooglowałem już wiele, dlatego piszę tutaj.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-01-19, 20:59   

A którego dodatku BECKER próbowałeś?
_________________

 
 
benovsky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 11
Wysłany: 2014-01-19, 21:04   

Nie instalowałem żadnego, bo są wymienione dodatki do innych modeli, a podobno jeśli dodatek jest do innego modelu to się go nie instaluje i należy pominąć ten krok. Beckerów jest na liście kilka, lub kilkanaście, więc też nie będę instalował 10 razy automapy na kartę, bo raz, że to bez sensu, dwa instalacja też zajmuje trochę czasu a trzy nie mam pewności co do tego. Jeśli nie chcesz powiedzieć wprost to po co taka nierzeczowa dyskusja i zbędne postowanie ? Od kilku lat z zadowoleniem i powodzeniem opieram się na waszym forum, ale jak już się zarejestrowałem i napisałem to ciężko coś osiągnąć.. Cóż..
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-01-19, 21:11   

benovsky napisał/a:
podobno jeśli dodatek jest do innego modelu to się go nie instaluje
Podobno. Nie instaluje sie dodatku, gdy nie trzeba go instalować.

Dodatków BECKER są raptem DWA Dla wersji nowszych (43) i starszych. Zainstaluj AM bez mapy (bedzie szybciej) i zobacz, czy którys daje ikonke AM w menu jak na obrazku http://img124.imageshack....97/document.jpg

Co do linku - nie wystarczy, że wyszukałem, gdzie masz gotowe opisy? Mam przeczytać za Ciebie i streścić?
Co do zbędnej dyskusji - masz racje, w końcu to Twój Becker i Twój problem. Żegnam
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12