Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Sahem
2010-06-07, 17:04
Brak sygnalu GPS w innych programach nawigacyjnych
Autor Wiadomość
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 256
Wysłany: 2013-12-27, 20:58   

Udało mi się dzisiaj uruchomić Primo na Navigonie 70 Premium, wykrywa gps i działa normalnie. Wersja iGO 9.6.13.321005 data 9 luty 2013

A tu gotowiec:
http://chomikuj.pl/bzyk83...,3396791043.rar
_________________
 
 
ersa
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 29
Wysłany: 2014-02-16, 20:59   problem z sygnałem GPS

Witam,

mam Navigona 70/71 Premium z wgranym oprogramowaniem NAVIGON Flow PR92_UPG.
Na orgyinalnym oprogramowaniu Navigona, moja pozycjea GPS jest pokazywana OK.
Ogólnie działa wszystko właściwie.
Postanowiłem jednak odblokować i dograć AM i iGO.
Odblokowanie od Frixi, AM i iGO działają, ale po odpaleniu, nie pokazuje mojego właściwego położenia. Moja pozycja jest przesunięta w obu w/w programach o 1km na południe.
Bardzo to dla mnie dziwne. Nie wiem o co chodzi... Jakiś rodzaj blokady NAVIGONa ?
W AM mam ustawione COM 2 i próbowałem różne prędkości. Ogólnie działa na wszystkich, ale zawsze jednak jest to przesunięcie o 1km.
Jakieś porady?

Próbowałem również iGO kolegi powyżej i ciągle ten sam problem.

Pozdrawiam
ERSA
Seb
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 256
Wysłany: 2014-02-16, 21:25   

Pewnie coś z panelem, możesz wgrać Automape bez odblokowywania. Jak instalujesz AM zaznacz dodatek


A po wgraniu pokaże ci się okienko wyboru programu
_________________
 
 
ersa
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 29
Wysłany: 2014-02-16, 22:33   GPS i przekłamanie pozycji

Zrobiłem jak napisałeś i przekłamanie dalej to samo.
Wróciłem również do oryginalnego oprogramowania do tego modelu. Efekt niestety ten sam.
 
 
robgie
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 10
Wysłany: 2014-08-01, 22:24   

Witam
Ma ktoś aktualne linki do port splitera na navigona 40? stare liniki wygasły
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10