Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Binatone x430 a karta pamięci SD
Autor Wiadomość
donko
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 27
Wysłany: 2010-06-07, 20:44   Binatone x430 a karta pamięci SD

Witam Posiadam binatone x430 i chciałbym uzyskać informację , czy da się cos zrobić aby do tej nawigacji można byłoby zastosować zamiast kart SDMMC kartę SDHC .Czy jest to kwestia sprzętowa czy programowa .
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-10, 17:42   

donko napisał/a:
SDMMC
Nie istnieje już coś takiego. Istnieje jak już SD/MMC
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
donko
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 27
Wysłany: 2010-06-10, 17:55   

Fakt-jest to niewątpliwie wiekopomne odkrycie Dzakusie , ale cóż to zmienia?Niektórzy muszą jakoś zaistnieć nawet wtedy gdy nie mają nic do powiedzenia
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-10, 18:04   

donko, ja zapytam tak tylko proforma. Sprawdzałeś na tym sprzęcie jakąś kartę SDHC? W specyfikacji jest podana obsługa kart SD. U mnie było tak samo i podobno SDHC miało nie czytać. No i owszem SDHC(producenta nie pamiętam) moje Mio nie widziało ale miło mnie zaskoczyło jak na próbę sprawdziłem 4GB SDHC Kingstona. Poszedłem dalej, pożyczyłem 16GB SDHC Emteca i też czyta a miało nie czytać.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763
Wysłany: 2010-06-10, 18:30   

Na tym forum wyrażamy sie precyzyjnie, więc nie obrażaj się, że ktoś Cie poprawia. Bo jest spora różnica między kartą SD a MMC.
A co można zrobić: jeśli czytnik widzi karty SDHC, zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=100373#100373 i następny post
jeśli to czytnik starszego typu - nic nie zrobisz
_________________

 
 
donko
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 27
Wysłany: 2010-06-10, 19:36   

Oczywiście , kol. Cybant , że sprawdzałem -na moim sprzęcie sdhc 4GB nie działa ( jest niewidoczna).Kol. jacekp1313 dziękuję za odpowiedź jest satysfakcjonująca .Natomiast o obrażaniu się nie ma mowy - jestem na to za stary.Wkurza mnie jedynie wypowiedź nic nie wnosząca do sprawy , ty kolego jednak potrafiłeś udzielić wyczerpującej odpowiedzi pomimo mojej gafy.Dzięki
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 865
Skąd: zabrze
Wysłany: 2010-08-19, 19:44   Re: Binatone x430 a karta pamięci SD

donko napisał/a:
Witam Posiadam binatone x430 i chciałbym uzyskać informację , czy da się cos zrobić aby do tej nawigacji można byłoby zastosować zamiast kart SDMMC kartę SDHC .Czy jest to kwestia sprzętowa czy programowa .


Miałem binatone x430 i czytało mi karty sdhc Gdzieś nawet na forum była paczka sterowników którą pobrałem i mam na lapku ale nie mogę tu dodać ze wzgl na limit załączników Ewentualnie mogę wysłać komuś mailem Wtedy proszę o wiadomość na priv
Co prawda nie testowałem z powodów powyżej ale może komuś się przyda Ewentualnie szukajka bo napewno gdzieś sterowniki będą
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
pannonia75 
guru



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 1030
Skąd: U.K.
Wysłany: 2010-08-19, 23:49   

sliski4 napisał/a:
Miałem binatone x430 i czytało mi karty sdhc Gdzieś nawet na forum była paczka sterowników którą pobrałem i mam na lapku ale nie mogę tu dodać ze wzgl na limit załączników Ewentualnie mogę wysłać komuś mailem Wtedy proszę o wiadomość na priv
Co prawda nie testowałem z powodów powyżej ale może komuś się przyda Ewentualnie szukajka bo napewno gdzieś sterowniki będą


Ja długo próbowałem z tymi sterami -to nie są pod win CE tylko do win mobile. To po prostu nie działa :-(
(mam Binatone A350 - ale bez wielkiej różnicy bo system ten sam)
Dałem sobie spokój.
No i operacja jest dość delikatna bo po części w rejestrze win CE.
Ogólnie odradzam.
 
 
davidoffdavidof 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 40
Dołączył: 01 Lis 2011
Posty: 5
Skąd: Bradford UK
  Wysłany: 2011-11-01, 22:51   Binatone Carrera x430 nie czyta karty 8GB

Witam wszystkich. Posiadam mojego Binatona od ponad roku i nigdy mnie nie zawiódł ale jako iż pracuje w UK i dość sporo podróżuje po europie pokusiłem się o Auto Mapke :mrgreen: . Navkę mam już odblokowaną (znaczy pulpicik windosowski zrobiony ;-) jest to Win CE 5.0) i jako iż miałem tylko kartę SD 2GB (orginalna jaka była) to weszło mi na nią tylko mapa polski. Przedwczoraj zakupiłem kartę SD 8GB 8-) jednakże po włożeniu jej do navi ona jej wogóle nie widzi :cry: . Dodam że po włożeniu karty do czytnika katr w PC też nic się nie dzieje ale tylko na Win XP :shock: . Sprawdziłem na Win 7 i czyta kartę. Jeśli podłączę navi z załadowaną kartą kabelkiem do kompa z Win 7 to w exploratorze karty nie ma :cry: . Chciałem sobie na nią wrzucić AM 6.9 EU FINAL + jakiś pulpit do navi ale o to chciałem już później spytać.
Czy ktoś może wie o co chodzi z tą kartą? Czemu mi navi wogóle jej nie widzi?
Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem. Jeśli jeszcze jakieś szczegóły (dane) są potrzebne to napiszę.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2011-11-02, 06:55   

Sformatuj na FAT32 i sprawdź, czy XP ja widzi.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
davidoffdavidof 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 40
Dołączył: 01 Lis 2011
Posty: 5
Skąd: Bradford UK
Wysłany: 2011-11-02, 09:16   

jestem_ktoś napisał/a:
Sformatuj na FAT32 i sprawdź, czy XP ja widzi.


Zrobione i ani XP anie navi jeje nie widzi :cry:
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-11-02, 09:18   

Binatone X430 to dość stara nawigacja i może po prostu nie obsługiwać kart typu SDHC. Bezpieczniej było kupić 4GB SD (maksymalny rozmiar w jakim występują karty zwykłe - bez HC).
 
 
 
davidoffdavidof 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 40
Dołączył: 01 Lis 2011
Posty: 5
Skąd: Bradford UK
Wysłany: 2011-11-02, 09:30   

tikotka napisał/a:
Binatone X430 to dość stara nawigacja i może po prostu nie obsługiwać kart typu SDHC. Bezpieczniej było kupić 4GB SD (maksymalny rozmiar w jakim występują karty zwykłe - bez HC).


Ale karta którą mam to SD a nie SDHC. ---> tutaj <--- masz link do aukcji.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-11-02, 09:58   

Nie ma kart SD o pojemności powyżej 4GB!! Maksymalna osiągana pojemność dla tego standardu to 4 GB, a i takie ciężko obecnie dostać. 100% pewność nabycia karty SD masz tylko w przypadku 2 GB i mniejszej pojemności.
Zresztą jak się wczytasz w opis to : "Seamless speed and performance with SDHC-compatible devices" - owszem, nie napisali wprost, ale mogą się tłumaczyć, że napisali ;)
Jeszcze raz powtarzam - nie ma, nie było i nigdy nie będzie kart SD (bez HC), o pojemności powyżej 4 GB.
 
 
 
davidoffdavidof 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 40
Dołączył: 01 Lis 2011
Posty: 5
Skąd: Bradford UK
Wysłany: 2011-11-02, 10:18   

A nie ma jakiejś opcji żeby SDHC uruchomić na mojej navigacji? Gdzieś mi się obiło że Win CE 6.0 rozwiąże problem ale nie wiem dlatego wolę się zapytać. Czy to wogóle prawda?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9