Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SmartGPS SG760 Vision
Autor Wiadomość
spajrek 
Waypoint



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 10 Mar 2008
Posty: 164
Skąd: Żmigród
Wysłany: 2010-06-08, 16:07   SmartGPS SG760 Vision

W skrzynce pocztowej znalazłem gazetkę z Media Expert i jest w niej nawigacja SmartGPS model SG760 Vision. Napisane jest, że ma 5", wbudowany odbiornik TV, BT, Transmiter FM, czytnik kart microSD/SDHC i na pokładzie znajduje się AutoMapa. Cena 779zł. Działą na WinCE 6.0

Czy ktoś miał jakąś stycznośc z tym modelem? Google wypluło takie coś tylko http://www.ibsystem.pl/ib...lato%202010.pdf
_________________
GOCLEVER 5040

http://chomikuj.pl/spajrek
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-06-08, 18:18   

spajrek napisał/a:
Google wypluło takie coś tylko
parametry atrakcyjne.. cena tylko troche wysoka (choc jesli jest Automapa Europa to ok) i nic nie napisano o formatach plikow audio i video (czy odtwarza *.avi i mp3)..
 
 
spajrek 
Waypoint



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 10 Mar 2008
Posty: 164
Skąd: Żmigród
Wysłany: 2010-06-08, 18:42   

janusz_40 napisał/a:
spajrek napisał/a:
Google wypluło takie coś tylko
parametry atrakcyjne.. cena tylko troche wysoka (choc jesli jest Automapa Europa to ok) i nic nie napisano o formatach plikow audio i video (czy odtwarza *.avi i mp3)..

niby odtwarza, no i odbiera tv, zobaczę jak będę miał trochę czasu to podskoczę do media expert
napisali tak: odtwarzacz filmów i muzyki, odtwarzacz flash, przegladarka zdjec i plików
tekstowych, zestaw gier, kalkulator, kalendarz, notatnik, zmienne tapety
128MB RAM, 128MB Flash, karty pamieci do 16GB , no i ładowarka samochodowa i stacjonarna
_________________
GOCLEVER 5040

http://chomikuj.pl/spajrek
 
 
darekgra
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 23
Wysłany: 2010-06-09, 22:40   

no właśnie bardzo mało informacji jest na necie dotyczących tej informacji, ciekawe czy opłaca się to wziąć
w Mediamarkt jest za 699złz z AM6.2 polska
 
 
darekgra
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 23
Wysłany: 2010-06-28, 20:42   

właśnie też się skusiłem ...no i jak narazie nie żałuję działa ok sygnał czasami łapie nawet w mieszkaniu, dość szybki start, z am 6.5 final działa ok bez żadnych zwiech więc mogę polecić

ps
wie może ktoś do czego jest w tej nawigacji wejście podpisane jako COM (wygląda jak mini jack) jest obok wejścia słuchawek
 
 
catfish 
azymut


Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-07-06, 23:39   

Witam.Kupiłem tą navi kilka dni temu.W trasie nie sprawdzałem ale po okolicy działa jak trzeba,na razie na AM 6,2.W miarę szybko się uruchamia i łapie sygnał choć pewnie są szybsze :-) ale dla mnie jest ok ;-) .
Ekranik 5cal. jest rewelka w porównaniu do mojej poprzedniej 3.5cal.Niestety dość mocno odbija otoczenie i kiepsko widać w środku dnia np.odtwarzany film.Przy korzystaniu z mapy już jest na szczęście lepiej,być może kontrastowy jasny obraz robi swoje i nie ma problemu aby czegoś nie było widać.
Poza swoja podstawową funkcją czyli nawigacją jest to naprawdę rozbudowany multimedialny kombajn.pliki jakie na razie w nim odtwarzałem bez żadnych problemów to DivX,Xvid,mp3.mp4,flv,flash,wszystko chodzi super ładny obraz chociaż przy szybkiej akcji trochę smuży ale cóż,to nie jest dvd z plazmą :-> przy wielkich plikach np.filmach obraz nie jest zupełnie płynny ale nie jest o tragiczne,wina jest w rozdzielczości,użądzonko nie daje rady z rozdzielczością np większa niż 800x600.
Oczywiście jest też obsługa obrazów i z JPEG nie ma żadnego problemy,innych nie próbowałem.Fajna jest funkcja pokazu slajdów i możliwość wybrania dowolnego foto jako tapetę dla menu :-D .
Następne ważne bajery to BT,z Nokia łączy się bez problemów i spoko działa jako głośnomówiący,można wybierać numer,obierać itd bezpośrednio z navi.
Transmiter FM działa jako tako,tzn trochę szumi jak się przesadzi z głośnością i aby działał musi być podłączone zasilanie z gniazda zapalniczki.
Kolejny bajer to tuner TV :-D no i też działa,oczywiście rewelacji nie ma,trochę śnieży ale to zależy od lokalizacji i ustawienia anteny,obiera TVP!,TVP2,Polsat.TV4,TVPinfo i regionalne stacje,no nie jest to cyfrowa jakość HD :lol: ale mecz spokojnie idzie obejrzeć :-) .
Dalej do dyspozycji mamy kalkulator i to taki dla profesora fizyki :-P ,kalendarz,notatnik-bardzo fajny i kilka badziewnych gier,
Jest też obsługa plików tekstowych ale na razie nic tam nie zapodałem więc nie wiem jakie formaty obsługuje.
Jest też wyjście na słuchawki i wejście A/V o którym nic nie ma nawet na opakowaniu :-> .
W zestawie jest hłyyyyt na szybu :lol: ładowarka samochodowa,ładowarka sieciowa,kabel USB,pokrowiec i ofcos AM 6,2 na karcie micro SD 2GB.
Duży minus to uchwyt na szybę,trzyma solidnie ale wypinanie i wpinanie urządzenia to katorga :-x ,no i ta nieszczęsna instrukcja obsługi,napisana krótko i pobieżnie,jak ktoś nie miał wcześniej navi to się musi trochę pobawić zanim dojdzie co i jak ale na szczęście menu i obsługa jest dość prosta i można tą skromną instrukcje od razu schować do schowka albo..... :-D
Ogólnie bardzo fajna navi.jak dla mnie OK. :-)
 
 
pawelciech
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-07-14, 08:18   

Jak przeprowadzić aktualizacje automapy z wersji 6.2 do 6.5. Po podłaczeniu USB komputer nie wykrywa urządzenia - automapa na kracie mini D
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-07-14, 08:41   

pawelciech, wsadź do adaptera i czytnika, a później przeprowadź aktualizacje.

PS. Nie zapomnij o kopii karty przed instalacją.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pawelciech
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-07-14, 08:51   

A na inną kartę można zainstalować?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-07-14, 09:00   

pawelciech, legal, czy kopia?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pawelciech
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-07-14, 09:20   

oczywiście legal, tylko że mapa jest przypisana do karty 2Gb, a chciałbym mieć w urządzeniu 4Gb
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-07-14, 09:31   

pawelciech, to musisz pisać do Automapy z prośbą o uwolnienie licencji. Przeważnie nie robią problemów.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pawelciech
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-07-14, 09:50   

Wielkie dzięki
 
 
darekgra
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 23
Wysłany: 2010-07-15, 08:57   

z tym uchwytem to fakt lipa była ale ja spiłowałem trochę pilniczkiem (żony:)) górny bolec uchwytu i jest ok wyjmuje się lekko.
 
 
growi
azymut


Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-08-02, 10:48   

Witam !
Od kilku dni posiadam SmartGPS SG760 Vision. Po upgrade automapy do 6.5 spisuje się bardzo dobrze, nie zacina się.
Jednak podczas jazdy zauważyłem dwie niepokojące cechy :
1. podczas nawigacji automapą co pewien nieokreślony czas ( kilka-kilkanaście minut) nagle bez dotykania ekranu pojawia się "twoje menu" i gaśnie samoistnie po kilku sekundach - w związku z tym pytanie do innych posiadaczy tej nawigacji czy spotkali się z czymś takim podczas jazdy, i czy takie zachowanie urządzenia może wynikać z nadczułości ekranu dotykowego podczas jazdy ( np. nierówna droga czy ostre zakręty) ? Czy urządzenie po prostu działa wadliwie :?: :-?
2. po równoczesnym podłączeniu smarta i CB do rozgałęźnika zasilania radio ( dotychczas prawidłowo działające ) zaczyna szumieć jak potępione ;-) praktycznie uniemożliwiając korzystanie z urządzenia - szum nasila się razem z regulacją głośności i znika tylko na okres odbioru. Nie wiem może takie zjawisko występuje również przy korzystaniu z innych nawigacji. Jeśli jest na to jakaś rada (jakieś filtry, czy jakoś tak) :?: :-/
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9