Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-12-22, 10:02
Clarion Map 780 reanimacja
Autor Wiadomość
djmarco83
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 12
Wysłany: 2011-04-13, 17:39   

Citroen C5 z 2003r. Sprawdzałem i to samo.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-04-13, 18:07   

djmarco83, a pieszo?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
djmarco83
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 12
Wysłany: 2011-04-13, 18:12   

Sprawdzałem pieszo a dokładnie na wielkim polu gdzie w promieniu 1km nie ma zabudowań, w mieście jak szedłem do roboty i na balkonie (tu to już w ogóle porażka).

A czy są gdzieś dostępne jakieś romy/pełne oprogramowanie do mojej nawigacji?
 
 
dr1x
azymut


Dołączył: 24 Cze 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-06-24, 22:27   MENU SERWISOWE JAK WYJSC :/ CLARION MAP780

Witam wszystkich,
mam problem ze swoja nawigacja Clarion map780 tego typu: uruchomilem opcje wejscia do windowsa przytrzymujac reset flage oraz +głośności, udalo mi sie do niego wejsc, poczym zainstalowalem na karcie pamięci nowa mape. wszystko ladnie pieknie chodzilo az do dzisiaj gdy wylaczylem nawigacje, po ponownym wlaczeniu uruchomilo mi sie menu serwisowe z ktorego nie moglem wyjsc. troche pogrzebalem w nim i przez przypadek zrobilem format. poczytalem i zainstalowalem nowego wince. I tu zaczynaja sie schody, bo po zainstalowaniu wince nawi nie da sie zrestartowac , tzn przycisk twardy reset nie dziala :/ a gdy wylacze i wlacze wlacznikiem on off to sprzet nadal odpala sie w trybie serwisowym :/ ... co nalezy zrobic zeby wejsc do normalnego menu lub samego windowsa.

prosze o pomoc w tej sprawie gdyz nawigacja jest mi potrzebna na codzien :/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2011-06-24, 22:32   

Spróbuj według "Clarion » Inne zagadnienia dotyczące sprzętu i aplikacji » Clarion MAP780 - wgrywanie ROM-u po awarii"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
psikus
azymut


Dołączył: 02 Lis 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-11-02, 18:43   Clarion map780 biały ekran po właczeniu

Co się mogło stać z Clarionem map780. Nie miał wypadku, kąpany też nie był.
Po włączeniu na moment pokazuje się logo CLARION i ekran robi się biały.
Brak łączności z PC i nie reaguje przy białym ekranie na nic tylko można go wyłączyć przełącznikiem
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-11-05, 17:47   

Mogło się zrobić wszystko, ale prawdopodobnie flash/system się uszkodził.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
SzNuRi
azymut


Dołączył: 15 Lut 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-02-15, 22:49   Problem z uruchomieniem Clarion map780

Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem tego forum lecz mam nadzieje że uzyskam szybką pomoc. Wczoraj wracając z trasy zawiesiła się moja nawigacja więc wyłączyłem ją przyciskiem on/off i od tej pory nie chce się włączyć. Zamiast tego odpala się menu serwisowe z którego nie da się wyjść. Jak można naprawić ten problem? Z góry dziękuję za szybką pomoc. Pozdrawiam.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-02-15, 23:00 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o regulaminie forum - tu punkt 4


[ Dodano: 2012-02-16, 07:13 ]
Już próbowałem ale nic to nie dało. Może zrobiłem coś nie tak. Wrzuciłem pliki na kartę SD, zrobiłem upgrade WinCE, wyświetliło że wszystko jest ok, potem wyłączyłem nawigację przełącznikiem on/off i dalej jest to samo. Co mam zrobić?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18903
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-02-16, 07:36   

Mówisz o tym: http://www.my-navia.pl/vi...p=147809#147809 ?
_________________

 
 
SzNuRi
azymut


Dołączył: 15 Lut 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-02-16, 19:35   

Tak właśnie o tym. Może robię coś nie tak.

[ Dodano: 2012-02-18, 10:58 ]
Pomorze ktoś?
 
 
dario293
azymut


Dołączył: 27 Cze 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-06-27, 16:26   

witam po formacie wyskoczyło Format FLASH FOR BINFS WRIYING CE IMAGE... BINFS IMG ERASE BLOCK 10 OK IMAGE REGION CHECKSUM=0X256F52CC MEMORY TEST START ALL TESTS ARE OVER UPGRADE OK RESTART YOUR DEVICE
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1537
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-02-17, 13:24   

Witam

Czytam wątki o odblokowaniu, natomiast nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie:

jak wejść w menu serwisowe z poziomu którego aktualizujemy / wgrywamy firmware (Windows)???

[dodano]

Znalazłem:

Instalacja WinCE (r12)
a. kartę SD 2 GB formatujemy jako FAT16, nazywamy WINCE i wgrywamy 2 pliki (.bin i .cks) do głównego katalogu
b. urządzenie włączamy (ON) trzymając w trakcie przycisk RESET - uruchomi się MENU SERWISOWE
c. przyciskami głośności (dwa dolne) poruszamy się góra/dół, ale nie jest to konieczne, wybieramy górnym przyciskiem WINCE Upgrade i dalej WINCE by SD/MMC (FormaT)
d. urządzenie bez dodatkowych pytań sformatuje się, a następnie zainstaluje obraz WinCE z karty SD w pamięci
e. po uruchomieniu urządzenia pojawi się znany z oryginalnego oprogramowania ekran z trzema ikonami po angielsku Nawigation/Mutimedia/Settings


pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
idek28
azymut


Dołączył: 10 Kwi 2014
Posty: 1
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-04-10, 13:49   Clarion Map780 Nowy ROM/Hardware PROBLEM

Witam, przez pomyłkę zamiast kartę pamięci sformatowałem cały dysk nawigacji. Tutaj nasuwa się pytanie czy macie może backup, rom/hardware do tej nawigacji? Bardzo bym prosił bo nie idzie zainstalować żadnej Automapy. Pozdrawiam :-(

p.s
Na forum szukałem ale znalazłem tylko stare linki które wygasły i w niczym mi nie pomogą.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 841
Wysłany: 2014-04-10, 14:10   

Szukaj na gryzoniu u tego chomika - a_krakow
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18903
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-04-10, 14:39   

Albo tu:
ilewy napisał/a:
Kontakt na stronie CLariona. Jak by ktoś nie mógł znaleść to o proszę:
https://www.clarion.com/j...&type=ContactUs
Wpisujemy po kolei:
Imię i nazwisko, adres e-mail swój, i kraj, potem wypełniamy tylko ostatnie pole z opisem problemu.


P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10