Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SmartGPS SG760 Vision
Autor Wiadomość
darekgra
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 23
Wysłany: 2010-08-02, 17:33   

ja użytkuję ją już z 1,5 miesiąca i co do punktu pierwszego to taka przypadłość u mnie nie występuje
a te szumy w CB fakt są straszne u mnie na poziomie 5 "esów":) trzeba by było zobaczyć jak jest z inną ładowarką albo kombinować zasilanie do radyjka z aku...( z podróbą ładowarki do noki miałem tak samo, kupiłem oryginalną i jest spokój)
 
 
justyna
azymut


Dołączył: 03 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-03, 16:31   

Czy w waszych gps-ach podświetlenie ekranu gaśnie po minucie, bez możliwości zmieniania tej opcji w ustawieniach ?
 
 
darekgra
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 23
Wysłany: 2010-08-03, 19:21   

Tak gaśnie ale tylko podczas działania na baterii, brak możliwości zmiany(tylko reset urządzenia przywraca ustawienie początkowe czyli zawsze włączone) ale w moim przypadku to i tak się po jakimś czasie zmienia raz jest po minucie a raz zawsze włączone, chyba jakiś babol w oprogramowaniu urządzenia.
 
 
justyna
azymut


Dołączył: 03 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-05, 17:07   

Czyli jeśli zresetuję nic się nie stanie? Na samym początku kalibrowałam ekran i nie mam pojęcia jak to się stało, ale wszystko się poprzestawiało, tzn. jak chciałam wejść na nawigację to wchodziłam w ustawienia itp. Na szczęście jeszcze nie rozpakowałam karty, więc mi wymienili tę nawigację;) i to właśnie dlatego boję się resetu.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-08-05, 17:25   

justyna napisał/a:
kalibrowałam ekran i nie mam pojęcia jak to się stało, ale wszystko się poprzestawiało
Niewlasciwie podszedles do kalibracji - trzeba bardzo dokladnie klikac w krzyzyki wyswietlane na ekranie (nie w poblizu).
justyna napisał/a:
boję się resetu.
Restet to nic starsznego i jesli sprzet zaczyna dzialac nieprawidlowo lub zglasza bledy, to nalezy go wykonac i zazwyczaj pomaga..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
justyna
azymut


Dołączył: 03 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-05, 21:34   

Z kalibracją telefonu komórkowego jakoś nie mam problemu, więc nie wiem dlaczego coś takiego mi się zrobiło.

[ Dodano: 2010-08-05, 21:37 ]
Jeszcze jedno: mam wybrać reset GPS, czy reset fabryczny ?
 
 
darekgra
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 23
Wysłany: 2010-08-05, 21:41   

oczywiście reset fabryczny...

PS
czy w waszych nawigacjach szybka wyświetlacza jest mniejsza od samego wyświetlacza?? np. nie widać paska postępu trasy
 
 
labudin
azymut


Dołączył: 05 Paź 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-10-05, 21:09   

A mam jeszcze takie pytanko do posiadaczy czy jest opcja laczenia z internetem przez BT? No i czy probowal ktos uruchomic Traffica w AM. z gory dzieki za odpowiedz :)
 
 
janu82
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Gru 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-12-05, 07:19   pytanko

Mam pytanie do użytkowników tego urządzenia... jak można odblokować tą nawigację bo nie mogę nigdzie znaleźć nic na ten temat :/ Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2011-12-05, 08:42   

Albo http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=21831
Albo http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
janu82
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Gru 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-12-05, 13:00   prośba

NAWIGACJA SmartGPS SG 760
Kod Producenta: SG760 V MM TOP
System operacyjny: Windows CE 6.0
Wyświetlacz rozdzielczość: 480 x 272 format 16:9
Wbudowana pamięć: 128 MB
Pamięć RAM: 128 MB
Obsługiwane typy kart pamięci: microSD (SDHC) do 16 GB
Rodzaj odbiornika GPS: SiRF Atlas IV, 533MHz

Jak można odblokować to urządzenie bo jak widzę jest to nie lada problem skoro trudno znaleźć cokolwiek na temat tej nawigacji :/
Proszę o pomoc bo w podanych wyżej linkach niestety takich informacji nie ma :(
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2011-12-05, 13:59   

Bo nie miało byc.
Pierwszy wskazywał właściwe miejsce na Twój problem, drugi - info niezbedne do udzielenia Ci pomocy
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
tomahawka
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 10
Skąd: lublin
Wysłany: 2011-12-30, 12:59   

do czego służy wejście "com" na mini jacka w smartach nad wejściem słuchawkowym? Chłopaki ze serwisu napisali mi lakonicznie że to wejście serwisowe, ale czy np. można podpiąć antenę TMC ?
Tanie smarty znalazłem http://www.euro.com.pl/na..._SmartGPS.bhtml Zastanawiam się nad zakupem 760, ale za niedługo TV analogowa przestanie nadawać więc chyba odbiornik TV to zbyteczny bajer?
_________________
Akira 512+ 4GB SD Platinum
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10